KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem SİLİKON VADİSİ BANKASI, FIRST CITIZENS BANK’A SATILDI
Gündem

SİLİKON VADİSİ BANKASI, FIRST CITIZENS BANK’A SATILDI

Vadisi

İflas ederek ABD’de bankacılık krizini başlatan Silikon Vadisi Bankası, dün First Citizens Bank’a devredildi.

ABD’li düzenleyiciler, First Citizens Bank’ın geçtiğimiz haftalarda iflas eden Silikon Vadisi Bankası’nın (SVB) çoğunu satın alacağını söyledi.
Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) dün yaptığı açıklamada, First Citizens Bank’ın bu ayın başlarında iflas eden SVB’deki 119 milyar dolarlık mevduatın tamamını alacağını duyurdu.

VARLIKLARINI DEVRALACAK

Ayrıca Kuzey Karolina merkezli banka, bir zamanlar yüksek kazanç sağlayan teknoloji şirketlerine ve yatırımcılarının paralarına ev sahipliği yapan SVB’nin kredilerini devralacak ve 17 şubesini işletecek.
First Citizens, SVB’nin yaklaşık 72 milyar dolarlık varlığını indirimli olarak satın alacak. Yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymet ve diğer varlıklar ise FDIC’in tasfiye bölümünde kalacak.
Kendisini ülkenin en büyük aile şirketlerinden biri olarak tanımlayan First Citizens, son yıllarda sorunlu bankaların en büyük alıcılarından biri oldu. Banka 2008’den bu yana FDIC destekli anlaşmalarla onlarca satın almayı yönetti. Geçen yıl orta ölçekli şirketlere borç veren CIT’i satın almak için de 2 milyar dolar ödedi.

DÜZENLEYİCİLER KRİZİ YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR

Geçtiğimiz haftalarda SVB’nin iflasının ardından orta ölçekli bankalara ilişkin endişeler baş göstermiş, kriz Avrupa’ya kadar sıçramıştı. İflas eden bir diğer banka olan Signature Bank da  operasyonları New York Community Bank’a ait Flagstar’a satıldı.
Öte yandan SVB ve Signature Bank'in iflas etmesinin ardından gözlerin çevrildiği bir başka banka olan First Republic'in acil bir müdahale olmaksızın faaliyetlerini sürdürecek kadar istikrarlı olup olmadığı da merak konusu. First Republic hisseleri ay başından bu yana yüzde 90 oranında değer kaybetmişti.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version