Mayıs 1, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  10.4.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radikal Yahudi grupların Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrılarının tepkileri ve endişeleri artırdığını belirtti.
*Dönem Parlamentosu'nu belirlemek için 14 Mayıs'ta yapılacak seçim için milletvekili geçici aday listeleri YSK'ye sunuldu.
*İsviçre Maliye Bakanı: Credit Suisse batsaydı İsviçre ekonomisi çökerdi.
*WSJ’ye göre Binance US, müşterilerinin nakitlerini alacak banka bulmakta zorlanıyor.
*ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenliğe tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirttiği Rusya kaynaklı "ulusal acil durum" halinin uzatılmasına karar verdi.
*BM, Kızıldeniz'de büyük bir çevre felaketine yol açabileceği uyarısı yapılan Safer petrol tankerini kurtarmak için 32 milyon dolara daha ihtiyaç olduğunu belirtti.
*Rusya Enerji Bakanlığı, ülkenin petrol üretimini geçen ay günde yaklaşık 700.000 varil azalttığını açıkladı.
*Hazine Eski Bakanı Summers ABD'de resesyon ihtimalinin arttığını ve Fed'in faiz artırım patikasının sonuna geldiğini söyledi.
*ECB Yönetim Kurulu Üyesi Knot, yüksek enflasyon nedeniyle bankanın faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini belirtti.
Ne Olacak?
*Almanya ve İngiltere’de piyasalar tatil nedeniyle kapalı olacak.
*Türkiye’de Cari İşlemler Dengesi açıklanacak.

EUR/USD

EURUSD paritesi yeni haftaya temkinli başlangıç yapıyor. Cuma günü ABD ve Avrupa piyasaları tatil nedeniyle işlem görmezken gözler ABD tarım dışı istihdam verisindeydi. Buna göre geçen ay 326 bin artış gösteren tarım dışı istihdam bu ay 239 bin beklentisine yakın 236 bin artış göstererek işgücü piyasasının soğuduğuna işaret etti. İşsizlik oranı ise %3,6’dan %3,5’e geriledi. Fed’e ilişkin belirsizlik korunurken bu hafta Çarşamba günü takip edilecek ABD enflasyon verisi fiyatlamalar için önem arz edecek. Olası bir faiz artırımı Dolar Endeksini güçlendirirken EURUSD paritesinde geri çekilmeye neden olabilir. Bugün Avrupa piyasaları işleme kapalı kalmaya devam ediyor. Euro Bölgesi’nde ise Sentix Yatırımcı Güveni verisi takip edilecek.
Destekler: 1.0880 - 1.0850 - 1.0824 Dirençler: 1.0928 - 1.0983 - 1.1020

USD/TRY

Dolar/TL paritesi yükseliş momentumunu koruyor. Yurt içinde seçim sürecine ilişkin haberler takip edilmeye devam ediyor. Veri takvimine bakıldığında ise bu sabah cari işlemler dengesi ve işsizlik oranı takip edilecek. ABD tarafında ise piyasaların işleme kapalı olduğu Cuma günü tarım dışı istihdam verisi takip edildi. Geçen ay 326 bin artış gösteren tarım dışı istihdam bu ay beklentilere paralel seviyede 236 bin artış göstererek işgücü piyasasının yavaşladığını teyit etti. İşgücü piyasasının yavaşlamasıyla resesyon endişelerinin arttığı ve Fed’in sıkı para politikasının işe yaradığı değerlendirmesi yapılabilir. Çarşamba günü takip edilecek ABD enflasyon verisinin Fed’e ilişkin beklentileri şekillendirmesi beklenebilir.
Destekler: 19.21 - 19.17 - 19.13 Dirençler: 19.25 - 19.29 - 19.34

XAU/USD

Ons altında geri çekilme takip ediliyor. Cuma günü ABD ve Avrupa piyasaları tatil nedeniyle işlem görmezken ABD’de tarım dışı istihdam verisi takip edildi. Buna göre geçen ay 326 bin artış gösteren tarım dışı istihdam bu ay beklentilerin hafif altında 236 bin artış gösterdi. İstihdam piyasasının yavaşlaması resesyon endişelerinin arttığına ve Fed’in sıkı para politikasının arttığına işaret edebilir. 2 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Fed toplantısına ilişkin belirsizlik korunurken yatırımcılar güvenli liman olan ons altına sığınıyor. Bu hafta çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verisi Fed’e dair beklentileri şekillendirebilir. Diğer yandan yarın sabah açıklanacak Çin enflasyon rakamları da ons altının seyri için takip edilecek.
Destekler: 1982 - 1959 - 1936 Dirençler: 1995 - 2018 - 2035

BRENT

Brent petrol dar bantta fiyatlanıyor. Geçen hafta OPEC+’ın arz kısıtı kararıyla sert yükseliş yaşayan brent petrol ABD’de açıklanan verilerle temkinli seyir izliyor. Hafta boyunca istihdam verileri takip edilirken haftanın son günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi beklentilerin hafif altında 236 bin olarak açıklandı ve resesyon endişelerinin korunduğunu gösterdi. Bu hafta ise Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verisi 2 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Fed faiz kararında ve ekonomik aktivitenin seyrinde belirleyici olabilir. Diğer yandan yarın sabah ise dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’de açıklanacak enflasyon verileri petrol fiyatlamaları üzerinde belirleyici olabilir.
Destekler: 84.31 - 83.01 - 81.32 Dirençler: 85.48 - 86.33 - 87.49

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD ve Avrupa endeksleri haftanın son gününde işleme kapalıydı. Bugün ise Avrupa borsaları işlem görmemeye devam edecek. ABD vadeler hafif negatif fiyatlanırken Asya piyasaları günü pozitif tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video