GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yapılacak Gazze gündemli BM Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde BM Genel Sekreteri Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail’in hukuk tanımayan saldırılarına karşı uluslararası toplumdan beklentiler, insani krize çözüm önerileri ve kalıcı barışa yönelik çabalar ele alındı. - Gazze Şeridi'nde uzun vadeli ateşkes için Katar'da yeni müzakerelerin yapıldığı bildirildi. - Dışişleri Bakanı Fidan, Brüksel'de, Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Kanada Dışişleri Bakanı Joly ve İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron ile bir araya geldi. Görüşmelerde Gazze’deki durum, NATO'nun gündemindeki konular ve Rusya – Ukrayna savaşı ele alındı. -Fidan, Brüksel'de Norveçli ve İsveçli mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze'deki son durum ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci de ele alındı. - Chicago Fed Başkanı Goolsbee: Fed/Goolsbee: Faizlerin aşırı yükselmesinden endişe duyuyorum. - Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, kamu tüzel kişiliğini haiz Aile ve Gençlik Fonu kuruldu. - New York Fed Başkanı Williams: Uzun vadeli enflasyon beklentilerindeki istikrardan memnunum. - Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, enflasyonun önümüzdeki üç ila beş ay içinde düşmeye devam etmesi halinde Fed'in faizleri düşürmeye başlayabileceğini belirtti. - Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman hala bir faiz artışı daha beklediğini söyledi. - AB Uluslararası Yaptırımlar Özel Temsilcisi O'Sullivan, bu yıl ikinci kez ziyaret ettiği Kazakistan'da yetkililerle Rusya'ya yönelik yaptırımların uygulanmasını ele aldı
EURUSD
Yeni haftada Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın açıklamaları takip edilmiş ve Lagarde; enflasyonist baskıların azaldığını fakat belirsizlikler sebebiyle enflasyon ile mücadelenin henüz bitmediğini dile getirmişti. Dün de ECB Yönetim Konseyi Üyesi ve aynı zamanda Bundesbank Başkanı Nagel faizler hakkında konuştu. Nagel; faiz indirimini konuşmak için erken olduğunu belirtti. Yeni güne başlarken piyasalar Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya kanadından gelecek olan enflasyon verisini takip edecek. ECB’nin de yakından izleyeceği veri ile birlikte önümüzdeki dönem neler planlanabileceğine yönelik ipuçları aranacak. ABD kanadına baktığımızda ise 16:30’da gelecek olan GSYİH verisi ile küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Bu sebeple yeni günde EURUSD paritesinde volatilite diğer günlere nazaran bir miktar daha yüksek olabilir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.10661 – 1.11447 – 1.12457 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.09481 – 1.08302 – 1.06953 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan OPEC+ toplantısı ertelenmişti. Bu toplantı yarın gerçekleşecek ve toplantıdan gelecek olan haber akışları petrol fiyatları üzerinde sert hareketlenmeler yaşanmasına neden olabilir. Son haftalarda OPEC topluluğu dışındaki ülkelerde arzın artması petrol fiyatları üzerinde baskılar yaşanmasına neden oldu. Bu gelişme ile birlikte OPEC+ grubunda ise derin üretim kesintileri olabileceği yönünde beklentileri artırdı. Bu da petrolü bir miktar destekleyen unsurların arasında yer aldı. Diğer yandan piyasalar küresel bazda gelişmeleri yakından izliyor. Bunlar arasında ise FED2in faiz patikası var. Son gelişmeler ile FED’in faiz oranlarını artırmayı bitirdiği yönünde beklentiler de arttı. Bu beklentiler ile birlikte dolar baskılanırken, bu konu da petrolü destekleyen bir başka unsur olarak karşımıza çıktı. Yeni günde piyasalar 18:30’da ABD kanadında açıklanacak olan ham petrol stokları verisini takip edecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 77.52 – 78.68 – 79.90 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.19 – 74.58 – 72.80 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Altının son iki haftalık performansına baktığımızda kademeli yükselişler gerçekleştirdiği görülüyor. Öyle ki günden güne kritik seviyeleri aşan ons altın, haftanın üçüncü işlem gününe 2040 seviyelerinde başlangıç yaptı. Bununla birlikte açılış sonrasındaki saatlerde 2050 seviyeleri test edildi. Böylelikle ons altın yaklaşık olarak son altı ayın en iyi seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştirdi. Özellikle FED kanadında faiz artırımlarının bitebileceğine yönelik beklentilerin artması ve önümüzdeki yıl faiz oranlarında düşüş kararlarının verilebilme ihtimallerinin konuşulması altını destekleyen başlıca unsurlar arasında yer aldı. Yeni günde piyasalar ABD kanadından gelecek olan GSYİH verisini takip edecek. Veri TSİ 16:30’da açıklanacak ve veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2050 – 2065 – 2080 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2032 – 2015 - 1990 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.