Kasım 24, 2024
İstiklal Cd. Tokatlıyan İş Mrk. K:1 N:1 Beyoğlu – İstanbul
Kripto Para

BU SOSYAL PLATFORM, BITCOIN VE UNISWAP’İ GEÇTİ!

platform

Merkeziyetsiz sosyal ağ (DeSo) platformu Friend.tech, dudak uçuklatan ağ gelirleri ile Bitcoin (BTC) ve Uniswap (UNI) gibi devleri dahi geride bıraktı.

ABD’li kripto para borsası Coinbase’in Ethereum (ETH) katman-2 ağı Base üzerinde faaliyet gösteren merkeziyetsiz sosyal ağ Friend.tech, çıkışından kısa bir süre sonra ağ üzerinde elde ettiği gelir bakımından ciddi bir başarı yakaladı. Friend.tech ağ ücretlerinden elde edilen gelir bakımından tüm merkeziyetsiz kripto para borsalarının ve birçok büyük blockchain’in önüne geçti.
DeFiLlama verilerine göre Friend.tech ağ ücretleri son 24 saat içerisinde 1,42 milyon dolar olarak kaydedildi. Platform, elde ettiği gelirlerle DeFi ekosisteminin son 24 saatte en fazla gelir üreten üçüncü aktörü oldu. Birinci sırada, son 24 saatte 3,3 milyon dolar gelir elde eden Ethereum (ETH) yer alırken likit staking platformu Lido Dao (LDO), 1,54 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı.
Friend.tech kullanıcıların çeşitli paylaşımlar yapmasına ve birbirileri ile iletişime geçmesine olanak sağlayan bir platform olarak tanıtıldı. Kullanıcıların birbirleri ile iletişime geçmek için iletişime geçmek istedikleri kişilerin profillerine ait “hisselerden” satın alması gerektiği belirtildi. Platformun bu satın alınan “Hisselerden” %5’lik bir ücret aldığı ifade edildi. Friend.tech’in 11 Ağustos tarihinde beta sürümü olarak kullanıma sunulmasından bu yana ağ üzerinde 4,22 milyon dolar ücret topladığının altı çizildi.
Bunun yanı sıra platformda bugüne kadar toplamda 98 bin benzersiz alıcı ve satıcı bulunduğu, 27,8 milyon dolarlık işlem hacmi yaratıldığı ve 1,4 milyon işlem yapıldığı görüldü.
Friend.tech’te girişimciler, sporcular ve müzisyenler gibi bazı ünlü kimselerin de profil açması dikkat çekti.
Ignas takma isimli bir merkeziyetsiz finans (DeFi) araştırmacısı, gelirlerin yalnızca işlem ücretlerinden geldiği ve daha fazla hissedara sahip olmanın gelir üzerinde bir etkisi olmadığına vurgu yaptı. Ignas, bu durumun tartışmalı kişiliklerin daha fazla kazanmasına hatta FUD (Korku ve paniği tetikleyen haberler) yaymanın bir kazanç stratejisi olarak kullanılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Öte yandan kişilerin iletişime geçebilmek için profil hissesi satın alması gerektiğinden bazı ünlü kimselerin hisseleri hızla değer kazandı ve bunun suistimal edilebileceği öne sürüldü. Talk.Markets kurucusu Lux Moreau, bu durumun platform üzerinde potansiyel alt gruplar oluşmasına sebep olabileceğini dile getirdi.
Proje geliştiricisinin daha önce NFT’ler üzerine çeşitli sosyal platform projeleri TweetDAO’yu ve Stealcam’i oluşturan “Racer” takma adlı aktör olduğu iddia edildi. Racer’ın geniş hayran kitlelerine sahip insanları, girişim sermayedarlarını ve Web3 meraklılarını hedeflediği belirtildi.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video