Nisan 25, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem

 GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  7.6.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Dünya Bankası, Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun Haziran sayısında Türkiye için büyüme tahminini bu yıl için %2,7'den %3,2'ye yükseltti. Banka ABD'nin büyümesinin ise 2024'te yavaşlamasını beklediğini kaydetti.
*ABD Enerji Bilgi İdaresi (EIA) Kısa Vadeli Enerji Görünümü raporunda, ABD'de ham petrol üretiminin bu yıl daha fazla artacağını ve talep artışlarının önceki beklentilerin altına düşeceğini belirtti.
*Dünya Bankası, petrol fiyatlarının bu yıl varil başına 80 dolar, gelecek yıl 82 dolar ve 2025'te 84.4 dolar olmasını bekliyor.
*ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulması talebinde bulundu.
*ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da kabine üyeleriyle bir araya geldi. Borç limitinin artırılarak ABD'nin temerrüde düşmesini önleyen anlaşmanın önemine değinen Biden, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin uzlaşıya vararak Amerikan demokrasisinin işleyebildiğini yeniden kanıtladıkları değerlendirmesinde bulundu.
*Çin'in ihracat ve ithalatı Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre geriledi.
*ABD'li diplomatlar, iletişimi yeniden tesis etmek için Pekin'i ziyaret etti.
Ne Olacak?
*Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacak.
*ABD’de Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
*Almanya’da Sanayi Üretim verileri açıklanacak.

EUR/USD

EURUSD paritesinde geri çekilme sürüyor. Dün Euro Bölgesi'nde perakende satışlar verisi açıklandı. Buna göre perakende satışlar Nisan ayında sabit kalırken yıllık bazda %3,1 düşüş beklentisinin altında %2,6 düşüş gösterdi. Diğer yandan Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da fabrika siparişleri Nisan ayında da yükseliş beklentisine rağmen geriledi ve resesyon endişelerini gündeme getirdi. Bugün Almanya'da sanayi üretimi verisi önem arz edecek. Faiz kararı öncesinde ECB yetkililerinin konuşmaları da takip edilebilir. ABD'de ise dün veri gündemi sakindi. ABD'de piyasaları ve dolar endeksinde temkinli görünüm takip ediliyor. Bugün ABD'de ticaret verileri takip edilebilir.
Destekler: 1.0648 - 1.0607 - 1.0572 Dirençler: 1.0704 - 1.0749 - 1.0798

USD/TRY

Dolar/TL’de yukarı yönlü seyir devam ediyor. Yurt içi piyasalarda seçim belirsizliğinin kalması risk iştahını desteklerken Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilmesi ortodoks politikalara geçiş beklentisini gündeme getiriyor. Yabancı kurumlarda yayımlanan raporlara göre faizlerin %25 seviyelerine yükseltilme ihtimali yer alıyor. Bu ay sonu yapılacak PPK toplantısı öncesine TCMB Başkanlığı'na kimin görevlendirileceği ise belirsizliğini koruyor. Bugün Mayıs ayına ilişkin hazine nakit dengesi verisi takip edilebilir. ABD kanadında ise dün veri gündemi sakindi. ABD borç tavanı krizinin aşılmasıyla rahatlayan piyasalarda yükseliş sonrası temkinli seyir izleniyor. Fed kararında karışık sinyaller sürerken faizlerin sabit kalma ihtimali %81 seviyesinde bulunuyor.
Destekler: 21.95 - 21.80 - 21.63 Dirençler: 22.18 - 22.35 - 22.50

XAU/USD

Ons altın yatay fiyatlanıyor. ABD piyasalarında dün veri gündemi sakindi. Bir süredir piyasaları baskılayan borç tavanı krizinin olumlu sonuçlandırılması yatırımcıları rahatlatırken şimdi gözler haftaya gerçekleşecek Fed toplantısında. Fed üyelerinden karışık mesajlar alınırken istihdamdaki güçlü seyre rağmen zayıf makroekonomik verilerin takip edilmesi Fed’in faizleri sabit bırakma ihtimalini kuvvetlendirdi. Bu sabah anketlerde Fed’in 14 Haziran’da faizleri değiştirmeme ihtimali %81 seviyesinde bulunuyor. Asya tarafında ise Çin’de bu sabah açıklanan ihracat verisinin yıllık %8 artması beklenirken %7,5 azalış göstermesi de altın fiyatlarını baskılayabilir.
Destekler: 1956 - 1936 - 1918 Dirençler: 1969 - 1983 - 1999

BRENT

Brent petrolde sıkışık fiyatlamalar takip ediliyor. Bu hafta gerçekleştirilen OPEC+ toplantısında Suudi Arabistan’ın arz kısıtlayacağını bildirmesi petrolü yukarı taşısa da makroekonomik belirsizlikler fiyatları aşağı çekiyor. Bir süredir piyasaları baskılayan borç tavanı krizinin olumlu sonuçlandırılması yatırımcıları rahatlatırken şimdi gözler haftaya gerçekleşecek Fed toplantısında. Fed üyelerinden karışık mesajlar alınırken istihdamdaki güçlü seyre rağmen zayıf makroekonomik verilerin takip edilmesi Fed’in faizleri sabit bırakma ihtimalini kuvvetlendirdi. Talep tarafında API ham petrol stokları belirgin azalış göstererek talebin toparlandığı sinyalini verdi. Asya tarafında ise küresel talebin %60’ını oluşturan Çin’de bu sabah açıklanan ihracat verisinin yıllık %8 artması beklenirken %7,5 azalış göstermesi de petrolü baskılayabilir.
Destekler: 75.50 - 74.54 - 73.13 Dirençler: 76.72 - 77.55 - 78.60

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü yatay tamamladı. Dow Jones %0,03, S&P500 %0,24 ve Nasdaq %0,36 değer kazandı. Bugün ise ABD vadeliler yatay görünümü koruyor. Asya piyasaları da günü karışık tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video