KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 29.04.2022
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 29.04.2022

gün

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 2.256 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 15 kişi olduğu açıklandı.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suudi Arabistan'la sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iş birliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyoruz.
*Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Mariupol'deki Azovstal Metalurji Fabrikasındaki sivil ve askerlerin tahliyesi için acil müzakerelere ve varılan anlaşmaların derhal uygulanmasına hazır olduklarını bildirdi.
*ABD Başkanı Biden, Kongre’den Ukrayna için 33 milyar dolarlık ek finansman talep etti.
*Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Yunanistan Hava Kuvvetlerinin 26 – 28 Nisan'da Türkiye kıyılarına yaptığı provokatif uçuşlara ve ihlallere karşılık verildi.
*ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere ABD'nin yabancı askeri satış süreçlerinin daha hızlı ve verimli şekilde yapılması gerektiğini söyledi.
*Blinken, Rus oligarkların varlıklarının yanı sıra Rusya Merkez Bankası'nın dondurulan fonlarına da el konulabileceğini ve bunların Ukrayna için kullanılabileceğini söyledi.
*ABD Hazine Bakanı Yellen, küresel salgın ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının gelecekteki büyük ekonomik şokların olasılığına dikkati çektiğini ve gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya devam etmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

EURUSD

Yeni haftaya 1.0805 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte Euro, dolar karşısında yaklaşık olarak son beş yılın en düşük seviyelerinde fiyatlamalar yaşadı. Haftayı geride bırakırken artık gündem yavaş yavaş FED toplantısına dönüyor. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü FED faiz kararını açıklayacak. Piyasalardaki beklentiler 50 baz puan faiz artışı olsa da, 75 baz puan da imkansız olarak görülmüyor. Bu sebeple dolar Euro üzerinde baskılar oluşturuyor. Diğer yandan yeni günde Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası’nın da yakından izlediği veri ile birlikte Euro varlıklarında volatilite oldukça artacaktır. Veri TSİ 12:00’da açıklanacak. Beklentilerin üzerinde gelebilecek bir enflasyon verisi Avrupa Merkez Bankası’nın üzerinde sıkılaşma adımları atması yönünde baskıları artırabilir. Bununla birlikte TSİ 11:00’da ise Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya kanadından gelecek olan büyüme verisi takip edilecek. 

EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1.05647 – 1.06579 – 1.07696 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.04618 – 1.03391 – 1.02205 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

Haftaya 14.71 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde sınırlı yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Haftanın son işlem gününe ise 14.78 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde piyasalar yeni günde yurtiçinden gelen ekonomik verileri takip etti. Gelen verilere göre yurtiçinde Ticaret Açığı Mart ayında -8.17B olarak gerçekleşti. Söz konusu veri bir önceki ay -7.88B olarak gerçekleşmişti. Turizm Geliri’nde ise ilk çeyrekte düşüş yaşandığı görüldü. Buna göre ilk çeyrekte Turizm Geliri 5.45B olarak gerçekleşti. Bir önceki dönem söz konusu veri 7.63B seviyelerindeydi. 

ABD kanadında baktığımızda ise 17:00’da açıklanacak olan Michigan Tüketici Beklentileri verisi takip edilecek. Haftanın son işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 14.85 – 15.00 – 15.15 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.70 – 14.60 – 14.50 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Perşembe günü sert düşüşlerine devam eden ons altın 1871 seviyelerine kadar gerilemişti. Ardından toparlanma hareketleri sergileyen altın %0.50 artışla günü 1894 seviyelerinde kapattı. Haftanın son işlem gününe ise 1894 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, sabah saatlerinde 1900 dolar seviyelerinin üzerinde hareket ediyor. Haftanın son işlem gününe başlarken artık gündem tamamen FED kanadına çevrilmeye başlanıyor. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü son bulacak FOMC toplantısı ardından banka faiz kararını açıklayacak. Beklentiler 50 baz puanlık faiz artışı olsa da, 75 baz puanlık artış da imkansız değil gibi görülüyor. Bu sebeple FED daha agresif bir adım atabilir mi bunu önümüzdeki hafta göreceğiz. 

Yeni günde ise piyasalar 17:00’da ABD kanadından gelecek olan Michigan Tüketici hissiyatı verisini takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1915 – 1930 – 1945 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1890 – 1870 – 1845 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version