Mart 28, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 08.11.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Türkiye ve ABD Üst Düzey Savunma Grubu Toplantısı, ABD Savunma Bakanlığı heyetinin katılımı ile Ankara’da yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı, ‘’Olumlu ve yapıcı geçen toplantıda, bölgesel ve küresel savunma ve güvenlik konularının yanı sıra, ikili savunma, askeri eğitim ve savunma sanayi işbirliği ele alındı. Gelecek toplantının sonraki yıl ABD’de düzenlenmesi öngörüldü’’ açıklamasında bulundu.
*AB ile Kazakistan arasında ham madde ve arıtılmış maddelerin temini konusunda stratejik ortaklık anlaşması imzalandı.
*ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Washington ile Moskova arasındaki iletişim kanallarının Ukrayna’daki savaşa karşın açık olmaya devam ettiğini doğruladı.
*Almanya'nın ekonomik danışmanlar konseyi vergi artırımı istedi.
*İngiltere ile ABD arasında doğal gaz anlaşması COP27 zirvesi sonrası açıklanması bekleniyor.
*Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin enerji kaynakları üzerindeki etkisiyle başa çıkmak için nükleer enerji alanında iddialı işbirliği sözü verdi.
*Stellantis, Twitter’ın yeni sahibi Musk liderliğinde platformun nasıl görüneceğini görmeyi beklediği için Twitter'daki tüm ücretli reklam yayınlarını duraklattığını açıkladı.
*Elon Musk, kararsız seçmeni yarınki ara seçimlerde Cumhuriyetçi adaylara oy vermeye çağırdı.
*Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da yazın etkisini gösteren sıcak hava dalgalarının en az 15 bin can kaybına yol açtığını açıkladı.
*ABD eski başkanı Trump, 2024 seçimlerine ilişkin 15 Kasım'da "büyük bir duyuru" yapacağını açıkladı.


EURUSD

Hafta başında Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi ve aynı zamanda Fransa MB Başkanı olan Galhau politika faizi hakkında açıklamalarda bulundu. Galhau; çekirdek enflasyonda meydana gelecek olan düşüşe kadar faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini belirtti. Bilindiği gibi son gelen veriler ile birlikte Euro kanadında enflasyonun Ekim ayında da rekor seviyelerde devam ettiği görülmüştü. Diğer yandan Sentix’in açıkladığı yatırımcı güveni verisi takip edildi. Buna göre Ekim’de -38.8 olan Euro bölgesi Genel Yatırımcı Güven Endeksi, Kasım ayında 7.4 puan arttı ve böylelikle -30.9 seviyesine yükseldi. Veri değerlendirmesi yapan Sentix Genel Müdürü Hübner; Kasım’daki yükselişin tersine dönüş olmadığını, durum ve beklenti değerlerindeki artışın yatırımcıların ekonomik beklentilerinde enerji piyasasından gelen sinyallere ne kadar hassas tepki verdiğini gösterdiğini belirtti. Yeni günde veri yoğun bir gün bizleri beklemiyor. Küresel bazda bakıldığında bugün ABD kanadında gerçekleşecek olan ara seçimler takip edilecek. Bu konuda gelebilecek haber akışları küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.0094 – 1.0205 – 1.0364 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 0.9916 – 0.9808 – 0.9675 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

USDTRY

Kasım ayının ilk haftasında yurtiçinden gelen enflasyon verisi takip edilmiş ve gelen veri ile birlikte Ekim’de de enflasyonda yükseliş ivmesinin devam ettiği görülmüştü. Gelen veri ile birlikte TCMB’nin politika faizi ile makasın rekor seviyelere yükseldiği görülmüştü. Yeni haftaya 18.56 seviyelerinde başlangıç yapan parite dalgalı bir seyir izliyor. Bugün ABD kanadında Kongre ara seçimleri gerçekleşecek. Sonuçların ne zaman açıklanacağı kesin olmamakla birlikte yarın açıklanması bekleniyor. Bu sebeple bu konu hakkında gelebilecek haber akışları küresel bazda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 18.65 – 18.75 – 18.85 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 18.45 – 18.32 – 18.15 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

ALTIN

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD kanadından gelen tarım dışı istihdam verisi izlenmiş ve veri ile birlikte ABD’de istihdam sektörünün güçlü devam ettiği görülmüştü. FED’in agresif sıkılaşma adımlarına karşılık halen istihdam sektörünün piyasaları tatmin etmesi ile bankanın bu adımlarına devam edebileceği beklentileri de oluştu. Bu da dolar ve tahvil getirilerini artırırken, herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskılar oluşturdu. Bu hafta ise gözler ABD kanadında gerçekleşecek olan Kongre araseçimlerinde olacak. Seçimler bugün gerçekleşecek ve açıklamaların ise yarın yapılması bekleniyor. Bu sebeple bu konu küresel bazda volatilitenin oldukça artmasına neden olacaktır. Bununla birlikte TSİ 20:00’da ise ABD kanadından gelecek olan EIA Kısa Vadeli Enerji Görünümü verisi takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1695 – 1735 - 1765 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1645 – 1620 - 1597 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

DAX

Direnç: 13684 - 13971 - 14281 Destek: 13360 - 13049 - 12607

NAS100

Direnç: 11714 - 12150 - 12150 Destek: 10628 - 10198 - 9805

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video