Mart 28, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  20.1.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?

*Adalet Bakanı Bozdağ: (Seçim tarihinin ilanı) Sayın Cumhurbaşkanı'mızın muhtemelen Mart ayında bu yönde bir karar alacağını tahmin ediyorum.
*Milli Savunma Bakanlığı, Türk ve ABD Savunma Bakanlıkları heyetlerinin F-35 istişarelerine devam edeceğini bildirdi.
*ABD Dışişleri Bakanlığı: Bizimle Türkiye arasında uzun dönemli ve derin ikili savunma bağları var ve Türkiye'nin NATO ile ortak çalışabilirliği bu yönetimin önceliklerinden biridir.
*Fed Başkan Yardımcısı Brainard, Fed'in enflasyonu dizginlemek için yeterli olacak faiz oranları seviyesini hala araştırdığını söyledi.
*ABD Hazine Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, ABD Hazine Bakanı Yellen'in ziyaretine hazırlanmak için Şubat ayında Çin'i ziyaret edecek.
*Çin Merkez Bankası, gösterge kredi faiz oranını değiştirmedi.
*Pentagon: ABD, Ukrayna'nın olası Kırım operasyonunu destekleyecek.
*ABD Hazine Bakanlığı, federal hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmasıyla ülkenin temerrüde düşmesini önlemek için olağanüstü tedbirleri uygulamaya başladı.
Ne Olacak?

*Yurt içinde Merkezi Hükümet Borç Stoku açıklanacak.
*İngiltere’de Perakende Satışlar, Almanya’da ÜFE verileri ön planda olacak.

EUR/USD

EURUSD paritesi kanalın üst bandına yakın yatay fiyatlanıyor. Dün Euro Bölgesi enflasyonunun artış hızının yavaşlamasının ardından bugün gözler ECB Başkanı Lagarde'daydı. Lagarde, şahin söylemlerini devam ettirerek faiz artırımlarına devam edecekleri mesajını verdi. ECB'nin gelecek toplantılarda 50'şer baz puanlık artırıma gitmesi öngörülüyor. ABD'de ise veri gündemi sakin. ABD'li şirketlerin açıkladıkları bilançolar risk iştahı üzerinde etkili olurken dolar endeksi bu sabah 102'li seviyelerdeki yerini koruyor. Dün takip edilen haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi ise beklentilerin altında 190 bin artış gerçekleştirerek işgücü piyasasının güçlü olduğunu yeniden teyit etti.
Destekler: 1.0805 - 1.0719 - 1.0657 Dirençler: 1.0851 - 1.0902 - 1.0981

USD/TRY

Dolar/TL paritesi bir süredir yatay hareket ediyor. Yurtiçinde dün gözler TCMB faiz oranı kararındaydı. TCMB, piyasanın beklediği gibi faizlerde değişikliğe gitmedi ve faizleri %9'da sabit bıraktı. Karar metninde ise enflasyon görünümünün iyileştiğine dikkat çekildi. ABD'de ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edildi. Buna göre işsizlik maaşına başvuranların sayısı bu hafta 205 binden 190 bine geriledi. Piyasa beklentisi 214 bindi. Böylece ABD'de resesyon endişelerine rağmen işgücü piyasasının güçlü olduğu teyit edildi. Bugün önemli bir veri akışı bulunmazken yurtiçi siyasi gelişmeler ve Fed üyelerinin konuşmaları parite üzerinde belirleyici olabilir.
Destekler: 18.77 - 18.74 - 18.70 Dirençler: 18.82 - 18.86 - 18.90

XAU/USD

Ons altın dünkü yükselişinin ardından bu sabah hafif geri çekiliyor. Bu sabah Asya’da takip edilen makroekonomik gelişmeler ons altının baskılanmasına neden oluyor. Japonya son 41 yılın en yüksek enflasyon oranını açıkladı. Çin Merkez Bankası ise faiz oranını sabit bıraktı. ABD’de ise Fed yetkililerinin güvercin söylemleri altını destekliyor. Anketlere göre Fed’in önünüzdeki iki toplantıda 25’er baz puanlık artırıma gidip bir süre faizleri sabit bırakması yönünde. Teknik olarak yükselen kanalın üst bandı direnç olarak takip edilebilir.
Destekler: 1920 - 1906 - 1894 Dirençler: 1936 - 1948 - 1965

BRENT

Brent petrolde toparlanma takip ediliyor. ABD tarafında Fed üyeleri güvercin tutumunu sürdürürken küresel risk iştahı destekleniyor. Öte yandan Asya’da Japonya’nın tarihi seviyelerde enflasyon oranı açıklaması ve Çin Merkez Bankası’nın faiz oranlarında değişikliğe gitmemesi piyasalarda karışık seyre neden oldu. Dün takip edilen ABD haftalık ham petrol stokları verisi bu hafta azalış beklentilerine kıyasla 8 milyon artış gösterdi ve talep görünümünün zayıf seyrettiğini teyit etti. Bugün veri gündemi sakin, Fed yetkililerinin konuşmaları risk iştahı ve petrol fiyatlamaları üzerinde belirleyici olabilir.
Destekler: 85.38 - 83.67 - 82.28 Dirençler: 87.03 - 88.27 - 89.63

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü düşüşle tamamladı. Dow Jones ile S&P500 %0,7 ve Nasdaq %1 değer kaybetti. Bu sabah ABD vadeliler hafif yukarıda seyrediyor. Asya piyasaları ise günü pozitif tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video