KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 17.11.2022
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 17.11.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Finlandiya merkezli Enerji ve Temiz Hava Araştırma Merkezi CREA, açıkladığı raporda, Rusya'dan Türkiye'ye sevk edilen ham petrol miktarında büyük artış olduğuna işaret edilerek "Rus petrolünün AB ülkelerine taşınmasında Türkiye üzerinden yeni bir güzergah oluşuyor" ifadesini kullandı.
*Fitch: Türk bankalarının refinansman riskleri makro ekonomik dengesizliklerde artışla birlikte daha da yükseldi.
*AB, Polonya'ya füze düşmesi olayından Rusya'nın saldırılarını sorumlu tuttu.
*Fed Başkan Yardımcısı Waller: Son gelen verilerin ardından daha küçük faiz artırımı konusunda daha rahatım.
*San Francisco Fed Başkanı Daly, Fed’in politika faizini makul bir başlangıç noktası olarak %5'lik bir politika faizi ile gelecek yılın başlarında %4,75 – %5,25 aralığına yükseltmesinin makul olduğunu belirtti.
*Goldman Sachs, Fed'den beklediği faiz artırımlarına 25 baz puanlık artırım ekledi ve faizin %5 – 5,25 seviyesinde tepe yapacağını öngördü.
*New York Fed Başkanı Williams, para politikasının finansal istikrar risklerini ele almak için en iyi araç olmadığına ve bunun yerine politika yapıcıların ABD Hazine piyasası gibi şeylerin direncini artırmak için harekete geçmesi gerektiğine inandığını söyledi.
*BoE Üyesi Dhingra: BoE, faiz oranlarını daha da yükseltirse İngiltere'deki durgunluğu derinleştirebilir.
*Rus ekonomisi bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %4 küçülerek resesyona girdi.(önceki çeyrek -%4,1)
*Moody's: Arjantin'in Merkez Bankası borcu finans sektörü için sistemik risk oluşturuyor.

EURUSD

Haftanın dördüncü işlem gününe başlarken piyasalar yeni günde Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisini takip edecek. Avrupa Merkez Bankası’nın da yakından izleyeceği ve faiz patikası hakkındaki kararlarında izleyeceği ekonomik verilerden en önemlilerinden olan enflasyon verisi bugün TSİ 13:00’da açıklanacak. Veri öncesinde ECB Başkan Yrd. Guindos’un açıklamaları izlendi. Guindos; ECB’nin bir sonraki kararında Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisinin etkili olacağını ve bölgede yüksek enflasyonun aylarca sürebileceğini belirtti. Diğer yandan ECB dün Finansal İstikrar Değerlendirmesi’ni yayınladı. Raporda; hayat pahalılığının insanların borçlarını ödemelerini güçleştirdiğini ve Avrupa’nın büyüme görünümündeki bozulma nedeniyle kurumsal karlılıklarda düşüş yaşanma riski olduğunu belirtildi. Diğer yandan ABD kanadında enflasyonun beklentilerin altında gelmesinden sonra FED’in agresif adımlarında yavaşlama olabileceği beklentileri oluştu. Bugün Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi ile birlikte ECB’nin de nasıl karar verebileceğine yönelik ipuçları aranacak. 16:30’da ise ABD’de kanadından gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma bşv. verisi izlenecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0491 – 1.0631 – 1.0776 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0312 – 1.0191 – 0.9978 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

Haftanın dördüncü işlem gününe başlarken piyasalar küresel bazda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle ABD kanadında enflasyon ve ÜFE’nin beklentilerin altında kalması küresel bazda artan faizlerdeki yükseliş ivmesinin azalabileceğine yönelik beklentileri oluşturuyor. Bugün de Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi ile ECB’nin nasıl adımlar atabileceğine yönelik ipuçları aranacak. Yeni günde dolar kanadında TSİ 16:30’da ABD kanadından gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi izlenecek. Veri ile birlikte dolar endeksinde volatilite artacaktır. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 18.65 – 18.75 – 18.85 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlenmelerde ise 18.45 – 18.32 – 18.15 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

ALTIN

Altın kanadında son günlerde gündem yoğun. Geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesi, aynı şekilde bu hafta açıklanan ÜFE’nin de beklentilerin altında kalması altını yukarı yönlü desteklemişti. Yeni hafta da ise Polonya’nın Ukrayna sınırına yakın köyüne düşen roket küresel bazda volatilitenin oldukça yükselmesine neden olmuştu. NATO üyesi olan ülkeye düşen füze sonrasında sert açıklamalar yapılsa da, ardından füzenin Rusya kaynaklı olmaması endişeleri düşürmüştü. Yeni günde ise ABD kanadından gelecek olan ekonomik veriler izlenecek. TSİ 16:30’da açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Bşv, İnşaat İzinleri ve Philadelphia Fed İmalat End. Verileri küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1800 – 1830 - 1857 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1750 – 1725 - 1703 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

DAX

Direnç: 14622 - 14980 - 15423 Destek: 13960 - 13573 - 13122

NAS100

Direnç: 12150 - 12905 - 13539 Destek: 11635 - 11194 - 10818

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version