GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Ömer Çelik: (Erdoğan – Özel görüşmesi) Görüşmede Cumhurbaşkanımız programa zarar verecek tutumlardan kaçınılacağını ifade etmişlerdir. Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız arzu edildiği takdirde Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in bilgi vereceğini ifade etmişlerdir. - Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in 3 – 4 Temmuz’da bir araya gelmesi bekleniyor. - Dünya Bankası, Türkiye için 2024 tahminini %3,1'den %3'e düşürdü. - FT’de yer alan habere göre Avrupa Komisyonu otomobil üreticilerine, önümüzdeki aydan itibaren ithal Çin malı elektrikli araçlara %25'e varan ek vergiler uygulayacağını bildirecek. - ABD: Hamas'ın ateşkesle ilgili yanıtını değerlendiriyoruz. - Hamas, Biden tarafından açıklanan ateşkes planına dair cevabın Mısır ve Katar'a iletildiğini açıkladı. - Fitch, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ani seçim kararının ülkenin mali konsolidasyon yolu ve daha fazla ekonomik reform beklentileri etrafındaki belirsizliği artırdığını bildirdi.
EURUSD
Haftanın üçüncü işlem gününe başlarken piyasaların gözü bugün ABD’de olacak. ABD’den gelecek veri yoğun gündem ile sert fiyatlama hareketleri gerçekleşebilir. İlk olarak öğleden sonra 15:30’da ABD’den gelecek olan enflasyon verisi açıklanacak. Ardından akşam 21:00’da ise FED faiz kararını açıklayacak. Bu toplantı sonrasında her ne kadar piyasalar faiz oranlarında bir değişiklik beklemese de açıklamalar ile birlikte önümüzdeki aylara dair ipuçları aranacak. ABD’den gelen son ekonomik veriler ile FED’in ilk faiz indirim adımının beklentileri sonbahara ötelenmişti. Şimdi bu konuda ipuçları aranacak. Yeni haftaya başlarken EURUSD paritesi baskılı fiyatlamalar gerçekleştirmişti. Özellikle hafta sonu gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimleri volatilitenin artmasına neden olmuştu. Bu baskılı fiyatlamalar hafta içinde devam etti. Bugün ABD’den gelecek ekonomik veriler ile fiyatlamalar yön bulmaya çalışacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0780 – 1.0834 – 1.0895 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0723 – 1.0665 – 1.0602 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
İçinde bulunduğumuz haftada petrolün performansına baktığımızda toparlanma hareketleri gerçekleştirdiği görülüyor. Haftanın ikinci işlem gününde piyasalar OPEC aylık raporunu takip etti. Raporda grubun görünüm konusunda olumlu olduğu ve yılın ikinci yarısında talebin güçleneceğine yönelik tahminlerinin sürdüğü görüldü. Yeni günde de volatil bir piyasa bekleniyor. 17:30’da ABD’den gelecek olan ham petrol stokları sonra da akşam saatlerinde FED faiz kararı takip edilecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 80.56 – 84.44 – 87.78 seviyeleri direnç noktaları olarak; 75.67 – 75.24 – 72.62 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Yeni gün ekonomik veri bakımından oldukça yoğun geçecek. Bu sebeple altın fiyatlamalarında da oldukça volatil anlar yaşanabilir. İlk olarak 15:30’da ABD’den gelecek olan enflasyon verisi izlenecek. Ardından 21:00’da FED faiz kararını açıklayacak. Haftaya 2293 dolar seviyelerinde başlayan ons altın hafta içinde bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleştirdi. ABD’den gelecek olan ekonomik verileri öncesinde ise dalgalı bir seyir izleniyor. Bu toplantı sonrasında bankanın faiz oranlarında bir değişiklik yapması beklenmiyor. Fakat karar metni ve sonrasında gerçekleşecek olan basın toplantısı ile piyasalar önümüzdeki aylara ait FED’in neler planladığının ipuçlarını arayacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2330 – 2355 - 2390 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2278 – 2250 - 2225 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this