GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: (Kira gelirleri için %20 stopaj kesintisi iddiası) Şu anki çalışmamızda böyle bir şey söz konusu değil. - Yılmaz: (FATF Genel Kurul toplantısında gri listedeki Türkiye'nin durumunun ele alınması) Burada teknik herhangi bir sıkıntı yok, olumlu bir karar çıkacağına inanıyoruz. - TCMB, Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'in bankalarca hesaplanacak kaldıraç oranı bulunan bankalara, ilave olarak zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik "Zorunlu Karşılıklarda Farklılaşma" başlıklı bölümünü yürürlükten kaldırdı. (Bu adımın bankaların elini rahatlatması bekleniyor.) - Pictet, yüksek enflasyonla mücadele konusunda ilerleme sağlaması nedeniyle Türkiye pozisyonlarını artırdığını açıkladı. - Biden ve Trump televizyonda karşı karşıya geldi. ABD Başkanı Joe Biden'ın münazara performansının ardından partisinin endişeli olduğu belirtiliyor. Guardian’a göre Biden'ın kısık sesi, dolambaçlı yollara sapma eğilimi ve cevaplarını bitirmekte zorlanması, Trump'ı yenme konusunda derin endişelere sevk etti. - FED üyesi Bowman, enflasyon baskıları hâlâ yüksek seyrederken Merkez Bankası’nın faiz indirimine gitmesini desteklemeye hazır olmadığını yineledi. - IMF, ABD'de enflasyonunun 2025 yılında %2 hedefine döneceğini öngörüyor. - IMF Başkanı Georgieva, FED’in politika faiz oranlarını en azından 2024 sonuna kadar mevcut seviyede tutması gerektiğini söyledi.
EURUSD
Haftanın son işlem gününde EURUSD paritesinin haftalık performansına baktığımızda dalgalı bir seyir yaşandığı görülüyor. Paritenin haftanın son işlem gününe, haftaya başlangıç seviyesinin yaklaşık yüzde 0.18 yukarıda başladığı görülüyor. Yeni günde piyasalar ilk olarak euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelen işsizlik oranı verisini takip etti. Veri TSİ 10:55’te açıklanadı. Ardından gözler ABD’ye çevrilecek. 15:30’da ABD’de açıklanacak olan kişisel tüketim giderleri ekonomik verisi ile küresel bazda volatilite artacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0723 – 1.0759 – 1.0790 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0666 – 1.0637 – 1.0602 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Petrolün haftalık performansına baktığımızda yüzde 2’nin üzerinde değer kazanımı yaşadığı görülüyor. Yeni günde piyasaların gündeminde ABD’den gelecek olan ekonomik veriler yer alacak. 15:30’da açıklanacak olan kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi ile küresel bazda volatilite artacaktır. OPEC kanadına baktığımızda ise yılın sonunda grubun bir miktar arz sağlamaya başlayabileceğine yönelik duyurusu izlenmiş ve sonrasında gerektiği taktirde üretim değişikliklerini duraklatabileceğini yada tersine çevirebileceğini açıklamıştı. Diğer yandan jeopolitik gelişmeler de yakından izleniyor. Jeopolitik riskler diğer aylara nazaran bir miktar azalmışa benziyor ve bu da petrolü destekliyor. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 82.95 – 84.41 – 85.63 seviyeleri direnç noktaları olarak; 80.59 – 79.13 – 77.52 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Ons altının haftalık performansına baktığımızda dalgalı bir seyir izlediği görülüyor. Öyle ki haftanın ons altın son işlem gününe, haftaya başlangıç seviyesinin yakınlarında başlangıç yaptı. Yeni günde piyasalar 15:30’da ABD’de açıklanacak olan kişisel tüketim giderleri fiyat endeksi verisini takip edecek. Veriler ile birlikte küresel bazda volatilite artacaktır. Ardından 17:00’da ise Michigan Tüketici Beklentileri verisi izlenecek. Ons altında genel konu FED’in para patikasında atabileceği adımlar. Banka son toplantısında 2024 yılında sadece 1 faiz indirimi öngörmüştü. Bunun ise ne zaman olabileceği halen tam olarak belli değil. Bu sebeple piyasalar ülkeden gelen ekonomik veriler ile bu konuda ipuçları arıyor. Genel kanı şuan sonbahar başlarında bu adımın atılabileceği yönünde gibi duruyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2340 – 2355 - 2370 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2305 – 2285 - 2265 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.