Nisan 20, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 23.03.2022

gün

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 17.426 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 90 kişi olduğu açıklandı.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB'nin artık üyelik müzakeresini açmasını bekliyoruz.
*Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin zor ve tartışmalı şekilde devam ettiğini bildirdi.
*Kremlin Sözcüsü Peskov: Ülkelerine yönelik varoluşsal bir tehdit görülesi durumunda Putin nükleer silahlara başvurabilir.
*ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa'daki temasları kapsamında Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıklayacağını bildirdi.
*ABD, Donald Trump'ın ithal çeliğe ve alüminyuma uyguladığı tarifelerin hafifletilmesi için İngiltere ile anlaşmaya vardı.
*IMF Başkanı küresel ekonomik büyümenin Ukrayna'daki savaş nedeniyle daha yavaş olacağını söyledi.
*St. Louis Fed Başkanı Bullard, Fed’i faiz artırımı ve bilanço küçültmesinde hızlı hareket etmeye çağırdı.

EURUSD

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 1.1056 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte dün 1.0960 seviyeleri test edilse de, bu seviyelerden itibaren bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleşti. Yeni günde piyasaların gündeminde TSİ 15:00’da konuşma yapması beklenen FED Başkanı Powell yer alacak. Hafta başında yaptığı şahinvari açıklamalar ile küresel bazda volatiliteyi artıran Powell’ın bugünki konuşması da yakından takip edilecek. 17:00’da ise ABD kanadından gelecek olan yeni Konut Satışları verisi bir diğer takip edilecek ekonomik gösterge olarak karşımıza çıkıyor. EURUS paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.11325 – 1.12370 – 1.13722 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.10159 – 1.09092 – 1.08057 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

Piyasalar haftanın üçüncü işlem gününde yurtiçinden gelen Tüketici güven Endeksi verisini takip etti. TÜİK’in yaptığı açıklamaya göre Mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi bir önceki aya kıyasla yüzde 1.9 oranında arttı. Söz konusu endeks Şubat ayında 71.2 seviyelerindeydi. İçerisinde bulunduğumuz haftaya 14.79 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta boyunca az da olsa yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi ve yeni güne haftaya başlangıç seviyesinin üzerinde fiyatlamalar ile başladı. Günün ilerleyen saatlerinde TSİ 15:00’da FED başkanı Powell’ın konuşma yapması bekleniyor. Bilindiği gibi Powell Pazartesi günü konuşma gerçekleştirmiş ve bu konuşmasında FED’in 25 baz puandan daha yüksek agresif adımlar atabileceğini belirtmişti. 17:00’da ise ABD kanadında açıklanacak olan Yeni Konut Satışları küresel bazda dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olabilir. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.85 – 15.00 – 15.25 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.63 – 14.50 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Rusya-Ukrayna savaşı bugün 27’nci gününde… Bu savaş dolayısıyla ons altın fiyatlamalarında zaman zaman sert hareketlenmeler yaşanırken; Fed Başkanı Powell’ın hafta başında yaptığı şahinvari açıklamalar altın fiyatlarını baskıladı. Diğer yandan St. Louis Fed Başkanı James Bullard Bloomberg’e verdiği mülakatta, ‘’ABD Merkez Bankası faiz artırımı ve bilanço küçültmesinde hızlı hareket etmeli ve 50 baz puanlık artış kesinlikle değerlendirilmeli’’ şeklinde konuştu. Bu açıklama da altındaki baskıyı bir miktar daha artırdı. Uluslararası haber akışları ve Rusya-Ukrayna savaşının seyri ons altın fiyatlamalarında yön tayin edecektir. Haftanın ortasına gelirken TSİ 15:00’de FED Başkanı Powell’ın bir konuşma yapması bekleniyor. Bununla birlikte 17:00’da ABD kanadında açıklanacak olan Yeni Konut Satışları verisi küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1930 – 1946 – 1960 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlenmelerde ise 1913 – 1895 – 1880 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video