Sanatçı Refik Anadol, yapay zekâ kullanarak Barcelona’daki ünlü Casa Batllo evinin ön cephesini yeniden tasarladı. NFT eseri açık artırmada 1 milyon 380 bin dolara (21 milyon TL) sattı. Dünya medyasında manşetlere çıktı.
Yapay Zekâ uygulaması, sanat dünyasında da yer buldu. Türkiye'de bu konunun öncü isimlerinden biri Refik Anadol oldu. Anadol'un sanatı, teknolojinin gücünü yansıtırken izleyicileri 3 boyutlu bir dünya ile buluşturdu. Sanatçı son olarak Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda mercanların parlak görüntülerini bir duvara yansıttı. New York'taki Modern Sanat Müzesi (MOMA), Anadol'un makine öğrenimi modelinin müze koleksiyonundakilere dayalı sanat eserleri ürettiği 'Unsupervised – Machine Hallucinations'ı satın aldı.
YAPAY ZEKÂNIN YILDIZI
Anadol'un Barcelona'daki ünlü Casa Batllo evinin ön cephesini yeniden tasarlayarak ortaya çıkardığı 'Casa Batllo: Yaşayan Mimari' adlı dinamik NFT eseri açık artırmada 1 milyon 380 bin dolara (21 milyon TL) alıcı buldu. Tüm dünyada manşetlere çıktı. Sanatçıdan bu kez saygın İngiliz dergisi The Economist'te övgüyle söz edildi. The Economist dergisi, yapay zekâ sanatının öncülerinden biri olarak dünyada büyük ün yapan Anadol'u detaylı bir haberle okurlarına tanıttı. Economist, 'Yapay zekâ sanatının parlayan yıldızı' diyerek nitelendirdiği Anadol'un, dijital veriyi bir pigment gibi kullanarak, renklerin ve formun büyüleyici birlikteliğini ortaya koyduğunu okurlarına aktardı.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.