Nisan 19, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –14.11.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*İstanbul İstiklal Caddesi’nde patlama gerçekleşti. Patlamada 6 kişi hayatını kaybederken, 81 kişi yaralandı.
*İçişleri Bakanı Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan: (FETÖ Gülen) Bu adamı Amerika saklıyor. Kim saklıyor? Biden saklıyor.
*TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin görevden alındı.
*ABD Senatosu'nda Demokratlar çoğunluğu garantiledi.
*ABD Hazine Bakanı Yellen, Rus petrolü satın alan Çin ve diğer ülkelerin Batı'nın uygulayacağı fiyat sınırı sonrasında Rusya'dan daha düşük fiyatla petrol almak için müzakerede kullanabilecek bir kaldıraç elde edeceklerini vurguladı.
*IMF Başkanı Georgieva, Çin ile ABD arasındaki rekabetin küresel ekonomiye yönelik riskleri konusunda uyarıda bulunurken, ABD eski Başkanı Trump döneminde Çin ithalatına uygulanan tarifeleri verimsiz olarak nitelendirdi.
*İngiltere Maliye Bakanı Hunt: Harcamaları dengeli şekilde azaltacağız.
*Ara tatilin Antalya ve Kapadokya gibi tatil bölgelerindeki otelleri %70'in üzerinde doluluğa ulaştırdığı medyada yer aldı.

EURUSD

Yeni haftaya başlarken haftanın ilk işlem gününde veri bakımından oldukça sakin bir gün bizleri bekliyor. Yeni haftaya genel olarak baktığımızda ise Perşembe günü euro varlıkları için oldukça önemli olan Euro bölgesi enflasyon verisi takip edilecek. Veri ile birlikte Avrupa Merkez Bankası’nın sıkılaşma yönünde nasıl adımlar atabileceğine yönelik ipuçları aranacak. Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisi takip edilmiş ve veri beklentilerin altında gerçekleşmişti. Bu da FED’in agresif sıkılaşma patikasında ivmesinin yavaşlayabileceğine yönelik beklentileri artırdı. Bu da EURUSD paritesine olumlu yansıdı ve paritede hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler yaşandı. Pariteyi haftanın ilk işlem gününde Teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.0364 – 1.0474 – 1.0581 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.0198 – 0.9975 – 0.9726 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

USDTRY

Geçtiğimiz haftanın en önemli gelişmelerinden biri ABD kanadından gelen enflasyon verisiydi. Gelen veri ile birlikte ABD’den enflasyonun beklentilerin altında gerçekleştiği görülmüş ve bu da FED’in agresif sıkılaşma adımlarında ivmenin yavaşlayabileceğine yönelik beklentileri artırmıştı. Dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerinde yaşanan aşağı yönlü hareketlenmelerden destek bulan TL ile USDTRY paritesinde de bir miktar gerilemeler gerçekleşmişti. Yeni haftanın ilk işlem gününde pariteyi sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar küresel bazda yaşanabilecek gelişmeleri yakından izleyecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 18.65 – 18.75 – 18.85 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 18.45 – 18.32 – 18.15 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

ALTIN

Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisi ile küresel bazda sert hareketlenmeler yaşanmıştı. Ülkeden gelen enflasyon verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesi ile FED’in sert sıkılaşma adımları atabileceğine yönelik beklentiler de azaldı. Bu da dolar endeksinde ve ABD tahvil getirilerinde gerileme hareketleri yaşattı. Uzun süredir değerli metaller üzerindeki baskı bu beklentiler ile bir miktar azaldı. Azalan baskılar ile yukarı yönlü sert hareketlenmeler gerçekleşti. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın geçtiğimiz haftayı 1770 seviyelerinde kapattı. Yeni haftaya ise bir miktar aşağılarda başlangıç yapıldı. Haftanın ilk işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir gün gerçekleşecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1770 – 1802 - 1830 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 1750 – 1725 - 1700 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

DAX

Direnç: 14622 - 14980 - 15423 Destek: 13965 - 13573 - 13122

NAS100

Direnç: 12150 - 12905 - 13539 Destek: 11322 - 10739 - 10198

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video