Meetkai, konuşmaya dayalı yapay zeka (conversational AI) ile metaverse’ü bir araya getirmeyi planlıyor.
Metaverse pazarının 2030 yılında 1.5 trilyon doları geçmesi beklenirken, Metaverse'ün 2030'a kadar küresel ölçekte 5 trilyon dolarlık etki yaratacağı ön görülüyor. Bu tahminler eşliğinde Metaverse altyapısı sunan şirketler de öne çıkmaya devam ediyor.
Hatırlarsanız, Metaverse ve Web3 altyapısı sunan Hadean'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. Bir başka metaverse altyapı sağlayıcısı MeetKai ise CES 2023'te MeetKai Reality, MeetKai Metaverse Editor ve MeetKai Cloud AI ürünleriyle öne çıktı. MeetKai, konuşmaya dayalı yapay zeka (conversational AI) ile metaverse'ü bir araya getirmeyi planlıyor.
Girişim Faaliyet alanı
James Kaplan ve Weili Dai tarafından kurulan MeetKai, yüksek çözünürlüğe sahip çevreleyici 3D görseller yerine bir web tarayıcı üzerinden herkesin erişebileceği deneyimler inşa etmeyi hedefliyor. Bu yaklaşım, kullanıcıların pahalı donanım ihtiyaçlarını ortadan kaldırıyor.
Girişim, ağırlıklı olarak konuşmaya dayalı yapay zeka teknolojisi sayesinde 50 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Ekip, yayınladığı yeni araçlarla, Metaverse'ü inşa etmeye çalışmaktan ziyade kullanıcılarının metaverse'ü inşa etmesine destek olmak istiyor.
MeetKai, şimdiye kadar 20 milyon dolar yatırım aldı. 50 kişilik ekibiyle metaverse girişimleri arasındaki rekabetini hızlandırmaya devam ediyor.
Ürün setinin detayları
MeetKai Reality, bir odanın videosunu dakikalar içinde 3 boyutlu bir ortama dönüştürebiliyor. Sadece telefon kullanarak oluşturabileceğini bu dijital ikizler, saatler süren 3D modellemelerinin ya da pahalı 3D tarayıcıların devre dışı kalmasına yol açıyor.
Ayrıca şirket, bu sayede gerçek hayattaki bir mağazanın dijital ikizini dakikalar içinde oluşturabiliyor. Bu oluşturulan dijital mağaza mobil, sanal gerçeklik ve masaüstü deneyimlerde kullanılabiliyor.
MeetKai'ın Metaverse Editor'u ise kullanıcıların metaverse içerikleri oluşturmasını kolaylaştırıyor. Sanal tasarıma odaklanan diğer içerik üretim araçlarına kıyasla kullanımı kolay bir deneyim sunuyor. Platform üzerinde ekipçe ortaklaşa üretimler yapabilir ve proje yönetim süreçlerini kolaylaştırabilirsiniz.
Yazının girişinde de bahsettiğimiz üzere MeetKai konuşmaya dayalı yapay zeka üzerine çalışmalarına devam ediyor. Girişim, özel kurumsal şirketlere özel kullanım senaryoları (use case) sunmak için kendi büyük dil modelini (LLM) geliştiriyor.
Bununla beraber MeetKai'ın Bulut Yapay Zeka teknolojisi, sanal ortamlarda gerçekleşen yapay zeka - insan ilişkisini yeni bir seviyeye taşıyor. Şirket, kendi alanında öne çıkan bilgiye dayalı sanal insanlar oluşturabiliyor.
MeetKai'ın ürettiği Sanal İnsanlar, havadan sudan konuşmak ya da konuşurken geçmişte edindiği sabit bilgileri kullanmak yerine gerçek zamanlı olarak akıl yürütme yeteneklerini kullanıyor. Bu da, sanal insanların sektördeki maliyetlerin çok altında 10 kat daha hızlı etkileşimler kurmasını sağlıyor. Ayrıca sanal insanlar, etkileşim kurarken herhangi bir multimedya biçiminden faydalanabiliyor.
MeetKai'ın Sanal İnsanları, ister istemez akıllara sanal gerçeklik, oyun ve metaverse ortamları için yapay zeka destekli sanal karakterler geliştiren Inworld AI'ı getiriyor. Yine de MeetKai'ın Sanal İnsanlarının daha gerçekçi bir görünüme sahip olduğunu söylemek mümkün. Bunlara ek olarak MeetKai'ın yapay zeka ve metaverse araçlarını merkeze alan yaklaşımı, diğer metaverse girişimlerinden ayrışmasını sağlıyor.
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this