Dubai’deki Gelecek Müzesi’nde düzenlenen “Moonshot Goal 1: Sibernetik Avatarları Tanıtımı” adlı bir ders oturumu sırasında, uzmanlar, insanların gelecekte kendi adlarına işlerini ve görevlerini yerine getirecek robotik dijital ikizlere sahip olabileceklerini ve bu sayede daha fazla sosyal özgürlüğe sahip olabileceklerini öngördü. Oturum, Dubai Gelecek Vakfı’nın Dubai Gelecek Laboratuvarları ile Japonya ve BAE’den bilim ve teknoloji uzmanlarını gerçeklik ve Metaverse arasındaki kesişimi robotik aracılığıyla keşfetmek için bir araya getiren Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı arasındaki iş birliğinin bir parçasıydı.
Oturum, 2050 yılına kadar beden, beyin, mekân ve zaman sınırlamalarından arınmış bir toplum potansiyelini vurguladı. Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı'nın Moonshot Goal 1 programı, toplumları dijital geleceklere hazırlamayı ve 2050 yılına kadar sanal sosyal etkinlikleri mümkün kılabilecek gelişmiş teknolojileri devreye alacak altyapıyı geliştirmeyi amaçlayan yenilikçi fikirleri ve araştırma projelerini destekliyor.
Oturumlarda tartışılan fırsatlardan biri, robotların insanların dijital ikizleri olma, görevleri yerine getirme ve insanlardan daha doğru ve hızlı çalışma olasılığıydı. Bu ilerleme potansiyel olarak sosyalleşme ve diğer faaliyetler için daha fazla zaman kazandıracaktır.
Dubai Future Labs Direktörü Halife El Qama, "Yerel ve uluslararası düzeyde çeşitli bilimsel, teknolojik ve araştırma kurumlarıyla iş birliği içinde araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek, gelecekteki fırsatları öngörmek ve yenilikçi fikirleri insanlık için daha iyi bir gelecek için gerçek çözümlere dönüştürmek için kritik öneme sahiptir. Bu etkinlik, Dubai Future Vakfı'nın en önemli fırsatları ve yaklaşmakta olan teknolojik dönüşümleri belirleme ve toplumların geleceğin teknolojisinden yararlanmalarının en iyi yollarına ilişkin deneyimleri, en iyi uygulamaları ve bilgileri paylaşma çabalarıyla uyumludur." dedi.
Osaka Sanat Üniversitesi'nde Program Direktörü ve Profesör Dr. Norihiro Hagita, bireylerin etik, ekonomik, çevresel, yasal ve sosyal faktörleri göz önünde bulundurarak toplumlarının gelişimine aktif olarak katılmalarını sağlamak için çeşitli sibernetik avatarlar geliştirmeye odaklanan yedi araştırma projesini içeren Moonshot Goal 1 programının ana hedeflerini sundu.
Osaka Üniversitesi'nde Proje Yöneticisi ve Profesör Hiroshi Ishiguro, "2050 yılına kadar yaşamlarımız büyük ölçüde değişecek ve yerimizi seçme ve iş, eğitim, tıbbi bakım ve günlük yaşam gibi çeşitli etkinliklere katılarak zamanımızı nasıl geçireceğimiz konusunda daha fazla özgürlüğe sahip olacağız. Dijital ve gerçek birliktelik düzeylerini dengeli bir şekilde geliştirmeyi hedefliyoruz." dedi.
Keio Üniversitesi'nde Proje Müdür Yardımcısı ve Profesör Junichi Ushiba, insan etkileşimlerini ve davranışlarını tahmin etmek için beyin aktivitelerini ve vücut dilini analiz etmeye yönelik umut vaat eden teknolojilerden bahsetti ve sanal gerçeklik dünyasını geliştirmeye yardımcı oldu.
Keio Üniversitesi'nde Proje Yöneticisi ve Profesör olan Kouta Minamizawa, Moonshot Goal 1 programının insanların yeteneklerini tam olarak kullanmalarına ve ortak inovasyonu teşvik etmek için becerilerini ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşmalarına yardımcı olduğunu belirtti.
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.