GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Daha fazla Hollandalı girişimci ve iş insanının paydaş olmasını, Türkiye'nin başarılı uzun süreli hedeflerinin parçası olmasını bekliyoruz. - Beyaz Saray: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok. - ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD ekonomisinin çok iyi performans gösterdiğini ve Biden yönetiminin Çin'in aşırı endüstriyel kapasitesinden kaynaklanan tehditlere yanıt vermek için tüm seçenekleri açık tuttuğunu söyledi. - Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi.
EURUSD
Haftaya 1.0649 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi, hafta içinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte parite haftanın son işlem gününe 1.0727 seviyelerinde başlangıç yaptı. Piyasalar Avrupa Merkez Bankası yetkilisi ve aynı zamanda İtalya MB Başkanı Panetta’nın faiz patikası konusundaki açıklamalarını takip etti. Panetta; Avrupa Merkez Bankası’nın uzun süreli ekonomik durgunluk riskini durdurmak için zamanında ve küçük çaplı faiz indirimi yapması gerektiğini belirtti. Piyasalar bölgeden gelen ekonomik veriler ve açıklamalar ile bankanın ilk indirim adımını ne zaman atabileceğine yönelik ipuçları arıyor. Genel beklenti ise yaz aylarının başı. Diğer yandan ABD kanadından gelen GSYİH verisi izlendi. Veri çeyreklik bazda 1. Çeyrekte yüzde 1.6 ile beklentilerin altında gerçekleşti. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.07415 – 1.07574 – 1.07794 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.07146 – 1.06957 – 1.06789 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
2 haftadır üst üste değer kaybı yaşayan ham petrol, bu hafta, haftanın son gününe haftaya başlangıç seviyesinin yaklaşık olarak yüzde 2.50 üzerinde seyrediyor. Dün piyasalar ABD tarafından gelen büyüme verisini takip etti ve ABD GSYİH 1. çeyrek beklentilerin altında gelerek yüzde 1.6 büyüme olarak gerçekleşti. Beklenti yüzde 2.5 büyüme yönündeydi. Bu durum ABD ekonomisinin bir resesyon içinde olduğu durumunu yatırımcılara düşündürüyor. Veriyle birlikte 82 dolar'a kadar gerileyen petrol, gün sonunda yükselerek 83.77 dolar seviyelerinden günü tamamladı. Ham petrol, jeopolitik riskler ve OPEC+‘nın arz kesintileriyle yüksek kalmayı sürdürüyor. Fakat Orta Doğu’da risklerin azalmasıyla petrolde geri çekilmeler gözlemleniyor. Bugün ise piyasalar ekonomik takvim bakımından ABD tarafından gelecek olan ‘’Kişisel Tüketim Harcamaları’’ verilerini yakından izleyecektir. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 85.59 – 87.79 – 89.96 seviyeleri direnç noktaları olarak; 82.53 – 80.83 – 79.27 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftaya 2386 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, hafta içinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile haftanın son işlem gününe ons altın 2331 seviyelerinde başlangıç yaptı. Piyasalar dün ABD kanadından gelen GSYİH verisini izledi ve veri çeyreklik bazda ilk çeyrek beklentilerin altında yüzde 1.6 olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise yüzde 2.6 seviyelerindeydi. Yeni günde 15.30’da ABD’den gelecek olan kişisel tüketim harcamaları verisini ve 17:00’da açıklanacak olan Michigan tüketici beklentileri verilerini takip edecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2355 – 2375 - 2400 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2325 – 2305 - 2290 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.