GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - JP Morgan: IMF/Dünya Bankası Toplantısı sırasında düzenlenen Türkiye paneli en yüksek yatırımcı sayısına ulaşan toplantı oldu. - JP Morgan: Türkiye'ye yatırımcı ilgisi istikrarlı şekilde artıyor. - İsrail Ordusu, önümüzdeki günlerde Gazze'de önemli operasyonlar yapılacağını açıkladı. - İsrail Medyası: İsrail güvenlik güçleri Gazze'ye karadan giriş yapmaya hazırlanıyor - BM: İsrail, Gazze'deki 1,1 milyon sivilin yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istedi. - Bundesbank Başkanı Nagel’e göre Almanya, Avrupa’nın hasta adamı değil. IMF – Dünya Bankası’nın yıllık toplantısı için Fas’ta bulunan Nagel, ülkenin şu an içinde bulunduğu durumun bu ifadenin kullanıldığı 1998 yılıyla karşılaştırılamayacağını söyledi. - NY Fed: Bankacılar Fed bilançosunda daralmanın 2024 üçüncü çeyrekte başlamasını bekliyor. - Arjantin Merkez Bankası faiz oranını %118’den %133'e yükseltti. - Turizm amaçlı kiralama izin belgesi düzenlenen yerlerden 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren binde yedi buçuk oranında turizm payı alınacak. - Çin'in ihracat ve ithalatında daralma Eylül ayında da devam etti.
EURUSD
Haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olan ABD enflasyon verisi dün açıklandı. Yapılan açıklamaya göre ABD’de enflasyon Eylül’de aylık bazda yüzde 0.4; yıllık bazda ise yüzde 3.7 yükseliş gerçekleşti. Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası’nın yayımladığı para politikası kurulu toplantı tutanakları izlendi. Tutanaklarda; üyelerin ekonomik büyüme konusunda daha endişeli oldukları, üyelerin büyük çoğunluğunun 25 baz puanlık faiz artışını desteklediği görüldü. Haftanın son işlem gününde piyasalar TSİ 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan Sanayi Üretimi verisini takip edecek. 16:00’da ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın konuşması izlenecek. 17:00’da ise ABD kanadından gelecek olan Michigan Tüketici Beklentileri verisi izlenecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0632 – 1.0695 – 1.0773 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0500 – 1.0438 – 1.0369 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Yeni haftaya yüzde 3 üzerinde değer kazanımları ile başlayan petrol fiyatları hafta içerisinde dalgalı bir seyir izledi. Haftanın son işlem gününde ise haftaya başlangıç seviyesinin altında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Hafta sonu İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışma küresel bazda jeopolitik riskleri artırmış ve bu riskler petrol arzında sorunlar olabileceğine yönelik endişeleri oluşturmuştu. Bununla birlikte dün ABD kanadından gelen Ham Petrol Stokları izlendi. Gelen veri ile stokların 10,176M varil arttığı görüldü. Veri beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşti. Piyasalar küresel bazda yaşanacak gelişmeleri yakından izlemeye devam edecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 85.04 – 88.00 – 90.31 seviyeleri direnç noktaları olarak; 81.65 – 79.89 – 78.26 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
İçinde bulunduğumuz haftaya yukarı yönlü gapli hareketler ile 1845 seviyelerinde başlayan ons altın hafta içerisinde de kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile ons altın haftanın son işlem gününe 1868 seviyelerinde başlangıç yaptı. Hafta sonu İsrail ile Hamas arasında yaşanan çatışma ile artan jeopolitik riskler güvenli liman ihtiyacını artırdı. Bununla birlikte FED kanadında daha fazla sıkılaşma konusunda ılımlı açıklamalar geldi. Bu açıklamalar da tahvil getirilerinde düşüşler yaşanmasına sebep oldu. Bu düşüşlerde altını destekleyen bir başka unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte dün ABD kanadından gelen enflasyon verisi izlendi. Yapılan açıklamaya göre ABD’de enflasyon Eylül’de aylık bazda yüzde 0.4; yıllık bazda ise yüzde 3.7 yükseliş gerçekleşti. Haftanın son işlem gününde 17:00’da ABD kanadından gelecek olan Michigan Tüketici Beklentileri verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1900 – 1915 - 1935 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1865 – 1845 - 1810 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this