GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi'yle Irak'la şu ana kadar geliştirilen anlayış birliğinin iyi olduğunu belirterek, "Biz, oradaki hükümetin kalkınmaya ilişkin, halkına hizmet götürmeye ilişkin bütün politikalarının arkasındayız." dedi. - 2024 I. Geçici Vergi Dönemine (Ocak – Şubat – Mart) ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 17 Mayıs’tan 22 Mayıs’a uzatıldı. - FED Başkanı Neel Kashkari enflasyonun nereye gittiğini anlayana kadar faizlerin mevcut seviyesinde kalması gerektiğini söyledi. - Chicago FED Başkanı Goolsbee konut enflasyonunun düşeceği konusunda iyimser olduğunu söyledi. - Siemens, Innomotics büyük motorlar ve sürücüler işletmesini 3,5 milyar euro karşılığında KPS Capital Partners'a satacağını duyurdu. - Nio, Onvo markası ilk otomobilinin Tesla'nın Model Y'sinden 4.000 dolar daha ucuz olacağını açıkladı. - Japonya'nın ilk çeyrek büyümesi yıllık bazda %2 oranında daraldı.
EURUSD
Piyasalar ABD kanadından gelen enflasyon verisini takip etti. Çalışma Bakanlığı’nın açıklamasına göre ABD’de TÜFE, nisanda aylık bazda yüzde 0.3; yıllık bazda ise yüzde 3.4 yükselme gerçekleştirdi. Aylık bazda veri beklentilerin bir tık altında gerçekleşti. Diğer yandan çekirdek enflasyonda da 6 ay sonra ilk kez yavaşlama görüldü. Veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça arttı. Yarın da piyasalar euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisini takip edecek. Veri ile birlikte Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası konusundaki beklentileri şekillenecek. Yeni günde euro kanadından gelecek ve piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar 15:30’da ABD’den açıklanacak olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve Philadelphia FED imalat endeksi ekonomik verilerini takip edecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0901 – 1.0942 – 1.0980 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0866 – 1.0813 – 1.0727 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Petrol
Piyasalar dün ABD kanadından gelen ham petrol stokları verisini takip etti. Gelen veri ile ABD’de geçtiğimiz hafta ham petrol stoklarının 2.5 milyon varil düştüğü görüldü. Gelen veri ile birlikte stokların Mart’tan beri ilk kez arka arkaya düştüğü ve yaklaşık olarak 1 ayın en düşük seviyelerine geldiği görüldü. Azalan stoklar ise petrolde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. İlerleyen haftalarda ise haziranın başında gerçekleşecek olan OPEC toplantısında petrol kanadında önem arz ediyor. Bu toplantıdan çıkacak sonuçlar volatilitenin artmasına neden olabilir. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 80.00 – 80.98 – 82.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 77.95 – 76.72 – 75.21 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftanın da en önemli ekonomik verilerinden biri olan ABD enflasyon verisi dün açıklandı. Gelen veriler ise enflasyonun yavaşladığına işaret etti. Bu da FED’in eylülde ilk faiz indirim adımını atabileceği yönünde beklentileri artırdı. Bu da altında yukarı yönlü hareketlenmeleri destekledi. Haftaya 2361 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, haftanın dördüncü işlem gününe 2385 dolar seviyelerinde başlangıç yaptı. Yeni günde piyasalar 15:30’da ABD kanadından gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisini takip edecek. Aynı saatte Philadelphia FED İmalat Endeksi verisi de oldukça önemli. Veriler ile volatilite artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2400 – 2410 - 2420 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2380 – 2365 - 2352 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this