GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
*Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 17.161 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 84 kişi olduğu açıklandı. *Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin, ABD Başkanı Biden'dan, Roman Abramovich'in "Rusya ile arabuluculuk yapabilir" gerekçesiyle yaptırım listesine alınmamasını istediği iddia edildi. *Zelenskiy, NATO Zirvesi öncesi Johnson’dan Ukrayna’ya destek için güvence aldı. *AB, ABD'den sıvılaştırılmış doğalgaz tedarikinde öncelik talep edecek. *Cleveland Fed Başkanı Mester, 40 yılın zirvesinde seyreden enflasyonu dizginlemek amacıyla bu yıl bazı toplantılarda 50 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu söyledi. *Rusya Tarım Bakanı Patruşev, iç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota getirmek istediklerini söyledi. *St Louis Fed Başkanı Bullard: Enflasyonun kontrol altına alınması için Fed'in faiz artırımlarında agresif olması gerekli. *Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunduğu Ukrayna'ya "insani yardım" tasarısı, gereken 9 oyu alamadığı için kabul edilmedi, tasarıya sadece Çin destek verdi, 13 ülke ise çekimser kaldı. *Rusya Merkez Bankası: Bugün Moskova Borsası'nda 33 menkul kıymette işlem yapılacak.
EURUSD
Haftaya 1.1055 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Haftanın dördüncü işlem gününe 1.1009 seviyelerinde başlangıç yapan paritede piyasalar yeni günde Euro bölgesinden gelecek olan ekonomik verileri takip edecek. İlk olarak 11:30’da Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya kanadından gelecek olan PMI verileri izlenecek. Ardından 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan PMI verileri izlenecek. Dolar kanadına baktığımızda ise 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olabilir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.10190 – 1.11325 – 1.12370 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.09092 – 1.08057 – 1.07122 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Piyasalar yurtiçinden gelen işsizlik oranı verisini takip etti. TÜİK’in açıklamasına göre 2021 verilerine göre işsizlik oranı 1.1 puan azaldı ve yüzde 12.0 seviyesinde gerçekleşti. Ayrıntılara bakıldığında ise erkeklerde işsizlik oranının yüzde 10.7; kadınlarda ise yüzde 14.7 olduğu tahmin edildi. Haftaya 14.79 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Yeni günde yurtiçinden gelecek olan ve piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor.
Dolar kanadına baktığımızda ise 15:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi izlenecek. Aynı saatte ek olarak Dayanıklı Mal Siparişleri takip edilecek bir diğer ekonomik veri olarak karşımıza çıkıyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 14.85 – 15.00 – 15.25 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.63 – 14.50 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 1 ayını doldurmaya yakın. Savaş konusunda gelen haber akışları ise altın fiyatlarında volatilitenin artmasına sebep verebiliyor. Şimdi gözler ise Brüksel’e çevrilmiş durumda. Brüksel’de gerçekleşecek olan NATO toplantısı sonrasında yapılabilecek açıklamalar volatilitenin artmasına neden olabilir. Toplantı sonrasında Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu. Olası bir ek yaptırım kararı küresel bazda risk iştahını azaltabilir ve bu da güvenli liman taleplerini artırabilir. Diğer yandan hafta başında piyasalar FED Başkanı Powell’ın açıklamalarını takip etmiş ve Powell FED’in gerektiği taktirde daha agresif faiz artışları gerçekleştirebileceği açıklamasında bulunmuştu. Yeni günde ise ABD kanadından gelecek olan ekonomik veriler takip edilecek. TSİ 15:30’da açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv. ve Dayanıklı Mal Siparişleri verileri küresel bazda volatilitenin artmasına neden olabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1946 – 1960 – 1975 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1930 – 1915 – 1895 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this