Nisan 27, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  26.4.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'ta aynı zamanda ülkemizin küresel bir oyun kurucu mu yoksa figüran mı olacağının da seçimi yapılacak.
*ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD borcunun temerrüde düşmesinin ekonomik felakete yol açacağını belirterek, bunun iş kayıplarını ve kredi ödemelerini artıracağını söyledi.
*ABD Başkanı Joe Biden, sendika üyesi işçilere yaptığı konuşmayla 2024 başkanlık adaylığı kampanyasını başlatırken, "Amerikan tarihindeki en sendika yanlısı başkan" olduğunu ifade etti.
*Beyaz Saray: Eğer Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'nin hazırladığı borçlanma tavanı tasarısı Başkan Biden'in önüne gelir ise veto edecek.
*ABD'de Cumhuriyetçi senatörler Biden yönetimini Çin’li bulut şirketlerine karşı tedbir almaya çağırdılar.
*Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili BM’nin çalışmalar yürüttüğünü ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında anlaşma sağlamaya çalıştığını belirterek "Ancak Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik çabalar sonuç vermiş değil." dedi.
*First Republic Bank, 50 – 100 milyar dolarlık varlıkları elden çıkarmayı değerlendiriyor.
*ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Alphabet'in gelirleri 1. çeyrekte arttı.
Ne Olacak?
*Yurt içinde önemi bir veri akışı bulunmazken, ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri açıklanacak.
*TCMB Faiz Kararı yarın açıklanacak.
*Fed, Silicon Valley Bank denetiminin incelemesini 28 Nisan'da yayınlayacak.

EUR/USD

EURUSD paritesinde geri çekilme izleniyor. Euro Bölgesi'nde veri gündemi sakinken ECB yetkililerinin açıklamaları takip ediliyor. ECB yetkililerinden Villeroy de Galhau 25 baz puan artışa işaret ederek artışların büyüklük ve sayı olarak daha sınırlı olması gerektiğini ifade etti. 4 Mayıs'ta gerçekleşecek ECB kararında piyasa beklenti 25 baz puan olurken 50 baz puanlık artırım da konuşuluyor. ABD tarafında ise 3 Mayıs'ta gerçekleşecek FOMC toplantısında 25 baz puanlık artırıma gidilmesi beklenirken karar sonrasında yetkililerin faiz sürecine ilişkin açıklamaları küresel risk iştahının seyri için yakından takip edilecek. Diğer yandan bu hafta perşembe günü ABD GSYH ve Cuma günü PCE verileri de önem arz ediyor.
Destekler: 1.0972 - 1.0955 - 1.0929 Dirençler: 1.1001 - 1.1020 - 1.1050

USD/TRY

Dolar/TL’de sınırlı yükseliş takip ediliyor. Yurt içinde veri gündemi sakinken gözler 14 Mayıs'taki seçim öncesinde yapılacak son TCMB PPK toplantısında. Yarın gerçekleşecek toplantıda piyasa beklentisinde paralel faizlerin %8,50 oranında sabit kalmasını bekliyoruz. Karar metninde ise Liralaşma Stratejisinin ön planda olması beklenebilir. ABD tarafında ise bu hafta Perşembe günü birinci çeyreğe ilişkin büyüme verisi ve Cuma günü Fed'in enflasyon göstergesi olarak önem verdiği PCE verileri takip edilecek. Verilerin küresel risk iştahında belirleyici olması beklenirken piyasalarda yön tayini için önem arz edecek. 3 Mayıs'ta gerçekleşecek FOMC toplantısında Fed'in 25 bp faiz artırıma gitmesi beklenirken sürece ilişkin açıklamalar dolar endeksi için yakından izlenecek.
Destekler: 19.42 - 19.38 - 19.32 Dirençler: 19.45 - 19.49 - 19.52

XAU/USD

Ons altında volatil fiyatlamalar takip ediliyor. ABD’de bilanço sezonu devam ederken yerel bankalardan First Republic Bank’in olumsuz finansal açıklaması ve ilk çeyrekte mevduatlarında %40 azalma gerçekleştiğini bildirmesi sonrasında banka hisseleri yaklaşık %50 değer kaybetti. SVB ve Signature Bank ardından bankacılık krizinin tekrar gündeme gelmesiyle risk iştahı düşerken ons altına sığınanlar takip edildi. Anketlerde Fed’in 3 Mayıs’ta 25 bp artırım yapma ihtimali ise %90’lardan %75’lere geriledi. Yarın takip edilecek ABD birinci çeyrek büyüme verisi ve Cuma günü açıklanacak PCE verileri risk algısı ve ons altın fiyatlamaları için önem arz edecek.
Destekler: 1994 - 1981 - 1965 Dirençler: 2007 - 2018 - 2031

BRENT

Brent petrolde geri çekilme devam ediyor. ABD’de bilanço sezonu devam ederken yerel bankalardan First Republic Bank’in olumsuz finansal açıklaması ve ilk çeyrekte mevduatlarında %40 azalma gerçekleştiğini bildirmesi sonrasında banka hisseleri yaklaşık %50 değer kaybetti. SVB ve Signature Bank ardından bankacılık krizinin tekrar gündeme gelmesiyle risk iştahı düşerken ekonomik aktivitenin yavaşlayacağı ve talebin azalacağı algısıyla petrolde satışlar takip edildi. Diğer yandan dün açıklanan API haftalık ham petrol stokları azalış göstererek talebin iyileştiğine işaret etti. Çin’de ise bu hafta bayram tatili nedeniyle seyahat edeceklerde artış beklenirken petrol talebi desteklenebilir.
Destekler: 80.43 - 79.18 - 78.32 Dirençler: 81.68 - 82.88 - 84.31

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü düşüşle tamamladı. Dow Jones %1, S&P500 %1,6 ve Nasdaq %2 değer kaybetti. Bu sabah ise ABD vadeliler toparlanma sergiliyor. Asya piyasaları da günü aşağıda tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video