KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Kripto Para SEC:”DOKUZ KRIPTO PARA İÇİN KARAR ALINDI.”
Kripto Para

SEC:”DOKUZ KRIPTO PARA İÇİN KARAR ALINDI.”

SEC

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’te listelenmiş dokuz kripto paranın menkul kıymet statüsünde olduğunu açıkladı.

SEC tarafından alınan karar, ABD Hazine Bakanlığı’nın Coinbase’in eski müdürlerinden birini bilgi suistimali ile suçlamasının ardından geliyor.
SEC, Coinbase ile bağlantılı bu soruşturmada ismi geçen AMP, RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX ve KROM kodlu dokuz kripto paranın menkul kıymet statüsünde olduğu yönünde karar aldı.
SEC’nin yetkili isimlerinden Gurbir Grewal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Etiketlerle değil, piyasaya sürülen ürünün ne gibi ekonomik özelliklere sahip olduğuyla ilgileniyoruz. Mevcut duruma bakıldığında, söz konusu bu birkaç kripto varlığın menkul kıymet olduğu ve davalı tarafın, bunları Coinbase’te listelenmeden önce bilgi suistimali yaparak ticari amaçlarla kullandığı ortaya çıkıyor.”

Söz konusu vaka, Coinbase’in eski ürün müdürlerinden Ishan Wahi ile bağlantılı. ABD Hazine Bakanlığı ve SEC, Wahi ile iki diğer şahsı, bu listede adı geçen kripto paraları kullanarak bilgi suistimali (insider trading) yapmakla suçluyor. Bakanlık, bugün Wahi’nin tutuklandığını duyurdu.
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase, SEC tarafından alınan bu karara bir blog gönderisi ile yanıt verdi.
Coinbase yönetimi, ABD’deki mevcut mevzuatların dijital varlıklar için yeterli olmadığını ve SEC tarafından izlenen politikalarda belirsizliklerin olduğunu vurguladı:

“Menkul kıymet statüsünde olan kripto varlıklar ile daha güvenli ve etkili çalışmalar yapılabilmesi için mevcut olandan daha güncel bir kılavuz gerekiyor. Menkul kıymet statüsünde olmayan kripto varlıkların da bu kılavuzun kapsamı dışında olacağının garanti edilmesi gerekiyor.”

Coinbase ayrıca dijital varlıklarla ilgili kurallarını güncellemesi için SEC’ye çağrıda bulundu.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version