GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: 2023 yılı bütçesinde öngörülenden daha iyi bir gelir performansı gerçekleşti. - Şimşek: Tahsilat performansımızı iyileştirdik.2022'de yüzde 89,5 olan vergi gelirlerinin tahakkuk tahsilat oranı 2023’te 3,2 puan artarak yüzde 92,7’ye yükseldi. - Bej Kitap: FED, kasım ayından bu yana çoğu bölgede ekonomik faaliyetlerde çok az değişiklik olduğunu veya hiç değişiklik olmadığını bildirdi. Raporda, güçlü tüketici harcamalarının son haftalarda ABD ekonomisini desteklediği belirtildi. - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: (Türkiye'nin uzay yolculuğu) Hedeflenen yeni fırlatma zamanı 19 Ocak Türkiye saatiyle 00.49. Bu sürede teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. - MESS ile Türk Metal Sendikası, yaklaşık 150.000 metal işçisini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşma sağladı. - OPEC, grubun 2025 yılına ilişkin ilk ayrıntılı değerlendirmesine göre, küresel petrol talebi önümüzdeki yıl güçlü bir şekilde artmaya devam edecek ve talep arzdaki büyümeyi aşacak.
EURUSD
Piyasalar dün euro kanadından gelen enflasyon verisini takip etti. Eurostat’ın açıklamasına göre euro bölgesinde enflasyon yıllık bazda aralıkta yüzde 2.9 ile beklentilere paralel gerçekleşti. Aylık bazda da artış beklentilere paralel oldu ve yüzde 0.2 olarak gerçekleşti. Bilindiği gibi Avrupa Merkez Bankası’nın hedef enflasyon oranı yüzde 2. Ve bankadan yapılan açıklamalar enflasyonda bu orana emin olunduğunda faiz indirimlerinin başlayacağı yönündeydi. Dün ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın Davos’ta konuşması izlendi. Lagarde bu konuşmasında; yaz dönemi itibariyle faiz indirimine gidilmesinin muhtemel olduğunu belirtti. Yeni günde piyasalar TSİ 16:30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv. ve Philadelphia Fed İmalat End. Verilerini takip edecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0927 – 1.1000 – 1.1123 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0828 – 1.0742 – 1.0665 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Petrol kanadında piyasaların gündeminde jeopolitik gerginlikler var. Kızıldeniz’de artan gerilimler piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Kızıldeniz’de Husilerin ticari gemilere saldırıları ve bu sebeple gemilerin daha uzun ve alternatif yollar kullanması ticaret akışını yavaşlatabiliyor. Yeni günde piyasalar TSİ 19:00’da ABD’den gelecek olan ham petrol stokları verisini takip edecek. Piyasalardaki beklentiler ABD’de stokların 0.313M varil artabileceği yönünde. Veri ile birlikte fiyatlarda volatilite artacaktır. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 74.00 – 76.31 – 79.54 seviyeleri direnç noktaları olarak; 70.25 – 67.57 – 64.33 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftaya 2048 dolar seviyelerinde başlayan ons altında, hafta içerisinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte altın, haftanın dördüncü işlem gününe 2025 seviyelerinde başlangıç yaptı. Altında piyasaların gündemi, 2024 yılında FED’in faiz indirimlerine ne zaman başlayabileceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. ABD’den gelen ekonomik veriler ile bunun zamanlaması konusunda ipuçları aranıyor. Son gelen ekonomik veriler ve FED kanadından yapılan açıklamalar ile bankanın Mart’ta faiz indirimlerine başlayabileceği yönündeki beklentiler bir miktar azaldı. Yeni günde 16:30’da ABD kanadından gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve Philadelphia Fed İmalat Endeksi ekonomik verileri takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2030 – 2045 - 2061 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2000 – 1988 - 1975 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this