GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki sorunları çok iyi bildiklerini, ekonomi kurmaylarının da bu anlamda çalışmalarını sıkı bir disiplinle sürdürdüklerini söyledi. - DSÖ, maymun çiçeği virüsü nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. - ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan adayı Harris, gıda ve bakkaliye sektörlerinde kurumsal fiyat artışına yönelik ilk federal yasağı önermeyi planlıyor. - Chicago FED Başkanı Goolsbee, işgücü piyasası konusunda enflasyondan daha fazla endişeli olduğunu söyledi. - Atlanta FED Başkanı Bostic, enflasyonun düşmesi sonrası eylülde faiz indirimine açık olduğunu belirtti. - ABD'de Senato Çoğunluk Lideri Schumer, Senato'nun yıl sonundan önce bir kripto düzenleme tasarısını gerçekçi bir şekilde geçirebileceğine inandığını ve yıllardır yasal belirsizlik içinde sıkışmış bir sektöre yeni bir umut verdiğini söyledi. - Japonya ekonomisi ikinci çeyrekte %3,1 oranında büyüdü ve bir önceki çeyrekteki daralmanın ardından toparlanma gösterdi.
EURUSD
Piyasalar Euro bölgesinden gelen büyüme verisini takip etti. Gelen veriye göre Euro bölgesinde ekonomi yılın ikinci çeyreğinde çeyreklik bazda yüzde 0.3 büyüdü. Yıllık bazda ise büyüme yüzde 0.6 olarak gerçekleşti. Veriler piyasalardaki beklentilere paralel olarak gerçekleşti. Diğer yandan haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olan ABD enflasyon verisi izlendi. Gelen veriye göre ABD’de TÜFE temmuzda yıllık bazda yüzde 2.9 artarken; aylık bazda artış yüzde 0.2 olarak gerçekleşti. Bu verilerde piyasalardaki beklentilere paralel gerçekleşti. Hafta ortasında ABD’den gelen ÜFE ve TÜFE verileri ardından FED’in eylülde yılın ilk faiz indirim adımını atabileceğine yönelik beklentiler güçlü kalmaya devam etti. Yeni günde 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve perakende satışlar ekonomik verileri ile paritede de volatilite artacaktır. Diğer yandan EURUSD paritesi hafta içinde gerçekleştirdiği kademli yukarı yönlü hareketlenmeler ile yılın en yüksek seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştirdi. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.10929 – 1.11412 – 1.11843 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.09837 – 1.09422 – 1.08890 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Piyasalar ABD kanadından gelen ham petrol stokları ekonomik verisini takip etti. Gelen veriye göre geçen hafta ABD’de ham petrol stokları 1,357M varil arttı. Piyasalardaki beklentiler ise stokların 1,900M varil azalabileceği yönündeydi. Diğer yandan Çin kanadında tüketime yönelik olumsuz görünümün etkisi hafta içinde petrol fiyatlarında da etki gösterdi. Piyasalar diğer yandan da orta doğuda yaşanan gelişmeleri de yakından takip ediyor. İsrail ile İran arasında olası çatışma beklentileri, zaman zaman fiyatlamalar üzerinde de etki ediyor. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 78.50 – 80.02 – 81.30 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.20 – 74.61 – 72.75 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Piyasalar ABD kanadından gelen enflasyon verisini takip etti. Çalışma Bakanlığı’nın açıklamasına göre ABD’de TÜFE temmuzda aylık bazda bir önceki aya kıyasla yüzde 0.2 artarken; yıllık bazda artış yüzde 2.9 olarak gerçekleşti. Veriler genel olarak piyasalardaki beklentilere paraleldi. Bir diğer gün yine ABD’den gelen ÜFE verisi de izlenmişti. Veriler ardından FED’in eylülde yılın ilk faiz indirim adımını atabileceğine yönelik beklentiler devam etti. Haftanın dördüncü işlem gününde ise piyasalar 15:30’da ABD’den gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları, Philadelphia FED imalat endeksi ve perakende satışlar ekonomik verilerini takip edecek. Veriler ile küresel bazda volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2465 – 2475 - 2485 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2445 – 2425 - 2400 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.