GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Erdoğan: BRICS ve ASEAN bizim için özellikle ekonomik işbirliklerimizi geliştirmek için fırsatlar barındıran yapılar. Bu yapıların içinde yer almak NATO'dan vazgeçmek anlamına da gelmiyor. Erdoğan: (F-35 programı) 1,4 milyar dolar alacağımız var. Bu öyle böyle bir rakam değil. Şimdi bu alacağımızı tahsil etme noktasında da adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. - Erdoğan: (ABD Seçimleri) Temennim odur ki gelen gideni aratmasın. - Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'la bir araya geldi. Görüşme ile ilgili detay paylaşılmadı. - İsrail Başbakanı Netanyahu: Perşembe günü ABD'nin bir ateşkes girişimi konusunda bir toplantı yaptık bu görüşmeleri önümüzdeki günlerde sürdüreceğiz. - Beyaz Saray, 21 günlük İsrail – Lübnan ateşkes önerisi açıklamasının ardından buna sıcak bakmadığını ilan eden İsrail tarafıyla görüşmelerin sürdüğünü ve eğer dün İsrail'den olumlu dönüş almasalardı ortak açıklamayı bu şekilde yayımlamayacaklarını bildirdi. - ABD Hazine Bakanı Yellen, dayanıklı bir finansal sistemin, güçlü ekonomi için kritik öneme sahip olduğunu belirterek, sistemi güçlendirmenin üzerinde düşünülmüş düzenlemelerde ısrar etmeyi gerektirdiğini söyledi. - Çin Merkez Bankası, banka ve kredi kuruluşlarının zorunlu karşılık oranlarını düşürdü.
EURUSD
Haftanın son işlem gününde piyasalar ilk olarak Euro Bölgesi'nin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelecek olan İşsizlik Oranı verisini takip edecek. Veri ile birlikte Euro varlıklarında volatilite artacaktır. Ardından gözler ABD’ye çevrilecek. 15:30’da ABD’den gelecek olan Kişisel Tüketim Giderleri Endeksi verisi ile birlikte dolar varlıklarında da volatilite artacaktır. Haftaya 1.1160 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi, haftanın son işlem gününe 1.1176 seviyelerinde başlangıç yaptı. Pariteyi teknik olarak inceleyecek olursak seviyeleri direnç noktaları olarak; seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Hafta içinde piyasalar Suudi Arabistan kanadından gelen haber akışlarını takip etti. Financial Times kaynağına göre Suudi Arabistan daha yüksek üretim için oldukça kararlı. Diğer yandan Libya kanadında da üretim konusunda arz beklentileri arttı. Diğer yandan hafta ortasında ABD kanadından gelen ham petrol stokları takip edilmiş ve geçtiğimiz hafta ABD’de stokların 4,471M varil ile beklentilerin oldukça üzerinde azaldığı görülmüştü. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 98.67 – 70.82 – 72.94 seviyeleri direnç noktaları olarak; 65.31 – 63.67 – 61.54 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Ons kanadında piyasaların gündemi FED’in faiz patikasında atabileceği adımlardı. Ve eylül toplantısında banka yılın ilk faiz indirim adımını atmış ve beklentilerin üzerinde 50 baz puanlık faiz indirim kararı almıştı. Ek olarak bankanın faiz indirim sürecinin devam edebileceğine dair beklentiler ons altını güçlü tutan unsurlar arasında yer almaya devam ediyor. Ons altın hafta içerisinde gerçekleştirdiği hareketlenmeler ile 2685 seviyelerini görerek zirve seviyelerini güncelledi. Yeni günde piyasalar 15:30’da ABD’den gelecek olan Kişisel Tüketim Gid. Endeksi ekonomik verisini takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2680 – 2690 - 2700 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2655 – 2640 - 2625 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this