GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan ile terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız. - Yunanistan Başbakanı Miçotakis: (Türkiye'nin AB’ye üyelik sürecine ilişkin) Yunanistan, var olan zorluklara rağmen Türkiye'nin AB'ye ortaklık sürecine destek vermeye devam etmektedir. - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Cari işlemler dengesindeki iyileşme büyük ölçüde dış ticaret açığındaki düşüşten kaynaklanmıştır. - FED Başkan Yardımcısı Jefferson, enflasyonun tekrar %2 hedefine geri döndüğü netleşene kadar para politikasını istikrarlı tutulması gerektiğini söyledi. - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kaçır: Öncelikli olmayan harcama ve giderleri azaltarak elde edeceğimiz kaynağı verimli, katma değerli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata ayıracağız. - Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Biden'ın Rusya'dan ABD'ye uranyum ithalatını yasaklayan bir kararname imzaladığı belirtildi. - IMF Başkanı Georgieva, dünya ekonomisinin son derece dirençli olduğunu kanıtladığını ve enflasyonun ise hemen hemen her yerde düşüş eğiliminde olduğunu ifade etti. - TCMB’nin swap hariç net rezervi 10 Mayıs itibariyle 4,2 milyar dolar'la iyileşme gösterdi.
EURUSD
Haftanın ikinci işlem gününe başlarken piyasalar euro kanadından ve ABD kanadından gelecek olan ekonomik verileri takip edecek. İlk olarak euro bölgesinden ZEW ekonomik hissiyat verisi açıklanacak. Veri ile ekonomiye dair bakış açışı konusunda ipuçları aranacak. Veri TSİ 12:00’da açıklanacak. Ardından gözler ABD’ye çevrilecek. ABD’de TSİ 15:30’da açıklanacak olan ÜFE verisi ile küresel bazda volatilite artacaktır. 17:00’da ise FED Başkanı Powell’ın konuşması takip edilecek. Bu konuşmada FED’in para politikası konusunda önümüzdeki günlerde neler planladığının ipuçları aranacak. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0820 – 1.0847 – 1.0885 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0757 – 1.0725 – 1.0674 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Hafta içinde küresel bazda gündem ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi. Gelecek olan enflasyon verisi ise petrol kanadında da oldukça önemli olacak. Enflasyon verisi FED’in para politikasına dair beklentileri bir miktar daha şekillendirecek. Faiz indirim adımının adeti ve zamanı ise petrol arz ve taleplerinde de değişiklikler yaşanmasına neden olabilir. ABD enflasyon verisi yarın açıklanacak. Diğer yandan yeni günde OPEC’nin yayınlayacağı aylık rapor takip edilecek. Rapor TSİ 14:00’da açıklanacak. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 80.00 – 80.79 – 81.53 seviyeleri direnç noktaları olarak; 77.93 – 76.91 – 75.84 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftanın ikinci işlem gününde piyasalar ABD kanadından gelecek olan ÜFE verisini takip edecek. Veri TSİ 15:30’da açıklanacak. Diğer yandan haftanın en önemli ekonomik verilerden biri yarın ABD’den gelecek. Yarın ABD’den gelecek olan enflasyon verisi ile volatilite oldukça artacaktır. FED’in de para politikası konusundaki beklentilerini şekillendirecek olan veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Haftaya 2361 dolar seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, haftanın ilk işlem gününde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte ons altın haftanın ikinci işlem gününe 2335 dolar seviyelerinde başlangıç yaptı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2355 – 2365 - 2380 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2330 – 2320 - 2305 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.