Mart 29, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  9.1.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?

*Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2023 seçimleri) Fazla değil 5 ayımız var. 5 ay durmak yok.
*TCMB liralaşma stratejisti kapsamında bankaların menkul kıymet tesis oranını %5’ten %10’a yükseltti.
*Rusya: Kramatorsk'a düzenlediğimiz füze saldırılarında 600'den fazla Ukrayna askeri öldü.
*Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Luhansk ve Donetsk bölgelerinde şiddetli çatışmalar sürüyor.
*ABD Temsilciler Meclisinin yeni başkanı Kevin McCarthy oldu.
*Richmond Fed Başkanı Barkin, Fed'in daha küçük faiz artırımları yapması gerektiğini savundu.
*Çekya Merkez Bankası Başkanı, faiz artışlarından kaçınmak için daha az harcama çağrısında bulundu.
*Brezilya'da, Ulusal Kongre ve Devlet Başkanlığı Sarayı'nı basan eski Devlet Başkanı Bolsonaro destekçileri bu binalardan çıkartılıp kontrol sağlandı. AB, Brezilya Devlet Başkanı Silva'ya desteğini bildirdi.
*Çin, Covid – 19 salgını nedeniyle kapattığı sınırlarını 3 yıl sonra açtı.
*Irak Petrol Bakanı Cabbar, Kerbela petrol rafinerisinde ticari üretimin bu yılın Mart ayı ortasında başlayacağını açıkladı.

Ne Olacak?

Japonya’da piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
Almanya’da Sanayi Üretim Endeksi, Euro Bölgesi’nde İşsizlik Oranı açıklanacak. Yurtiçinde kabine toplantısı takip edilecek.


EUR/USD

EURUSD paritesi 1.06 seviyelerinin üzerinde fiyatlanmaya devam ediyor. Paritede 50 periyotluk hareketli ortalamanın üzerinde fiyatlamalar olumlu değerlendirilebilir. Haftanın son işlem gününde ABD’de tarım dışı istihdam verisi takip edildi. Buna göre tarım dışı istihdam geçen aya göre azalış gösterirken 200.000 beklentisini aşarak 223.000 artış gösterdi. ISM İmalat PMI verisi ise ekonomik daralmanın sürdüğüne işaret etti. Bu hafta ECB ve Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri paritede belirleyici olabilir. Perşembe günü açıklanacak ABD TÜFE verisi ise haftanın en önemli verisi olarak belirtilebilir.
Destekler: 1.0657 - 1.0586 - 1.0528 Dirençler: 1.0719 - 1.0805 - 1.0902

USD/TRY

Dolar/TL de sınırlı yükseliş devam ediyor. Geçen hafta yurtiçinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin erkene çekilebileceğine ilişkin söylemleri piyasalarda belirsizlik endişelerini gündeme getirdi. Bugün yurtiçinde veri gündemi sakin. ABD tarafında ise son işlem gününde takip edilen tarım dışı istihdam verisi geçen aya göre gerileme gösterse de piyasa beklentisini aştı ve işgücünün güçlü seyrettiğini teyit etti. Bu hafta Fed yetkililerinin mesajları yakından takip edilecekken Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisi fiyatlamalarda belirleyici olabilir.
Destekler: 18.74 - 18.70 - 18.67 Dirençler: 18.78 - 18.82 - 18.85

XAU/USD

Ons altında 1850 doların üzerinde fiyatlamalar takip ediliyor. Çin bugün resmi olarak karantina uygulamasını kaldırdı. Öte yandan Çin Merkez Bankası'nın altın alımlarını bu ay da sürdürdüğü haberlerde yer alıyor. Bu durum ons altını desteklerken ABD verileri de fiyatlamalar üzerinde belirleyici oluyor. Haftanın son işlem gününde açıklanan tarım dışı istihdam verileri geçen aya göre azalış gösterse de beklentileri aştı. Bu hafta ise gözler perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisinde olacak. Enflasyonun yavaşlama göstermesi Fed’in söylemlerini güvercinleştirebilir ve ons altında alımlar izlenebilir.
Destekler: 1869 - 1858 - 1846 Dirençler: 1882 - 1894 - 1908

BRENT

Brent petrol yeni haftaya toparlanarak başlıyor. Haftanın son işlem gününde takip edilen ABD tarım dışı istihdam verisi geçen aya göre azalsa da beklentileri aşarak 223.000 artış gösterdi. Ayrıca ISM İmalat PMI verisinin daralmanın devam ettiğini göstermesi petrol fiyatlarını baskıladı. Bu hafta Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verisi ve Fed yetkililerinin söylemleri petrol fiyatlarında belirleyici olabilir. Çin’de ise karantina önlemleri bugün resmi olarak kalkıyor. Çin’de ekonomik aktivitenin artması petrole olan talebi artırırken fiyatları da destekleyebilir.
Destekler: 79.03 - 77.41 - 75.73 Dirençler: 80.59 - 82.28 - 83.67

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Dow Jones %2,1, S&P500 %2,3 ve Nasdaq %2,6 değer kazandı. Bu sabah ABD vadeliler olumlu seyri sürdürüyor. Asya piyasaları ise günü pozitif tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video