GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işgücü potansiyelini harekete geçirecek istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceklerini söyledi. - Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Bass'ı kabul etti. Kabulde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'ye yapacağı ziyaretin hazırlıkları görüşüldü. - Pentagon: İran'ın saldırısında 81 İHA ve en az 6 balistik füze ABD tarafından düşürüldü. - Beyaz Saray, İran'ın İsrail'e saldırılarını ABD'ye önceden haber verdiği iddialarını reddetti. - ABD medyasına göre İsrail, İran'a karşı saldırı düzenlemeye hazırlanıyor. - İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceklerini söyledi. - San Francisco FED Başkanı Daly yapılacak en kötü şeyin aciliyet gerekmediği halde acilen harekete geçmek olduğunu söyledi. - UBS: FED faiz artırımına geri dönebilir.
EURUSD
Piyasalar Euro bölgesinden gelen sanayi üretimi verisini takip etti. Yapılan açıklamaya göre Euro bölgesinde sanayi üretimi Şubat’ta aylık bazda yüzde 0.8 arttı. Yıllık bazda ise yüzde 6.4 oranında düşüş yaşandı. Yeni günde ise Euro kanadından gelecek olan ZEW Ekonomik Hissiyat verisi izlenecek. Veri TSİ 12:00’da açıklanacak. Veri ile birlikte ekonomiye dair bakış açıları izlenecek. ABD kanadında ise 15:30 ve 16:15’te sırasıyla Konut Başlangıçları ve Sanayi Üretimi ekonomik verileri izlenecek. Yarın ise Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi ile euro varlıklarında volatilite oldukça artacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.06283 – 1.06504 – 1.06658 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.06024 – 1.05771 – 1.05491 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Son zamanlarda artan jeopolitik riskler petrol üzerindeki fiyatlamalara da etki ediyor. Son olarak hafta sonu İran’ın İsrail’e saldırısı ile yeni haftaya gergin başlanmıştı. Her ne kadar bu ‘Gerilimin’ burada bittiği düşünülse de, İsrail’in İran’ın saldırısına karşılık verip vermeyeceği halen belirsiz. Genel olarak ülkelerden ise itidal çağrıları yapılıyor. Bu gelişmelerde jeopolitik risklerin devam etmesine sebep verebiliyor. Diğer yandan yarın ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisi izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 87.79 – 89.96 – 92.47 seviyeleri direnç noktaları olarak; 82.96 – 80.41 – 77.18 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Son dönemlerde artan jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde etkili olabiliyor. Artan riskler ile güvenli liman talepleri de yükseliyor ve ons tarihi seviyelere yakın fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Küresel bazda gelişmeler yakından izleniyor. Bununla birlikte FED’in ne zaman faiz indirim adımı atabileceğine yönelik ipuçları da ABD’den gelen ekonomik verilerden alınmaya çalışılıyor. Fakat son günlerde FED, başrolü jeopolitik gerginliklere verdi diyebiliriz. Orta Doğu’da yaşanan sıcak gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor. Yeni günde 20:15’te FED Başkanı Powell’ın gerçekleştireceği konuşma yakından izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2385 – 2400 - 2432 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2355 – 2325 - 2285 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this