GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Dışişleri Bakanı Fidan, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Gabriel ile bölgesel konular üzerine telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ve bölgesel konular ele alındı. - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, Refah konusunda Washington'a gelmesi beklenen İsrail heyetinin, BMGK’deki ateşkes oylamasının ardından ziyaretini iptal etmesinden büyük hayal kırıklığı duyduklarını açıkladı. - Chicago FED Başkanı Goolsbee ise 3 faiz indirimi beklediğini söyledi. - FED Üyesi Cook: FED, nötr faiz oranının yükselip yükselmediğini gerçekleşmesinden çok sonrasına kadar bilemeyebilir. - ABD'nin, Suriye'nin Deyrizor ilinde, Beşşar Esed rejimi saflarında yer alan İran destekli gruplara ait askeri noktalara saldırı düzenlediği ileri sürüldü. - Çin Başkan Yardımcısı Zheng, Çin'in yeni üretici güçlerin gelişimini hızlandıracağını ve küresel ekonomi için istikrar ve güvenliği destekleyeceğini söyledi.
EURUSD
Haftanın ilk işlem gününde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren EURUSD paritesi, haftanın ikinci işlem gününe 1.0836 seviyelerinde başlangıç yaptı. Yeni günde piyasalar 10:00’da Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya kanadından gelecek olan GFK Tüketici Güveni ekonomik verisini takip etti. Ardından gözler ABD’ye çevrilecek. 17:00’da ABD’de açıklanacak olan CB Tüketici Güveni Endeksi ekonomik verisi ile küresel bazda volatilite artacaktır. Geçtiğimiz hafta FED faiz kararını açıklamış ve beklentilere paralel olarak banka faiz oranlarında değişikliğe gitmemişti. Beklentiler ilk faiz indiriminin yaz aylarında olabileceğine yönelik ağırlık kazanmış durumda. Avrupa Merkez Bankası’nda da gündem bu. Bankadan da yaz aylarında ilk adım gelebilir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0856 – 1.0902 – 1.0944 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0796 – 1.0761 – 1.0723 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Son günlerde artan jeopolitik gelişmeler küresel piyasalarda yakından takip ediliyor. Orta Doğu’da gerginliklerin devam etmesi üzerine, hafta sonu Rusya’da gerçekleşen terör saldırı da jeopolitik riskleri artırdı. Bu riskler ise petrolde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Diğer yandan OPEC+ grubunda da üretim kesintisine yönelik politikaların arkasında durulduğu görülüyor. Bu da fiyatlamalara yansıyabiliyor. Yeni günde 17:00’da ABD kanadından gelecek olan CB Tüketici Güveni verisi izlenecek. Yarın ise ABD’den gelecek olan ham petrol stokları petrol piyasaları için önemli olacak. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 83.17 – 84.49 – 86.03 seviyeleri direnç noktaları olarak; 80.84 – 79.25 – 77.31 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftaya 2164 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın haftanın ilk işlem gününde 2181 dolar seviyelerini test etti. Bununla birlikte ons yeni güne 2171 seviyelerinde başlangıç yaptı. Genel olarak haftaya baktığımızda perşembe günü ABD’den gelecek olan GSYİH verisi oldukça önemli bir ekonomik veri olarak karşımıza çıkıyor. Gelecek olan veri ile birlikte FED’in faiz patikasında olası hamlelerine yönelik ipuçları aranacak. FED son toplantısında faiz oranında değişikliğe gitmemiş ve 2024 yılında 3 adet faiz indirim öngörüsünü yinelemişti. Asıl merak edilen konu ise ilk faiz indirim adımının ne zaman olabileceği yönünde. Genel beklentiler ise ilk adımın yaz aylarının başında olabileceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2180 – 2200 - 2222 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2145 – 2125 - 2110 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.