GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. - Çalışma Bakanı Işıkhan: (SSK ve Bağkur emeklisi)Ocak ayı itibarıyla zam oranını %49,25’e yükseltiyoruz, böylece tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlamış olduk. - Işıkhan: (Emekli maaşları) Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra farklar 1 haftada hesaplara yatırılacak. - BM Genel Sekreteri Guterres: Tüm Gazze halkı tarihte benzeri görülmemiş boyut ve hızda yıkıma maruz kalıyor. Hiçbir şey Gazze halkının toplu cezalandırılmasını meşrulaştıramaz. - JPMorgan Research, FED'in 2024'ün ikinci yarısında 125 baz puanlık ihdirim yapacağını öngörüyor.
EURUSD
Haftanın üçüncü işlem gününe başlarken piyasalar gün içinde gelecek olan PMI verilerini takip edecek. İlk olarak 11:30’da Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan veriler geldi. Ardından 12:00’da euro bölgesinden gelecek olan PMI verileri euro varlıklarında volatilitenin artmasına neden olacaktır. Yarın ise euro varlıkları için haftanın en önemli gelişmelerinden biri olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı takip edilecek. Piyasalardaki beklentiler bankanın faiz oranında bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. Fakat karar metninde ve açıklamalarda faiz indiriminin ne zaman başlayabileceği yönünde ipuçları aranacak. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.09274 – 1.1000 – 1.11232 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.08287 – 1.07424 – 1.06659 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Son dönemlerde Kızıldeniz’de yaşanan gelişmeler ile artan jeopolitik gelişmeler petrol fiyatları üzerinde etkili olabiliyor. Son olarak hafta başında ABD ve İngiltere, İran destekli Husi grubuna hava saldırısı başlatmıştı. Bunlar dışında diğer yandan petrol kanadındaki konu küresel arz beklentileri. Son olarak Uluslararası Enerji Ajansı bol miktarda arz öngördü. Bu konuda zaman zaman gündeme geliyor. Piyasalar yeni günde ABD kanadından gelecek olan Ham Petrol Stokları verisini takip edecek. Veri TSİ 18:30’da açıklanacak. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 76.31 – 79.54 – 83.29 seviyeleri direnç noktaları olarak; 72.46 – 70.25 – 67.57 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Orta Doğu’da yaşanan gerilimler, Kızıldeniz’de artan jeopolitik riskler, ABD kanadında Başkanlık yarışının yavaş yavaş ön plana çıkması… Küresel bazda gündem oldukça yoğun. Fakat ons altında ‘Ana aktör’ FED. Tüm bu gelişmelerin en dibinde FED var ve piyasalar bankanın faiz indirimine ne zaman başlayabileceği yönünde ipuçlarını ABD’den gelen tüm ekonomik verilerde arıyor. Son gelen ekonomik veriler ile bakanın ilk faiz indirimini Mart ayında başlayabileceğine yönelik beklentiler azalmıştı. Swap piyasalarında mart ayında ilk faiz indiriminin başlayabileceği yönündeki beklentiler geçtiğimiz haftalarda yüzde 70 civarlarındaydı. Fakat bu beklenti artık yüzde 40 civarlarında. Beklentilerin azalmasından da destek bulan ons altında az da olsa toparlanmalar yaşanabiliyor. FED 2024 yılında 25’er baz puan olmak üzere 3 faiz indirimi öngörmüştü. Altında ana gündem bu olmaya devam ediyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2045 – 2065 - 2085 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2015 – 2000 - 1985 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.