Yüzyılın sonuna kadar küresel sıcaklıkların 2,8 santigrat dereceye kadar yükselmesi beklenirken, ada ülkesi Tuvalu kendisinin dijital bir versiyonunu oluşturmaktan başka çaresi olmadığını söylüyor.
Salı günü, ülkenin dışişleri bakanı Simon Kofe, COP27 iklim zirvesinde Tuvalu'nun yükselen deniz seviyeleri arasında kültürünü ve tarihini korumak için metaverse’e bakacağını söyledi.
Kofe kameranın yavaşça uzaklaşarak yeşil ekranlı bir rekreasyonun önünde olduğunu ortaya koyduğu bir videoda “Toprağımız yok olurken, dünyanın ilk dijital ulusu olmaktan başka seçeneğimiz yok. Toprağımız, okyanusumuz ve kültürümüz insanımızın en değerli varlıklarıdır. Fiziksel dünyada ne olursa olsun onları zarardan korumak için onları buluta taşıyacağız," dedi.
Geçen yılki COP26 zirvesinde de Kofe, iklim değişikliğinin Tuvalu gibi ada ülkeleri için oluşturduğu varoluşsal tehdide dikkat çekmek için dizine kadar gelen denizin içinde durarak, konferansta tarihi bir konuşma yapmıştı.
Koca ülke, kültürünü korumak için metaverse’e dahil olacağını açıkladı
"Yalnızca uyumlu bir küresel çaba, Tuvalu'nun kalıcı olarak çevrimiçi hareket etmemesini ve fiziksel çevreden sonsuza kadar kaybolmamasını sağlayabilir" dedi. “Küresel bir vicdan ve ortak refahımıza yönelik küresel bir bağlılık olmadan, toprakları yok olurken dünyanın geri kalanının çevrimiçi olarak bize katıldığını yakında görebiliriz.”
Tuvalu, Avustralya ve Hawaii arasında yer alan dokuz adadan oluşan bir takımada ve yaklaşık 12.000 kişiye ev sahipliği yapıyor. İklim bilimciler, 21. yüzyılın sonuna kadar tüm ülkenin sular altında kalacağını tahmin ediyor.
Paris Anlaşması tarafından ortaya konan 1,5C hedefine ulaşmak ve daha kötü iklim sonuçlarından önemli ölçüde kaçınabilmek için, dünyanın yıllık küresel emisyonlarını mevcut politikalara dayalı tahminlere kıyasla %45 daha azaltmak için önünde yalnızca sekiz yılı var. Sıcaklık artışını 2C'nin altında tutabilmek için emisyonlarda ekstra %30’luk bir azalma gerekiyor.
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this