GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın alım satımı yapanlar hariç enflasyon düzelmesi uygulamasının, 2024 yılı birinci geçici vergi dönemlerinde uygulanmamasına karar verdi. - Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin gelişmekte olan çoğu ülkeye göre çok daha iyi bir hikayeye sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'nin kamu borç stokunun milli gelire oranı %29,5 ile gelişmekte olan piyasalar ortalamasının yarısından daha az." dedi. - ABD Başkanı Biden, Mısır ve Katar liderleriyle yaptığı görüşmelerde, Gazze'de bir ateşkese ulaşılması ve rehinelerin serbest bırakılması için bu iki ülkeden Hamas üzerindeki etkilerini kullanmalarını istedi. - Goldman Sachs, Brent ham petrolünün fiyatının aralık ayına kadar varil başına 84 dolara gerilemesini beklediğini açıkladı. - BofA, önümüzdeki hafta hisse senetleri için risklerin pozitif olduğu iyi haberler görüyor.
EURUSD
Yeni günde euro kanadında piyasaların gözü bölgeden gelecek olan enflasyon verisinde olacak. Veri TSİ 12:00’da açıklanacak. Bununla birlikte dün Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelen enflasyon verisi izlenmişti. Gelen veriye göre Almanya’dan enflasyonun enerji desteğinin sonlaması ile birlikte aralıktan beri ilk defa yükseldiği görüldü. Gelen veriye göre nisanda AB uyumlu öncü enflasyon yüzde 2.3 seviyesinden yüzde 2.4 seviyesine yükseldi. Bugün bölgeden gelecek olan enflasyon verisi ile birlikte euro varlıklarında volatilite oldukça artabilir. Dolar kanadına baktığımızda ise 17:00’da ABD’den gelecek olan CB Tüketici Güveni Endeksi ile küresel bazda volatilite artacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0731 – 1.0757 – 1.0787 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0690 – 1.0665 – 1.0637 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Geçtiğimiz haftalarda ve aylarda özellikle orta doğuda artan gerilimler ile jeopolitik riskler yükselmiş ve bu da petrol fiyatlamaları üzerinde etkili olmuştu. Bu konu fiyatlamalara etki etmeye devam ediyor. Ama son günlerde jeopolitik riskler bir miktar azalmış gibi gözüküyor. İsrail ile Hamas arasında ateşkese yönelik beklentiler ve atılabilecek adımların tartışmaları jeopolitik risklerinde düşmesine neden oldu. Bu da petrol de bir miktar gerileme yaşanmasını sağladı. Bu konu piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Diğer yandan yarın ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisi izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 83.69 – 85.59 – 87.79 seviyeleri direnç noktaları olarak; 80.83 – 79.27 – 77.51 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
İçinde bulunduğumuz haftada piyasaların merakla beklediği konuların başında FED’in faiz kararı var. FED faiz kararını yarın akşam açıklayacak. Bu sebeple piyasaların gözü ABD’de olacak. Yarın ki kararda faiz oranında bir değişiklik olmayacağı kesin gözüyle bakılıyor. Fakat karar metninde ve sonrasındaki basın toplantısında FED’in önümüzdeki günlere dair neler planladığının ipuçları aranacak. İlk faiz indirim adımının haziran ayında olabileceği beklentisi hakim. Fakat son gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile bu tarihin ertelenebileceğine yönelik beklentiler de mevcut. Bu sebeple FED Başkanı Powell’ın basın toplantısındaki her kelime itina ile incelenecek. Haftaya 2335 dolar seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, haftanın ikinci işlem gününe bu seviyenin bir miktar altında başladı. Yeni günde 17:00’da ABD’de açıklanacak olan CB Tüketici Güveni verisi ile volatilte artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2337 – 2352 - 2365 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2315 – 2305 - 2290 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this