Yatırımcılar bu hafta FED’in ana enflasyon ölçütü olan PCE verilerine odaklanacak ve gelecek faiz kararına dair öngörüler edinecek.
Geçtiğimiz hafta birkaç FED yetkilisi enflasyonun düşüş yolunda olduğuna dair daha fazla kanıt görmek istediklerini belirtmişken, perşembe günü açıklanacak Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi önemli bir güncelleme sağlayacak. Beklentiler, önceki aya göre düşüş yaşayarak %2,4 olması yönünde oluştu. FED yetkilileri, son altı ayda enflasyonun yavaşlamasından memnun olduklarını ifade etmişlerdi, ancak en son Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) raporu, enflasyonun beklenenden daha yavaş düştüğünü göstererek, FED'in mart ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayacağına dair umutları azalttı. Yatırımcılar, perşembe günkü enflasyon raporu hakkında bazı FED yetkililerinin ne düşündüğünü öğrenmek için uzun süre beklemek zorunda kalmayacak. Federal Rezerv Yönetim Kurulu Üyesi Waller, Dallas FED Başkanı Logan, Atlanta FED Başkanı Bostic, San Francisco FED Başkanı Daly, Chicago FED Başkanı Goolsbee ve Cleveland FED Başkanı Mester, perşembe ve cuma günleri düzenlenecek etkinliklerde konuşma yapacak. ABD'nin çekirdek PCE verisinin, beklenenden yüksek gelen CPI rakamlarının ardından ocak ayında yükselmesi bekleniyor. Bu durum, inatçı enflasyonun faiz indirimlerini geciktirme potansiyeline olan ilgiyi yeniden canlandırabilir. Aynı zamanda, revize edilmiş 4. çeyrek GSYİH ve kişisel gelir ve harcama rakamları, şubat ayındaki ABD PMI'sından gelen dirençli büyüme işaretleri arasında büyüme beklentilerini yönlendirmeye yardımcı olacak. Diğer dikkate değer gelişmeler arasında ABD'nin yeni konut satışları, konut fiyatları, dayanıklı mal siparişleri ve toptan stoklar bulunuyor. ABD doları endeksi (DXY) 14 Şubat’tan bu yana düşerek şu anda 104 seviyesinin altına gerilemiş durumda. Bu durum, Amerikan ekonomisindeki istikrarsızlığı (Beklentilerin gerçekleşmemesi) gözler önüne seriyor. Doların güç kaybetmesi, Federal Rezerv (FED) yetkililerinin herhangi bir parasal gevşemeyi geciktirmesi nedeniyle daha erken faiz indirimleri umudunu azaltıyor.
Bu Hafta Kilidi Açılacak Kripto Paralar
Bu hafta YGG (%3,21), MAV (%4,43), EDU (%3,65), OP (%2,52) ve DYDX (%13,53) isimli kripto paraların belirtilen oranda kilit açılımı gerçekleşecek.
Kaynak: DropsTab
Yield Guild Games (YGG)
Değiştirilemez token’lara (NFT) yatırım yapan merkezi olmayan özerk bir kuruluş (DAO) olan YGG, bu NFT'leri sanal dünyalarda ve blok zinciri tabanlı oyunlarda kullanır. Misyonu ise en büyük sanal dünya ekonomisini yaratmak, topluluğa ait varlıkları maksimum fayda için optimize etmek ve karını token sahipleriyle paylaşmaktır. Bu hafta, YGG coin sahipleri için %3,21'lik bir kilit açma işlemi beklenmektedir.
Maverick Protocol (MAV)
Ethereum ve zkSync Era üzerinde geliştirilen yenilikçi bir DeFi protokolü olan MAV, dinamik dağıtım otomatik piyasa yapıcı (AMM) modeli adı verilen benzersiz bir tasarım kullanarak kullanıcılarına daha likit piyasalar sunmayı amaçlar. MAV coin sahipleri bu hafta %4,43'lük bir kilit açma işlemiyle karşı karşıya.
Open Campus (EDU)
Topluluğun web 3.0 alanında merkezi olmayan eğitim içeriği oluşturmasına olanak tanıyan bir protokol olan EDU, kısa zaman önce Binance Launchpad ile piyasaya sürülmüştür. Bu hafta, EDU coin’in toplam arzının %3,65'lik bir kısmının kilidi açılacak.
Optimism (OP)
Ethereum blok zincirinin üzerine inşa edilmiş bir katman 2 zinciri olan Optimism, işlem ücretlerini azaltır ve Ethereum işlemlerini hızlandırır. Ayrıca, her işlem Optimism üzerinde gerçekleşirken, veriler Ethereum'a gönderilir ve orada doğrulanır. OP için bu hafta %2,52'lik bir kilit açılımı bekleniyor.
dYdX (DYDX)
Marjin işlem, spot işlem, borç verme ve borç alma hizmetleri sağlamak için Ethereum blok zincirindeki akıllı sözleşmeleri kullanan bir DEX olan DYDX, merkezi olmayan borsaların güvenliğini ve şeffaflığını, merkezi borsaların hızı ve kullanılabilirliği ile sunmayı amaçlamaktadır. Bu hafta, DYDX coin sahipleri için %13,53'lük bir kilit açma işlemi beklenmektedir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this