KriptoKral.com Teknoloji Haber Merkezi Blog Kripto Para FBI’DAN SAHTE LİKİDİTE MADENCİLİĞİNE KARŞI UYARI
Kripto Para

FBI’DAN SAHTE LİKİDİTE MADENCİLİĞİNE KARŞI UYARI

FBI

FBI’dan kripto para birimi dolandırıcılığı uyarısı: Sahte likidite madenciliği nedir, dolandırıcılar bu yöntem nasıl kullanıyor?

FBI, kripto para sahiplerini sahte likidite madenciliği içeren bir dolandırıcılık konusunda uyararak, bu dolandırıcıların kurbanlara 2019'dan bu yana 70 milyon dolardan fazla birleşik zarara mal olduğunu söyledi.
Likidite madenciliği, yatırımcıları, kripto varlıklarının bir kısmını bir havuza katkıda bulunmaları karşılığında ödüllendiriyor gibi görünen ve ticaret yapanlara işlem yapmak için gerekli likiditeyi sağlayan bir yatırım stratejisi. Ve karşılığında, her yatırımcı karın bir yüzdesini alır, böylece aktif yatırım kararları vermeden para kazanır. En azından sözü verilen şey budur.
Dolandırıcılar bu dolandırıcılıkta Tether ve Ethereum sahiplerini hedef alıyordu ve bu hafta yayınlanan FBI uyarısına göre doğrudan mesajlar, sosyal medya, flört uygulamaları, mesajlaşma hizmetleri ve hatta tanıdıkları aracılığıyla iletişim dahil olmak üzere hemen hemen her yolla kurbanlarını arıyordu.
Dolandırıcılar birkaç gün veya haftalarını kurbanlarıyla ilişki kurmak için harcıyor, ardından onlara kripto para birimleri hakkında hızlı bir eğitim veriyor (eğer zaten herhangi bir kripto para birimine sahip değillerse) ve sonunda günlük yüzde bir ile üç arasında yatırım getirisi garantisi vererek onları likidite madenciliğine ikna ediyordu.
Dolandırıcılar, kripto paraya sahip olan veya olmayan bireyler arasında ayrım yapmıyor ve program herhangi minimum bir yatırım gerektirmiyor. Yani, kurbanların istedikleri kadar dijital para birimi yatırımı yapmasına izin veriyor.
Dolandırıcılar, kripto cüzdanlarını sahte likidite madenciliği uygulamalarına bağlamak için hedeflerini ikna ettikten sonra, dijital paraları kendi cüzdanlarına taşıyarak kurbanların fonlarını ortadan kaldırıyor.
Paralarının çalındığını ve gerçekte yatırım yapılmadığını fark ettikten sonra, kurbanlar genellikle dolandırıcılık uygulamasında cüzdan sağlayıcısı veya müşteri hizmetleri portalı ile iletişime geçiyor. FBI’ın söylediğine göre "dolandırıcılık için müşteri hizmetleri temsilcisi olduğunu iddia eden kişiler, paranın nereye gittiği ve neden artık erişilebilir olmadığına dair çeşitli açıklamalardan birini sunabilir ve bu da mağdurun paralarını geri almak için ek para yatırması gerektiği iddiasıyla sonuçlanabilir.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, daha fazla para yatırmak, mağdurların paralarını geri almalarını sağlamıyor...

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version