KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 08.04.2022
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 08.04.2022

gün

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 9.354 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 36 kişi olduğu açıklandı.
*ABD Senatosu, ABD'nin Rusya ve Belarus ile normal ticari ilişkilerini askıya almasını öngören yasa tasarısını onayladı.
*Kur korumalı mevduat sisteminde değişikliğe gidildi. Değişikliğe göre sisteme dahil olacak şirket ve tüzel kişilik mevduatı için sınır tarih 31 Mart 2022 olarak belirlendi.
*Avrupa Merkez Bankası Mart para politikası toplantı tutanakları, AMB Yönetim Konseyi üyelerinin Ukrayna savaşı nedeniyle stagflasyon endişesi taşıdıklarını ortaya koydu.
*BM Genel Kurulu Rusya'yı, İnsan Hakları Konseyi üyeliğinden çıkardı.
*AP, Rusya'dan petrol, gaz, kömür ve nükleer yakıt ithalatına yönelik ambargo uygulaması çağrısının da yer aldığı karar tasarısını kabul etti.
*Rusya Dışişleri Bakanlığı, aralarında hükümet ve parlamento üyelerinin bulunduğu Avustralya ve Yeni Zelanda vatandaşlarına yaptırım uygulama kararı alındığını duyurdu.
*Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna tarafının, müzakerelerde kendi tekliflerinden çekilmeye ve provokasyonlar yapmaya başladığını söyledi.
*Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, lojistik sorunları nedeniyle Nisan ayında petrol üretiminin Mart ayına oranla %4 – 5 azalmasını beklediklerini söyledi.
*Çin’de coronavirüs vaka sayıları artarak devam ediyor.

EURUSD

Piyasalar dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası’nın Mart ayına dair toplantı tutanaklarını takip etti. Açıklanan tutanaklarda; üyelerin faiz artırımı için ön koşulların büyük ölçüde karşılandığı veya karşılanmaya çok yakın olduğunun değerlendirildiği belirtildi. Ek olarak tutanaklarda üyelerin çoğunluğunun enflasyonun mevcut seviyesine yönelik görünümü koruduğu ve para politikasını normalleşmeye yönelik acil ilave adımlar lehinde konuşulduğu belirtildi. Haftaya 1.1039 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Haftanın son işlem gününe 1.0878 seviyelerinde başlangıç yapan paritede yeni günde piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Piyasalar küresel bazda yaşanacak gelişmeleri yakından takip edecek. Yaklaşık son iki yılın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiren EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.09455 – 1.10491 – 1.11779 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.08081 – 1.07151 – 1.06271 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

İçerisinde bulunduğumuz haftaya 14.66 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile birlikte USDTRY paritesi haftanın son işlem gününde 14.74 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Hafta içerisinde piyasalar ABD kanadından gelen haber akışlarını takip etti. Gelen haber akışlarına göre ABD Dışişleri Bakanlığı Kongre’ye gönderdiği mektupta, Biden yönetiminin Türkiye’ye potansiyal F-16 savaş uçağı satışının ülkenin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağını ve Nato’nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğini inandıklarını belirttiler. Bu haber akışı ABD ile ilişkilerin daha iyimser olabileceğine yönelik beklentileri artırdı ve piyasalara olumlu yansıdı. Haftanın son işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.75 – 14.85 – 15.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.62 – 14.50 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Altın kanadında son günlerde yoğun gündem yakından takip ediliyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, FED’in önümüzdeki dönemlerde sıkılaşma adımlarına devam etmesi ve olası agresif adımları, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya’ya karşı yapılabilecek yeni yaptırımlar… Tüm bu gelişmeler altın üzerinde fiyatlamalar etki ediyor. Hafta içerisinde ise şahinvari FED etkisi altında baskılar oluşmasına neden oldu. FED’in gerçekleştirdiği son toplantının tutanaklarında beklenenden bir miktar daha şahin FED görüldü ve Mayıs toplantısında FED’in 50 baz puanlık faiz artışı beklentisi daha da arttı. Haftaya 1924 seviyelerinde başlangıç yapan XAUUSD, haftanın son işlem gününde de bu seviyelerin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1945 – 1965 – 1990 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1910 – 1890 – 1870 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version