GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolar'lık yatırım yapmak istediğinden bahsetti. Yılmaz: Spekülatif bir hadise yoksa kurun fiyatını esas olarak piyasa belirler. Dolayısıyla bu anlamda bir müdahaleciliğimiz söz konusu değil. - TCMB analizine göre 2024 yılında konkordato talep eden ve geçici mühlet verilen firmalar toplam nakdi ticari kredi bakiyesinin %0,38'ini, toplam istihdamın %0,07'sini, toplam satışların %0,16'sını ve toplam yurt dışı satışların %0,18'ini oluşturuyor. - ABD Başkanı Biden, Nippon Steel'in U.S. Steel için yaptığı 14,9 milyar dolar'lık teklife olan muhalefetinin, yönetiminin önerilen devralmaya ilişkin ulusal güvenlik incelemesini uzatma kararına rağmen değişmediğini söyledi. - St. Louis FED Başkanı Musalem: FED'in faiz oranlarını kademeli olarak düşürmesi gerek. - İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Heniyye suikastına İran'ın yanıt vermemesi karşılığında ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa ülkelerinin liderlerinin iddiaları tamamen yalandı. - Çin, 5,3 trilyon dolar'a kadar mortgage için borçlanma maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar attı. - Japonya'nın yeni Başbakanı Ishida gevşek para politikası çağrısında bulundu.
EURUSD
Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde piyasalar Euro Bölgesi'nden gelen ekonomik güven endeksi verisini takip etti. Avrupa Komisyonu’nun açıklamasına göre eylülde ekonomik güven endeksi 96.6 seviyesinden 96.2 seviyesine geriledi. Geçtiğimiz haftayı 1.1159 seviyelerinde kapatan EURUSD paritesi, yeni haftaya da bu seviyelerin yakınlarında başlangıç yaptı. Yeni haftaya başlarken ekonomik takvime baktığımızda yarın Euro Bölgesi'nden gelecek olan TÜFE verisi Euro varlıkları için önemli bir ekonomik veri olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan cuma günü ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi de haftanın önemli ekonomik verisi olarak takip edilecek. Yeni günde ise 15:00’da Almanya’dan gelecek olan enflasyon verisi izlenecek. Veri ile Euro varlıklarında volatilite artacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.1201 – 1.1229 – 1.1275 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.1138 – 1.1074 – 1.1005 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Hafta sonu Orta Doğu’da artan gerilimler piyasaların gündeminde. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir hava saldırısında Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi gerilimleri artırdı. Artan gerilimler ise petrol arzına olumsuz yansıyabileceği endişelerini beraberinde getirdi. Bununla birlikte İran Cumhurbaşkanı, İsrail’e yönelik direkt bir saldırı sözü vermekten kaçındı ve ölçülü bir ton kullandı. Diğer yandan piyasalar dünyanın en büyük ithalatçısı Çin’den gelen ekonomik verileri takip ediyor. Çin’in gelen ekonomik veriler sonrasında yavaşlaması talebi olumsuz etkileyebileceği beklentilerini de beraberinde getirdi. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 70.05 – 71.65 – 72.91 seviyeleri direnç noktaları olarak; 67.17 – 65.31 – 63.67 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Geçtiğimiz hafta ons altının performansına baktığımızda haftayı yüzde 1.5 seviyelerinde değer kaybı ile kapattığı görülüyor. FED’in yıl içinde faiz indirimlerine devam edebileceğine yönelik beklentilerin artması ons altında rekor seviyelerin güncellenmesine neden oldu. Yeni haftaya genel olarak baktığımızda ise haftanın son işlem gününde ABD’den gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi haftanın önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Gelecek olan veri ile ABD’de ekonomiye dair son ipuçları aranacak ve FED’in faiz patikasındaki olası hamlelerine yönelik beklentiler şekillenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2670 – 2680 - 2690 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2640 – 2630 - 2615 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.