GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? •Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Beşşar Esed şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz" dedi. •Erdoğan:(Esed'le) Türkiye'de görüşme konusunda Sayın Putin'in yaklaşımı var. Irak Başbakanının yaklaşımı var. Arabuluculuktan bahsediyoruz, komşumuzla niye olmasın? •Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Vergide adalet ve etkinliği artıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz. •Şimşek: Ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ilk etapta isteğe bağlı olacak sistemle akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılması sağlanacak. •Şimşek: 2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek. •Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, yollara akıllı ulaşım sistemlerinin kurulacağını bildirdi. •Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği verilerine göre otomotiv ihracatı %12 azalarak 2,6 milyar dolar oldu. •Fransa’da sandık çıkış anketlerine göre sol ittifak ilk sıraya yerleşirken Macron ittifakı ikinci oldu. İlk turun birincisi aşırı sağ üçüncü sıraya geriledi.
EURUSD
Geçtiğimiz hafta EURUSD paritesinin performansını incelediğimizde haftayı yaklaşık olarak yüzde 1 dolaylarında değer kazanımı ile kapattığı görülüyor. Bununla birlikte parite yeni haftaya aşağı yönlü gap'li bir açılış ile başladı. Piyasalar Fransa’da yaşanan parlamento seçimlerini takip etti. Seçim sonuçlarına göre seçimlerde sol ittifak birinci parti oldu. Fakat büyük partilerden hiç biri çoğunluğu ele geçiremedi. Le Pen’in partisinin beklentilerin altında kalması ve solun tek başına hükümet kuramaması piyasalar tarafından yakından izleniyor. Haftaya genel olarak baktığımızda perşembe günü euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelecek olan enflasyon verisi dikkat çekiyor. Haftanın ilk işlem gününde ise ekonomik veri bakımında cılız bir gün geçecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0852 – 1.0880 – 1.0916 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0799 – 1.0776 – 1.0752 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ile haftayı yüzde 2 seviyelerinin üzerinde değer kazanımı ile kapatan petrol, yeni haftaya bir miktar düşüş ile başladı. Geçtiğimiz hafta ABD’de ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde azalması ve ek olarak ABD’de kasırga sezonunun sert geçebileceğine yönelik beklentiler petrolü destekleyen unsurlar arasında yer almıştı. Piyasalar bunlara ek olarak jeopolitik gelişmeleri de yakından takip ediyor. Özellikle Orta Doğu’da zaman zaman artan gerginlikler, fiyatlamalar üzerinde de etkili olabiliyor. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 84.70 – 87.70 – 90.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 81.85 – 80.27 – 77.94 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Ons altın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği yukarı yönlü hareketlenmeler ile en dikkat çeken ürünler arasında yerini almıştı. Bu hareketlenmeler ile ons altın geçtiğimiz haftayı yüzde 3’e yakın değer kazanımı ile kapatmıştı. Bu da son 3 ayın en büyük haftalık yükseliş olarak kayıtlara geçti. Yeni günde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. Bununla birlikte yarın FED Başkanı Powell’ın ABD Kongresi’nde sunum yapması bekleniyor ve bu sunum yakından takip edilecek. Haftaya genel olarak baktığımızda ise perşembe günü ABD’den gelecek olan enflasyon verisi haftanın önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2387 – 2400 - 2418 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2370 – 2350 - 2335 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.