Nisan 28, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  14.6.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsveç'in NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi.
*ABD'li Senato lideri McConnell: İsveçli liderlerin Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarını anladıklarına inanıyorum.
*Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Karadeniz tahıl anlaşmasından çekilmeyi düşündüğünü ve Moskova'nın anlaşmanın ihracatın kendi kısımların uygulanması konusunda aldatıldığını söyledi.
*OPEC+, Rusya'nın üretim rakamlarını gözden geçirmek için birkaç düşünce kuruluşu ve ajansla birlikte çalışmayı kabul etmesinin ardından, OPEC+'nın Rusya'ya biraz daha yüksek bir petrol üretim kotası sağladı.
*ABD'nin, geçen yaz Ukrayna'yı Kuzey Akım'a saldırmama konusunda uyardığı öne sürüldü.
*ABD eski Başkanı Trump, Miami’deki federal mahkemede, devlete ait gizli belgeleri sakladığına yönelik suçlamaları kabul etmedi.
Ne Olacak?
*Türkiye, Finlandiya, İsveç Daimi Ortak Mekanizması'nın dördüncü toplantısı bugün Ankara'da yapılacak.
*Fed faiz kararı bugün açıklanacak.
*ABD’de ÜFE verileri açıklanacak.
*İngiltere’de GSYH, Sanayi Üretimi ve Ticaret Dengesi verileri ön planda olacak.
*ECB faiz kararı yarın açıklanacak.

EUR/USD

EURUSD paritesinde sıkışık fiyatlamalar izleniyor. Dün Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'da enflasyon verisi takip edildi. Buna göre Almanya'da enflasyon piyasa beklentisine paralel aylık bazda %0,1 gerilerken yıllık bazda da %7,2'den %6,1'e çekildi. Enflasyonda yavaşlama takip edilse de ECB'den şahin açıklamalar sürüyor. Yarın ECB'nin 25 baz puan faiz artırması bekleniyor. ABD'de de yatırımcıların gözü enflasyon verisindeydi. ABD'de enflasyon aylık %0,2 artış beklentisinin altında %0,1 artış ve yıllık %4,1 beklentisinin altında %4 olarak son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Bugün ise Fed kararı yakından takip edilecek. Fed'in faizlerde değişikliğe gitmemesi beklenirken Fed Başkanı Powell'ın önümüzdeki faiz kararlarına ilişkin vereceği mesajlarda ipucu aranacak.
Destekler: 1.0749 - 1.0704 - 1.0648 Dirençler: 1.0798 - 1.0830 - 1.0870

USD/TRY

Dolar/TL’de yatay fiyatlamalar izleniyor. Paritenin 23.55-23.65 bandında denge arayışı öne çıkıyor. Dün yurt içinde perakende satış verileri takip edildi. Buna göre geçen ay %7 artış gösteren perakende satışlar bu ay %0,9 artış gösterirken yıllık artış oranı da %28,8'den %27,5'a geriledi. Diğer yandan asgari ücrette ara zammı belirleme için toplantılar başladı. ABD tarafında ise enflasyon verisi takipteydi. Buna göre ABD'de enflasyon aylık %0,2 artış beklentisinin altında %0,1 artış ve yıllık %4,1 beklentisinin altında %4 olarak son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Enflasyon verisi sonrasında küresel risk iştahı desteklenirken Fed'in bu akşam faizlerde değişikliğe gitmeyeceği beklentisi kuvvetlendi. Bu akşamki Fed kararı sonrasında Başkan Powell'ın açıklamalarında ipucu aranacak.
Destekler: 23.50 - 23.32 - 23.18 Dirençler: 23.65 - 23.78 - 23.95

XAU/USD

Ons altında temkinli seyir takip ediliyor. Dün ABD’de enflasyon verilerini karşılayan yatırımcılar bugün Fed toplantısına odaklandı. ABD’de enflasyon aylık bazda %0,2 beklentisinin altında %0,1 olarak yıllık bazda %4,9’dan %4’e geriledi. Çekirdek enflasyon ise beklentilere paralel gerçekleşti. Enflasyon verisi sonrasında Fed’e ilişkin beklentiler belirginleşirken küresel risk iştahı da desteklendi. Bu akşam yapılacak Fed toplantısında faizlerin sabit bırakılması bekleniyor. Diğer yandan karar sonrasında Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonraki toplantılar için ipucu sunabilir. Asya tarafında ise yarın erken saatlerde açıklanacak Çin Sanayi Üretimi verisi de yön belirleyici olabilir.
Destekler: 1936 - 1918 - 1907 Dirençler: 1956 - 1969 - 1983

BRENT

Brent petrol toparlanıyor. Bugün açıklanacak Fed faiz kararı öncesinde dün ABD’de enflasyon verileri takip edildi. Buna göre ABD’de enflasyon aylık bazda %0,2 beklentisinin altında %0,1 olurken yıllık bazda %4,9’dan %4’e geriledi. Enflasyon verisi sonrasında Fed’e ilişkin beklentiler belirginleşirken küresel risk iştahı da desteklendi. Bu akşam yapılacak Fed toplantısında faizlerin sabit bırakılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer yandan karar sonrasında Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları sonraki toplantılar için ipucu sunabilir. Dün takip edilen API ham petrol stokları verisi azalış beklentisine kıyasla artış göstererek talebin zayıfladığına işaret etti. Aylık OPEC raporunda ise petrol arzının günlük 1 milyon varil azaldığı raporlandı. Asya tarafında da yarın erken saatlerde açıklanacak Çin Sanayi Üretimi verisi önem arz edecek.
Destekler: 73.60 - 72.68 - 71.66 Dirençler: 74.54 - 75.68 - 76.54

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü yükselişle tamamladı. Dow Jones %0,4, S&P500 %0,7 ve Nasdaq %0,8 değer kazandı. Bu sabah ise ABD vadeliler yatay fiyatlanıyor. Asya piyasaları da günü karışık tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video