Nisan 26, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  7.4.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*TL'nin toplam mevduat içindeki payı %60'ın altında olan bankalara ilave 5 puan yabancı para zorunlu karşılık uygulanacak.
*TCMB, teminat havuzunda bulunan TÜFE’ye endeksli kıymetlere uygulanan iskonto oranını %70’ten %80’e çıkardı.
*St Louis Fed Başkanı Bullard: Fed, iş gücü piyasası güçlüyken faiz artırımına devam etmeli.
*ABD Temsilciler Meclisi heyeti, Tayvan'ı ziyaret etti.
*Boeing Co., 737 modeli yolcu uçağının üretimini yıl ortasına kadar ayda 38 uçağa çıkarmayı planlıyor.
*ABA tarafından gerçekleşen ülkenin büyük 15 bankasının baş ekonomistleri arasında yapılan ankete göre,
tüketiciler ve işletmeler için ABD kredi koşullarının önümüzdeki altı ay içinde pandemiden bu yana en kötü seviyesine gerilemesi bekleniyor.
*ECB/Stournaras: Sıkı para politikası döngüsünün sonu yaklaşıyor.
*İsrail ordusu Gazze'ye saldırmaya başladığını duyurdu. İsrail, Gazze'nin farklı noktalarına yönelik yeni hava saldırısı düzenledi.
Ne Olacak?
*Yurt içinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacak.
*ABD, Almanya ve İngiltere’de piyasalar kapalı olacak.
*ABD’de Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranı açıklanacak.

EUR/USD

EURUSD paritesi temkinli seyrini koruyor. Dün Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da sanayi üretimi verisi takip edildi. Buna göre sanayi üretimi Mart'ta %3,7'den %2,0'ye gerilemiş olsa da %0,1 olan beklentiyi aştı. Diğer yandan ECB Başekonomisti Lane sıkı para politikasına devam mesajı vererek önümüzdeki toplantıda faiz artırımına işaret etti. ABD'de ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları açıklandı. JOLTS ve ADP verilerinin beklenti altında kalmasının ardından haftalık işsizlik başvuruları 200 bin artış beklentisine kıyasla 228 bin artış gösterdi. Bugün ise gözler ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak. Mart'ta tarım dışı istihdamın 239 bin artış göstermesi bekleniyor. Bugün Kutsal Cuma tatili nedeniyle Avrupa ve ABD borsaları işleme kapalı olacak.
Destekler: 1.0880 - 1.0850 - 1.0824 Dirençler: 1.0928 - 1.0983 - 1.1020

USD/TRY

Dolar/TL paritesi sınırlı yükseliş izleniyor. Yurt içi piyasalarda seçim belirsizliği risk iştahını olumsuz etkilemeye devam ederken yeni düzenlemelerin ardından KKM'ye olan talepte artış izleniyor. BDDK verilerine göre KKM büyüklüğü geçen hafta 28,2 milyar TL artışla 1,7 trilyon TL'ye yükselerek rekora imza attı. ABD tarafında ise işgücüne ilişkin veriler açıklanmaya devam ediyor. JOLTS ve ADP Tarım Dışı İstihdam verilerinin beklenti altında kalarak zayıflamaya işaret etmesi sonrasında dün takip edilen haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi 200 bin artış beklentisine kıyasla 228 bin artış gösterdi. Bugün ise ABD tarım dışı istihdam verisi önem arz ediyor. Ayrıca bugün ABD piyasaları tatil nedeniyle işleme kapalı olacak.
Destekler: 19.25 - 19.21 - 19.17 Dirençler: 19.29 - 19.34 - 19.38

XAU/USD

Ons altında temkinli seyir takip ediliyor. ABD'de hafta boyunca işgücüne ilişkin veriler açıklanmaya devam ediyor. Bu hafta beklentilerin altında kalan JOLTS ve ADP tarım dışı istihdam verisinin ardından dün takip edilen haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi 200 bin beklentisinin üstünde 220 bin artış gösterdi. Şimdi ise gözler bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Mart'ta tarım dışı istihdamın 239 bin artış göstermesi bekleniyor. Zayıf gelen işgücü verileri resesyon endişelerinin arttığı ve Fed'in sıkı para politikasının sonuç verdiğine işaret ediyor. Diğer yandan bugün Kutsal Cuma tatili nedeniyle Avrupa, Asya ve ABD piyasaları işleme kapalı olacak.
Destekler: 1995 - 1982 - 1959 Dirençler: 2018 - 2035 - 2050

BRENT

Brent petrol dar bantta seyrediyor. Hafta boyunca takip edilen PMI verileri Mart ayında ekonomideki yavaşlamaya işaret etti. Diğer yandan en büyük ithalatçı konumunda olan Çin'de ekonomik aktivitede canlılık devam ediyor. Diğer yandan ABD tarafında açıklanan işgücü verileri resesyon endişeleriyle zayıflama gösteriyor. Dün ABD'de açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aşarak 228 bin artış gösterdi. Bugün ise ABD tarım dışı istihdam verisi yakından takip edilecek. Tarım dışı istihdamın 239 bin artış göstermesi beklenirken yatırımcılar Fed'in para politikasına ilişkin ipucu arayacak. Ayrıca bugün küresel endeksler Kutsal Cuma nedeniyle işleme kapalı olacak.
Destekler: 84.31 - 83.01 - 81.32 Dirençler: 85.48 - 86.33 - 87.49

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü karışık tamamladı. Dow Jones günü yatay tamamlarken S&P500 %0,4 ve Nasdaq %0,8 değer kazandı. Bugün küresel endeksler Kutsal Cuma tatili nedeniyle işleme kapalı olacak.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video