GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - IMF, Türkiye'de 2023 ortasından bu yana ekonomik politikalarda yaşanan dönüşümün, ülkenin genel politika karışımını sıkılaştırarak kriz risklerini önemli ölçüde azalttığını ve güveni artırdığını bildirdi. - IMF raporuna göre sıkı para ve gelir politikalarının içe talebi baskılayacağı ve 2024’te büyümenin yaklaşık %3,4 olacağı tahmin edildi. Raporda, “Olumlu baz etkisine rağmen yıllık enflasyon aralık sonunda %43 civarında gerçekleşecek. 2025’te büyüme %2,7’ye doğru ılımlılaşacak, enflasyon %24’lere düşecek.’’ - 15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük Irak vatandaşlarının Türkiye'ye vizesiz giriş yapabilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. - Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'ni onaylayacağız. - İsrail, Gazze'de çocuk felci aşısı için geçici ateşkesi kabul ettiği iddiasını yalanladı. - FED, haziran ayındaki yıllık stres testlerinin ardından büyük bankalar için en son sermaye tamponlarını belirlediğini, Goldman Sachs'ın ekstra sermaye tamponunu azaltmayı kabul ettiğini duyurdu. - Bloomberg’de yer alan habere göre Deutsche Bank, TL için uzun pozisyon tavsiyesini yineledi. - FED Üyesi Bostic: Faiz indirimi için harekete geçme zamanı. Ancak emin olmak istiyorum.
EURUSD
Hafta içinde piyasalar Euro bölgesinin lokomotif ekonomik Almanya kanadından gelen büyüme verisini izlemişti. Gelen veriye göre Almanya; yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0.1 küçülmüştü. Yeni günde ise yine Almanya’da gelecek olan enflasyon verisi takip edilecek. Veri ile birlikte Euro varlıklarında volatilite artacaktır. Bununla birlikte yarın Euro bölgesinden gelecek olan TÜFE verisi ise haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkacak. ABD kanadına baktığımızda ise 15:30’da açıklanacak olan büyüme ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verileri küresel bazda volatiliteyi oldukça artıracaktır. Geçtiğimiz hafta Jackson Hole Sempozyumu’nda konuşma yapan FED başkanı Powell sonrasında FED’in eylülde ilk faiz indirim adımını atabileceğine yönelik beklentiler oldukça artmıştı. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.1211 – 1.1280 – 1.1359 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.1096 – 1.1010 – 1.0889 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Petrol kanadında piyasalar ABD’den gelen ham petrol stokları ekonomik verisini takip etti. Gelen veriye göre ABD’de ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 0.846M varil azalış gösterdi. Piyasalardaki beklentiler ise daralmanın 2.700M varil olabileceği yönündeydi. Diğer yandan jeopolitik riskler takip ediliyor. Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etki edebiliyor. Bunlar dışında Libya’da petrol gelirleri ile ilgi merkez bankası ile anlaşmazlık piyasaların gündeminde. Bu anlaşmazlık ile Libya’da petrol sahaları kapatılmaya devam ediyor. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 77.72 – 80.12 – 82.91 seviyeleri direnç noktaları olarak; 71.64 – 67.66 – 63.67 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftaya 2511 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, haftanın dördüncü işlem gününde bu seviyelerin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Yeni günde 15:30’da ABD’den gelecek olan büyüme ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ekonomik verileri ile volatilite oldukça artacaktır. Yarında ABD’den gelecek olan çekirdek kişisel tüketim giderleri verisi izlenecek. Veriler ile FED’in faiz patikasında atabileceği adımlar hakkında son beklentiler şekillenecek. Geçtiğimiz hafta FED Başkanı Powell, Jackson Hole Sempozyumu’nda açıklamalarda bulunmuş ve bu açıklamalar ardından bankanın eylülde ilk faiz indirim adımını atabileceğine dair beklentiler de artmıştı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2530 ve 2540 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2503 – 2485 - 2470 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this