Mart 29, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 25.10.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Financial Times'ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye'nin Rusya ile ekonomik ilişkilerini savundu. Haberde, Rusya ile ekonomik bağlarının iyi komşuluk ilişkisi olduğunu ifade eden Nebati, iki ülke arasındaki ekonomik bağların meşru, yasal olduğunu da vurguladı. 
*İsveç Dışişleri Bakanı Türkiye ile NATO anlaşmasını yerine getirecekleri sözünü yineledi. 
*ABD: Rusya nükleer silah kullanırsa sonuçları ağır olacak. 
*ABD Hazine Bakanı Yellen, küresel gelişmelerin piyasa oynaklığını artırmasından dolayı finans sektörünü yakından takip ettiklerini belirterek, ülkede finansal risklerin gerçekleşebileceği bir ortam bulunduğu için dikkatli olduklarını ifade etti.
 *Yellen, Japon hükümetinin döviz piyasalarına yine müdahale ettiği yönündeki haberler hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 
*İngiltere'nin yeni Başbakanı Sunak, ülkenin derin bir ekonomik zorlukla karşı karşıya olduğunu belirterek, istikrara ve birliğe olan ihtiyacın önemini vurguladı. 
*Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İran'ın Ukrayna savaşında "Rusya'ya silahlı insansız hava araçları yardımının karşılığında Moskova'nın Tahran'ın nükleer programına destek verebileceğini" söyledi. 
*ABD'li yetkililer, ABD'nin Çin'e karşı tutumunu değiştirmeyeceğini ve danışmanların hala ABD Başkanı Biden ile Çin lideri arasında bir görüşme ayarlamaya çalıştığını bildirdi. 
*Avrupa Komisyonu, elektrik üretmek için kullanılan gazın fiyatına AB genelinde bir tavan getirilmesinin, gaz kullanımında ve AB sübvansiyonlu elektrik ihracatında artışa neden olabileceği konusunda ülkeleri uyardı.
*Japonya Maliye Bakanı: Japonya, döviz piyasasında ABD ile sürekli temas halinde. 

EURUSD

Haftaya 0.9864 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi, haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izledi. Haftanın kinci işlem gününde gözler Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi olan Almanya kanadından gelecek olan İfo İş İklimi Endeksi verisini takip edecek. Veri TSİ 11:00’da açıklanacak. Bununla birlikte Perşembe günü gerçekleşecek olan Avrupa Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı Euro varlıkları için haftanın en önemli gelişmelerinden biri olarak karşımıza çıkacak. Bu toplantı sonrasında genel beklenti bankanın 75 baz puanlık faiz artış kararı alabileceği yönünde. Euro bölgesinde enflasyon oranları halen tarihi rekor seviyelerde ve bankanın bunu dizginlemek adına bu adımları atması bekleniyor. Dolar kanadına baktığımızda ise 17:00’da CB tüketici güveni verisi dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 0.9901 – 0.9967 – 1.0052 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 0.9804 – 0.9716 – 0.9633 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

USDTRY

Haftaya 18.60 seviyelerinden başlangıç yapan USDTRY paritesi, haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izledi ve haftanın ikinci işlem gününde de bu seviyelerin yakınlarında fiyatlamalar yaşıyor. Yeni günde piyasalar yurtiçinden gelen ekonomik verileri takip etti. Gelen veriye göre yurtiçinde reel kesim güven endeksi Ekim’de bir önceki aya kıyasla 0.4 puan arttı ve 100.3 seviyesine yükseldi. Diğer yandan yine aynı döneme ait süreçte imalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı bir önceki aya kıyasla 0.5 puan azaldı ve yüzde 76.9 seviyesinde gerçekleşti. Dolar kanadına baktığımızda ise bugün TSİ 17:00’da ABD kanadından gelecek olan CB tüketici güveni endeksi dolarda küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 18.62 – 18.70 – 18.80 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 18.45 – 18.32 – 18.15 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

ALTIN

Altın fiyatlamalarını etkileyen unsurların başında gelen dolar endeksine baktığımızda endeksin güçlü kalmaya devam ettiği görülüyor. Bu da altını baskılayan unsur olarak karşımıza çıkıyor. Küresel bazda merkez bankaları sıkılaşma adımlarına devam ediyor ve şahinvari açıklamalar yapılıyor. Bu da altını baskılayan bir başka unsur olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bunlarla beraber küresel bazda sıkılaşmanın resesyon risklerini de artırıyor. Artan bu resesyon riskleri ise altındaki baskıları zaman zaman azaltabiliyor. Yeni günde 17:00’da ABD kanadından gelecek olan CB Tüketici Güveni verisi takip edilecek. Veri dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1670 – 1682 - 1695 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1645 – 1632 - 1615 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

DAX

Direnç: 13205 - 13589 - 13965 Destek: 12611 - 12314 - 11846

NAS100

Direnç: 11714 - 11950 - 12261 Destek: 11219 - 10905 - 10728

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video