KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  3.2.2023
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ –  3.2.2023

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

Ne Oldu?
*IMF: Merkez bankaları faizlerin daha uzun süre daha yüksek kalması yaklaşımına bağlı kalmalılar.
*ABD'de senatörler, Biden'a mektup yazarak Türkiye'ye F – 16 satışının, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı onaylanana kadar geciktirilmesi çağrısında bulundu.
*Pentagon, ABD üzerinde Çin istihbarat balonu tespit ettiklerini açıkladı.
*ECB'nin faiz oranlarını belirleyen Yönetim Konseyi'nin iki üyesi Reuters'e, ECB politika yapıcılarının dün yapılan toplantıdan en az iki faiz artırımı daha bekleyerek ayrıldıklarını bildirdi, ancak hızları ve nihai varış noktalarıyla ilgili farklılıklar devam ediyor.
*Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Romanya'nın Azerbaycan'dan doğal gaz almak için yeni bir yıllık sözleşme imzalamaya hazır olduğunu bildirdi.
*Suudi Arabistan ile Fransa, enerji alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı.
Ne Olacak?

*Yurt içinde Ocak ayına ilişkin enflasyon verileri bugün açıklanacak.

*ABD’de Tarım Dışı İstihdam verileri açıklanacak.

*Yurt dışında PMI verileri açıklanacak.

*AB – Ukrayna zirvesi bugün toplanacak.

*ABD Maliye Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarat'tan Sorumlu Müsteşarı Nelson bugün Türkiye'de temaslarda bulunacak.


EUR/USD

EURUSD paritesi 1.10'lu seviyelerden geri çekiliyor. Dün gözler ECB faiz kararındaydı. Buna göre ECB beklentilere paralel 50 baz puanlık artırıma gitti. Şahin söylemlerini takip ettiğimiz ECB Başkanı Lagarde, faiz sonrası basın toplantısında şahin tonunu sürdürerek Mart toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımını değerlendirdiklerini ifade etti. ABD tarafında ise Fed'in güvercin söylemleriyle risk iştahı desteklenmişti. Dün takip edilen haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında gerçekleşerek işgücü piyasasının sıkı olduğunu teyit etti. Bugün gözler ABD Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak.
Destekler: 1.0851 - 1.0773 - 1.0691 Dirençler: 1.0902 - 1.0983 - 1.1039

USD/TRY

Dolar/TL paritesinde yatay-pozitif seyir izleniyor. Yurt içinde bu sabah Ocak ayına ait TÜFE ve ÜFE verileri takip edilecek. Geçen ay %64,27 olan enflasyonun baz etkisi nedeniyle gerilemesi bekleniyor. ABD tarafında ise Fed'in güvercin söylemleri sonrasında küresel risk iştahı artmış ve dolar endeksi 100 seviyesine çekilmişti. Dün ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi 200 bin beklentisinin altında 183 bin artış göstererek işgücü piyasasının güçlü seyrettiğine işaret etti. Bugün ise gözler ABD tarım dışı istihdam ve PMI verilerinde olacak. Verilerin olumlu gelmesi durumunda risk iştahı desteklenerek dolar endeksinin gerilemesine neden olabilir.
Destekler: 18.77 - 18.74 - 18.70 Dirençler: 18.82 - 18.86 - 18.90

XAU/USD

Fed'in güvercin ifadeleriyle 1950 dolar seviyelerinin üzerini test eden ons altında hafif geri çekilme takip ediliyor. Teknik olarak yükselen kanalın üst bandı direnç, ara bandı ise destek olarak izlenebilir. Küresel piyasalarda risk iştahı Fed'in dezenflasyonist sürece geçildiğini ifade etmesiyle desteklendi. Dolar endeksi 100 seviyelerine gerilerken riskli varlıklara ve ons altına girişler takip edildi. Dün açıklanan ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları da beklentinin altında gerçekleşerek son 10 ayın en düşük seviyesinde oldu. Bugün ise gözler ABD PMI ve Tarım Dışı İstihdam verilerinde olacak. Tarım Dışı İstihdam verisine kadar ons altında temkinli seyir takip edilebilir.
Destekler: 1901 - 1880 - 1850 Dirençler: 1936 - 1963 - 1990

BRENT

Petrolde sınırlı geri çekilme takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Fed’in güvercin söylemleriyle risk iştahı desteklendi ve dolar endeksi 100 seviyelerine geriledi. Doların geri çekilmesi petrolü ithal eden ülkeler için olumlu olabilir ve petrol talebi desteklenebilir. Bugün takip edilecek ABD Tarım Dışı İstihdam ve PMI verilerinde ekonomik altiviteye ilişkin sinyal aranacak. Resesyon endişelerinin dindiği ve ekonomik görünümün desteklendiği ortamda petrole olan talep artabilir. Öte yandan AB ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasının 5 Şubat’ta yürürlüğe girmesi petrolde temkinli fiyatlamalara neden olabilir.
Destekler: 80.59 - 78.68 - 76.90 Dirençler: 82.28 - 83.67 - 85.38

KÜRESEL ENDEKSLER

ABD endeksleri dünü karışık tamamladı. Dow Jones %0,11 düşerken S&P500 %1,5 ve Nasdaq %3,3 değer kazandı. Bu sabah ABD vadeliler karışık fiyatlanıyor. Asya piyasaları ise günü pozitif tamamlamaya hazırlanıyor.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version