KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 09.08.2022
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 09.08.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Türkiye ile Rusya arasında yapılan ekonomik anlaşmalar sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne güçlü desteğini ifade ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'nın eylemini kabul edilemez olarak nitelendirdiğini hatırlatmak istiyoruz dedi.
*Tayvan, Çin'e ait 39 savaş uçağı ve 13 geminin Ada çevresinde görüldüğünü bildirdi.
*Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan telefonda görüştü. Putin'in Paşinyan ile görüşmesinde Karabağ ve Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki durum ele alındı.
*Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 1 TL’lik indirim bekleniyor.
*Çin'de otomobil satışları Temmuz ayında elektrikli araç talebi etkisiyle %20 arttı.
*ABD Hazine Bakanlığı, kripto para karıştırma hizmeti veren ve kuruluşundan bu yana 7 milyar doları aşkın kripto parayı aklamak için kullanılan Tornado Cash'i yaptırım listesine aldı.
*İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Viyana’da sona eren nükleer anlaşma müzakerelerine ilişkin, ‘Tüm taraflar, anlaşmanın nihai sonucuna ulaşmak için kararlılık ve ciddiyet göstermelidir’ açıklamasında bulundu.
*Japonya Başbakanı Kishida'nın bu hafta Kabinede değişiklik yapması bekleniyor.

EURUSD

Haftanın ilk işlem gününde 1,0175 seviyesinden başlayan EUR/USD paritesi, gün boyu izlediği dalgalı seyirde günü başlangıç seviyesine yakın 1,0195 fiyatından tamamladı. Dün piyasalar ekonomik veri bakımından sakin bir gün geçirdi. Euro Bölgesi için enerji ve gıda krizi Euro para birimini baskılamaya devam ediyor ve aynı zamanda geçen hafta gelen rekor istihdam verisi sonrası ise ABD kanadında eylül ayı için agresif faiz artışının desteklenmesi, Euro para birimini baskılayan diğer sebep olarak karşımıza çıkıyor. Bu hafta gözler ise ABD kanadından gelecek TÜFE verisinde olacak. Veri yarın açıklanacak. Gelen verinin durumuna göre ABD Merkez Bankası’nın alacağı yol, AMB tarafından yakından izlenecektir. Olası bir yüksek enflasyon durumu piyasalarda oldukça volatiliteye sebep olabilir. ABD TÜFE için piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 aylık bazda ise yüzde 0,2 artış olarak gözüküyor. Yeni günde 1,0189 seviyesinden açılan EUR/USD paritesinde piyasalar, Euro Bölgesi için ekonomik veri bakımından sakin bir gün geçirecektir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.02950 – 1.04621 – 1.06026 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.01261 – 1.00319 – 0.99504 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

Yeni haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izleyen USDTRY paritesinde piyasalar hafta içerisinde yurtiçinden gelecek olan ekonomik verileri takip edecek. İlk olarak yarın sabah 10:00’da TÜİK’in açıklayacağı işsizlik oranı verisi gündemde olacak. Perşembe günü ise Cari hesap verisi takip edilecek bir diğer veri olarak karşımıza çıkıyor. Cuma günü ise açıklanacak olan Perakende Satışlar verisi izlenecek. Veriler ile birlikte TL varlıklarında volatilite artacaktır. Haftanın ilk işlem gününde ekonomik veri bakımından oldukça cılız bir gün geçirildi. Yeni günde de piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. 19:00’da ise ABD kanadından gelecek olan EIA Kısa Vadeli Enerji Görünümü verisi izlenecek. Pariteyi teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 18.00 – 18.15 – 18.25 seviyeleri direnç noktaları olarak; 17.75 – 17.60 – 17.38 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.

ALTIN

Haftanın ilk işlem gününde 1773 seviyesinde başlayan değerli metal, gün boyu gösterdiği kademeli değer artışları ile günü 0,90 üzerinde değer artışıyla 1789 seviyesinden tamamladı. Dün piyasalar ekonomik veri bakımından sakin bir gün geçirdi ve Çarşamba günü açıklanacak olan ABD TÜFE verisine odaklanıldı. Özellikle altın yatırımcıları açısından önemini koruyan ABD TÜFE verisi, değerli metalin yönünü belirleyecek en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor. Piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 ve alık bazda yüzde 0,2 olarak ağırlık kazanmış durumda. Genel olarak baktığımızda önceki ay rekor kıran ABD enflasyon verisinde Ağustos ayı için daha düşük bir beklenti söz konusu. Veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır ve piyasalar Fed’in Eylül’de atacağı adımlar hakkında ipuçları arayacaktır. Yeni günde 1788 seviyesinden açılan ons altında piyasalar, TSİ 15:30’da ABD’de açıklanacak olan Tarım Dışı Üretkenlik (2. Çeyrek) yakından takip edilecektir. 19:00’da ise yine ABD’de EIA Kısa Vadeli Enerji Görünümü verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1795 – 1812 - 1825 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1772 – 1755 - 1735 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version