KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 14.09.2022
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 14.09.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*ABD Başkanı Biden, ülkede enflasyonu düşürmek için daha fazla zaman ve kararlılığın gerekeceğini ifade etti.
*AB Temsilcisi Borrell, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarıyla görüştü.
*Spor kulüplerinin birleşmesi ve mal varlığı devri yapmalarına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Yönetmeliğe göre spor kulüpleri, yalnızca bir başka spor kulübünü devralmak suretiyle, genel kurul üye tam sayısının en az dörtte üçünün katılacağı genel kurul toplantısında, toplantıya katılanların en az salt çoğunluğunun oyu ile alınacak kararla başka bir spor kulübü ile birleşebilecek.
*ABD, Çin'i Tayvan'ı işgal etmekten caydırmak için yaptırım seçeneklerini değerlendiriyor.
*Beyaz Saray, ABD demiryolu sisteminin kapatılması durumunda kritik malların teslimatını sağlamak için acil durum planları hazırlarken, yük ve yolcu hizmetlerini etkileyecek bir duruşu önlemek için demiryollarına ve sendikalara bir anlaşmaya varmaları için tekrar baskı yapıyor.
*ABD Bütçesi Ağustos’da 220 milyar dolar açık verdi.
*Japonya’da Sanayi Üretim Endeksi beklentilerin altında kaldı.
*Japon 10 yıllık tahvil getirisi %0,25 ile BOJ hedef üst bandına ulaştı.

EURUSD

Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı gerçekleşmiş ve toplantı sonrasında banka 75 baz puanlık faiz artış kararı vermişti. Yeni hafta da ise piyasalar ABD kanadından gelen enflasyon verisini izledi. Gelen veriye göre ABD’de enflasyon Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8.5’ten yüzde 8.3 seviyesine gerilemiş olsa da, yüzde 8.1’lik beklentiyi aştı. Beklenti üzerinde gelen veri ile birlikte önümüzdeki hafta FED’in agrasif sıkılaşma adımı atabileceğine yönelik beklentiler de arttı ve piyasalarda sert hareketlenmeler yaşandı. Yeni günde de yine ABD kanadından gelecek olan ÜFE verisi açıklanacak. Veri TSİ 15:30’da açıklanacak ve veri ile birlikte volatilite oldukça yükselecektir. Dün ise Almanya kanadından gelen ZEW eknomöik hissiyat verisi izlendi ve veri beklentilerin altında -61.9 olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise -60.00 seviyeleri idi. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0073 – 1.0242 – 1.0363 seviyeleri direnç noktaları olarak; 0.9875 – 0.9760 – 0.9621 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

Piyasalar yeni haftaya yurtiçinden gelen ekonomik veriler ile başlamıştı. Dün de TÜİK’in açıkladığı Sanayi Üretimi verisi izlendi. Gelen veriye göre Temmuz ayında sanayi üretimi bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2.4 artış gerçekleştirdi. Aylık bazda ise yüzde 6.2 düşüş yaşandı. Gelen veri ile birlikte 2020 yılından bu yana aylık bazda en sert düşüşlerden birinin yaşandığı görüldü. Diğer yandan küresel bazda ABD kanadından gelen enflasyon verisi izlendi. Veri beklentileri aştı ve ABD’de enflasyon belasının halen devam ettiği görüldü. Böylelikle FED’in önümüzdeki hafta sert sıkılaşma adımı atabileceğine yönelik beklentiler de artmış oldu. Bugün de TSİ 15:30’da yine ABD kanadından gelecek olan ÜFE verisi izlenecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 18.30 – 18.35 – 18.40 seviyeleri direnç noktaları olarak; 18.19 – 18.12 – 18.00 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Piyasalar ABD kanadından gelen enflasyon verisini izledi ve gelen veri ile birlikte küresel piyasalarda oldukça sert hareketlenmeler yaşandı. Gelen veriye göre ABD’de enflasyon beklentilerin üzerinde Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8.3 olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise verinin yüzde 8.1 seviyelerinde gelebileceği yönündeydi. Böylelikle FED’in önümüzdeki hafta açıklayacağı faiz kararında agrasif adımlar atabileceğine yönelik beklentiler de arttı. Bugün de yine ABD kanadından 15:30’da açıklanacak olan ÜFE verisi küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1712 – 1730 - 1740 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1693 – 1680 – 1668 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version