GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - ABD'nin BM Daimi Temsilciliği, 31 Mayıs'ta ABD Başkanı Biden'ın duyurduğu ateşkes teklifini BM Güvenlik Konseyi'nde karar tasarısıyla destekleyeceğini duyurdu. - Biden: İsrail, Hamas'a sunulan anlaşma koşullarında sonraki adımı atmaya hazır. - ABD Dışişleri Bakanlığı, Biden'ın duyurduğu ateşkes teklifinin İsrail'in önerisi olduğunu ve Hamas'ın kabul etmesi durumunda ateşkes anlaşmasının tamamıyla uygulanmasını umduğunu açıkladı. - G7 ülkelerinin liderleri, Biden'ın duyurduğu ateşkes planına tam destek verdiklerini bildirdi. - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Iğdır – Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nı zamanından önce hazır hale getireceklerini ve bu yıl Nahçıvan'a gazın Türkiye üzerinden ulaştırılacağını söyledi. - Dallas eski FED Başkanı Kaplan, bu yaz faiz indirimi beklemediğini söyledi. - BOJ Başkanı Ueda, Merkez Bankası'nın temel duruşunun piyasa güçlerinin uzun vadeli faiz oranlarını belirlemesine izin vermek olduğunu söyledi. - Ueda, fiyatların tahmin edildiği gibi artması halinde parasal desteği ayarlayacaklarını söyledi.
EURUSD
Yeni haftada Euro kanadında gündem Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası toplantısı. Banka perşembe günü toplantısını gerçekleştirecek ve toplantı sonrasında faiz kararı açıklanacak. Piyasalardaki beklentiler bankanın ilk faiz indirim adımını bu toplantıda atması yönünde. Karar ve sonrasında yapılacak açıklamalar ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. Bu sebeple hafta içerisinde Euro varlıklarında başlıca gündem konusu bu. Fakat yeni günde ekonomik takvime baktığımızda 10:55’te Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelecek olan işsizlik oranı verisi takip edilecek. Paritenin haftanın ilk işlem günündeki performansına baktığımızda ise yukarı yönlü hareketlenmelerin yaşandığı görülüyor. Öyle ki parite yaklaşık olarak son 3 ayın en iyi seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0916 – 1.0943 – 1.0981 seviyeleri direnç noktaları olarak, 1.0881 – 1.0858 – 1.0828 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Petrolde yeni haftada aşağı yönlü hareketlenmeler takip edildi. Hafta sonu OPEC+ toplantısı takip edilmiş ve üretim kesintilerine devam kararı almıştı. Fakat buna rağmen talep görünümüne ve grup dışından gelen güçlü arza yönelik endişeler petrol üzerinde baskıların oluşmasına neden oldu. Diğer yandan küresel bazda da jeopolitik risklerin takip ediliyor. Son haftalarda jeopolitik risklerin de düşüş göstermesi, petrol de aşağı yönlü hareketlenmelerin nedenleri arasında gösterilebilir. Bununla birlikte yarın piyasalar ABD’den gelecek olan ham petrol stokları verisini de takip edecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 74.62 – 76.14 – 78.13 seviyeleri direnç noktaları olarak; 72.48 – 71.02 – 69.26 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Piyasalardaki gündem büyük merkez bankalarının gevşeme adımlarına ne zaman başlayacağı yönünde. Bankalar arasında FED’in bu konuda bir miktar zamansal olarak geride kalabileceği bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü toplantısı var ve bu toplantı sonrasında ilk faiz indirim adımının atılabileceği bekleniyor. Bununla birlikte FED’in ise sonbaharda ilk gevşeme adımını atabileceği şuna beklentiler arasında. Bu süreç henüz net değil ve bu sebeple ABD’den gelecek olan ekonomik veriler ve açıklamalardan bu konuda ipuçları aranıyor. Haftanın ikinci işlem gününde 17:00’da ABD’den gelecek olan İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı ve Fabrika Siparişleri ekonomik verileri takip edilecek. Veriler ile küresel bazda volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2360 – 2380 - 2400 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2330 – 2305 - 2275 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this