Nisan 28, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  6.4.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Mehmet Şimşek'in koordinasyonundaki ekip bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor.
*Erdoğan: Sadece milletvekili adaylarımızı değil, önümüzdeki dönemin kabinesi ve üst yönetimini de şimdiden çalışmaya başladık.
*Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD ile F16 programının devam etmesi konusunda görüş birliğine varmak istediklerini belirterek "Olursa elbette iyi olur ama Türkiye'nin başka alternatifleri de var." dedi.
*FDIC, SVB ve Signature Bank'ın menkul kıymetlerini satması için BlackRock'ı seçti.
*Fransa Cumhurbaşkanı Macron, üç gün sürecek Çin ziyareti için başkent Pekin'e gitti. Çin’li mevkidaşı Şi ile görüşen Macron Çin'in Ukrayna'da barış için büyük bir rol oynayabileceğini söyledi.
*ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy: Tayvan'a silah satışına devam etmeliyiz.
*Suudi Arabistan, OPEC+ kesintilerinin ardından Asya petrol satış fiyatlarını yükseltti.
*Bank of America ve UBS, 12 aylık altın fiyatı tahminini yükseltti.
*ECB/Stournaras: Sıkı para politikası döngüsünün sonu yaklaşıyor.
Ne Olacak?
*ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları açıklanacak.
*Rusya Dışişleri Bakanlığı: Lavrov 6 – 7 Nisan tarihleri arasında Çavuşoğlu ile görüşmeler için Türkiye'yi ziyaret edecek.

EUR/USD

EURUSD paritesi dar bantta fiyatlanıyor. Dün gözler Hizmet PMI verilerindeydi. Buna göre Euro Bölgesi'nde Hizmet PMI Mart'ta büyüme bölgesinde kalmaya devam ederek 52,7'den 55,0 seviyesine yükselse de 55,6 olan piyasa beklentisinin altında kaldı. ABD'de ise Hizmet PMI 50,6'dan 52,6'ya yükselerek beklentinin altında kaldı. Diğer yandan dün ABD'de takip edilen ADP Tarım Dışı İstihdam verisi 200 bin artış beklentisine kıyasla 145 bin artış göstererek işgücü piyasasının zayıfladığına işaret etti. Fed'in sıkı para politikasının istihdam olumsuz etkilemesi ve bankacılık krizi sonrasında resesyon endişelerinin artması bu zayıflamaya sebep olarak gösterilebilir. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi önem arz edecek.
Destekler: 1.0880 - 1.0850 - 1.0824 Dirençler: 1.0928 - 1.0983 - 1.1020

USD/TRY

Dolar/TL paritesi yükseliş momentumunu koruyor. Yurt içinde seçim belirsizliği kurun yükselmesine neden oluyor. Diğer yandan yabancı yatırım şirketlerinin dolar/TL'ye ilişkin tahminlerinde seçim sonrasında yükseliş beklentisi raporlanmaya devam ediyor. Veri tarafında ise dün yurt içinde veri gündemi sakindi. ABD'de ise Mart ayına ait Hizmet PMI verileri eşik seviyenin üzerinde gerçekleşse de 50,6'dan 52,6'ya yükselerek piyasa beklentisinin altında kaldı. Diğer yandan Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olan ADP tarım dışı istihdam bu ay 200 bin artış beklentisinin altında 145 bin artış göstererek işgücü piyasasının yavaşladığına işaret etti. Yarın açıklanacak veriye kadar dolar endeksinde temkinli seyir beklenebilir.
Destekler: 19.25 - 19.21 - 19.17 Dirençler: 19.29 - 19.34 - 19.38

XAU/USD

Ons altında son günlerde yaşanan sert yükseliş sonrası geri çekilme takip ediliyor. Dün küresel piyasalarda Hizmet PMI verileri takip edildi. Buna göre ABD ve Euro Bölgesi’nde Hizmet PMI verileri geçen aya göre artış gösterse de beklentileri karşılayamadı. Çin’de ise Hizmet PMI 55,0’ten 57,8’e yükselerek beklentileri aştı. Dün takip edilen bir diğer veri ise Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olan ADP tarım dışı istihdam verisiydi. ADP istihdam Mart’ta 145 bin artış göstererek 200 bin beklentisinin altında kaldı. İstihdamdaki yavaşlamaya resesyon endişelerinin artması neden oldu. Yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisi yakından takip edilecek.
Destekler: 2009 - 2000 - 1984 Dirençler: 2025 - 2035 - 2050

BRENT

Brent petrolde temkinli seyir izleniyor. Hafta başında OPEC+’ın arz kısıtlama haberiyle yükseliş gösteren petrol, yarın açıklanacak ABD tarım dışı istihdam öncesinde yatay fiyatlanıyor. Dün takip edilen ADP tarım dışı istihdam verisi 200 bin artış beklentisinin altında 145 bin artış gösterdi. İstihdamdaki yavaşlamaya bankacılık kriziyle artan resesyon endişeleri sebep olarak gösterildi. Diğer yandan ABD Hizmet PMI verisi de geçen aya göre artış göstererek büyüme seviyesinde kalmaya devam etse de beklentileri karşılayamadı. Çin’de ise Hizmet PMI 55,0’ten 57,8’e yükselerek beklentileri aştı. Talep tarafına bakıldığında, ABD haftalık ham petrol stokları geçen haftalarda olduğu gibi azalmaya devam ederek talebin olumlu seyrettiğini teyit etti.
Destekler: 85.48 - 84.31 - 83.01 Dirençler: 86.33 - 87.49 - 88.72

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü karışık tamamladı. Dow Jones %0,2 değer kazanırken S&P500 %0,3 ve Nasdaq %1,1 değer kaybetti. Bu sabah ise ABD vadeliler negatif seyri sürdürüyor. Asya piyasaları da günü düşüşle tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video