GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyat istikrarı ve anti enflasyonist yaklaşımdan taviz vermeden, büyüme odaklı ekonomik programımız doğrultusunda gerekli adımları atıyoruz ve atacağız. - Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Ekonomide dengelenme devam ediyor. İlk çeyrekte net ihracattan büyümeye pozitif katkı bekliyoruz. - EBRD Türkiye Direktörü Tuerkner: Daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelmesini destekleyeceğiz. - İTO verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar 2024 Şubat ayında bir önceki aya göre %4,07, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları ise %4,64 oranında arttı. - Fitch, ABD'nin kredi notunu teyit etti. - ABD eski Başkanı Trump, başkanlık yarışı için Cumhuriyetçi parti içinde devam eden yarışta Missouri, Idaho ve Michigan eyaletlerinde yapılan ön seçimleri de kazandı. - Suudi Arabistan, Rusya ve bazı OPEC+ üreticileri gönüllü ham petrol arz kesintilerini haziran ayı sonuna kadar uzattı.
EURUSD
Piyasalar euro bölgesinden gelen enflasyon verisini takip etti. Eurostat’ın açıklamasına göre euro bölgesinde TÜFE Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2.6 arttı. Piyasadaki beklentiler ise artışın yüzde 2.5 oranında olabileceği yönündeydi . Yeni hafta Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası toplantısı takip edilecek. Banka perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Piyasalardaki beklentiler bankanın faizde bir değişiklik yapmayacağı yönünde. Önceki açıklamalarda banka yetkililerinin faiz indirimi için acele etmeyi istemedikleri ve ekonomik verilerin yakından takip edildiği belirtilmişti. Son gelen enflasyon verisinin de beklentilerin bir miktar üzerinde gelmesi, yetkililerin bu duruşunu desteklemiş oldu. Bu hafta gerçekleşecek toplantıda karardan ziyade, önümüzdeki dönem için neler planlandığının ipuçları açıklamalarda aranacak. Yeni günde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0867 – 1.0901 – 1.0932 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0803 – 1.0760 – 1.0697 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Piyasalar OPEC grubundan gelen haber akışlarını takip etti. Gelen haber akışlarına göre Suudi Arabistan, Rusya ve bazı grup üyeleri gönüllü olarak ham petrol arz kısıntılarını haziran ayına kadar uzattı. Diğer yandan jeopolitik gelişmelerde yakından izleniyor. Ortadoğu’da İsrail ile Hamas arasında müzakereler için Hamas Kahire’ye bir heyet gönderdi fakat yine de Gazze’de çatışmaların duraklatılmasına yönelik ilerlemede yok gibi gözüküyor. Yeni hafta ile birlikte küresel gelişmeler yakından izlenecek. Hafta ortasında ise ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisi takip edilecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 81.71 – 83.65 – 86.01 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.00 – 73.52 – 71.32 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği hareketlenmeler ile birlikte haftayı yüzde 2.5 seviyesine yakın değer kazanımı ile kapatan ons altın, yeni haftaya 2081 seviyelerinde başlangıç yaptı. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD kanadından gelen ISM imalat endeksi şubatta 47.8 seviyesine geriledi. Söz konusu veri ocakta 49.1 seviyesindeydi. 50 altında gelen her veri sektörde daralmayı işaret ediyor. Gelen veri ile birlikte daralma üst üste 16. Aya ulaşmış durumda. Bu düşüş serisi ise yaklaşık olarak son 20 yılın en uzun düşüş serisi olarak kayıtlara geçti. Haftaya genel olarak baktığımızda vuma günü ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi önemli ekonomik verilerin başında dikkat çekiyor. Yeni günde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün bizleri bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2090 – 2100 - 2120 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2075 – 2060 - 2045 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this