KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 07.04.2022
Gündem

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 07.04.2022

gün

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki gün 10.314 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 41 kişi olduğu açıklandı.
*ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kongre'ye gönderdiği bir mektupta, Biden yönetiminin Türkiye'ye potansiyel F – 16 savaş uçağı satışının ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağına ve aynı zamanda NATO'nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğine inandığını söyledi.
*Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz insanlarımızın fahiş fiyat artışı ve yüksek enflasyon sebebiyle gerileyen alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmak.
*Fed’in son toplantısına ait yayımladığı tutanaklarda, bilanço daraltma planının Mayıs toplantısında onaylanması beklentisi öne çıktı. Fed bilançosunun aylık 95 milyar dolar azaltılmasına yönelik bir plan üzerinde genel olarak anlaşmaya varıldı.
*FOMC Tutanakları: Komite üyeleri geçtiğimiz ay 50 baz puanı artırımı güçlü şekilde değerlendirdiler.
*ABD Hazine Bakanı Yellen: Rusya G-20'den çıkartılmalı.
*ABD, Buça'daki olayların ardından Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak bu ülkeye yeni yatırımlara da yasak getirdi.
*ECB Yönetim Kurulu Üyesi Nagel, Euro Bölgesi'nde enflasyonun yüksek olduğunu, bunun sonucunda ECB'nin yakında faizleri artırması gerekebileceğini kaydetti.

EURUSD

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Panetta’nın açıklamalarını takip etti. Panetta; merkez bankasının yüksek enflasyon ile tek başına mücadele edemeyeceğini, hükümetler kanadında da destek gelmesi gerektiğini ve merkez bankasının yüksek enflasyon ile mücadele için adım atmasının ekonomide tahribat yaratabileceğini belirtti. Haftaya 1.1038 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi hafta içerisinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Yeni günde piyasalar ilk olarak 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan Perakende Satışlar verisini takip edecek. Ardından 14:30’da açıklanacak olan Avrupa Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği son toplantısının tutanakları yayımlanacak. Bu tutanaklarda bankanın önümüzdeki dönemlere dair planlarının ipuçları aranacak. Dolar kanadına baktığımızda ise 15:30’da açıklanacak olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olabilir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde seviyeleri direnç noktaları olarak; seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

Küresel bazda piyasalar dün akşam saatlerinde açıklanan FOMC toplantı tutanaklarını takip etti. Tutanaklarda bilanço küçültme yönünde atılacak adımlarının ayrıntıları bir miktar yer aldı. Ayrıntılarda bilanço küçültmesinin ayda en fazla 95 milyar dolarla yapılabileceği belirtildi. Genel olarak bakıldığında Mayıs toplantısında bankanın bilançoda küçülmeye başlaması bekleniyor. Şahinvari FED ile birlikte küresel bazda da volatilite arttı. Haftaya 14.66 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Yeni günde yurtiçinden gelecek olan ve piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı yok. Piyasalar TSİ 15:30’da ABD kanadında açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisini takip edecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 14.75 – 14.85 – 15.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.62 – 14.50 – 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Piyasalar FED kanadında açıklanan tutanakları takip etti. Mart ayında gerçekleşen ve FED’in faiz artırma adımını attığı toplantının tutanaklarında şahinvari bir tutum görüldü. Tutanaklar ile birlikte FED’in bilanço küçülmesinin ayda en fazla 95 milyar dolarla yapabileceği belirtildi. Ek olarak tutanaklar ile birlikte FED’in birden fazla 50 baz puanlık faiz artışı yapabileceği ihtimalleri de artmış oldu. FED’in sıkılaşma adımlarının yakın zamanda devam edebileceği beklentileri, herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerindeki baskıyı artırıyor. Tahvil getirilerine bakıldığında 10 yıllık hazine tahvil getirilerinin yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyelerinde seyrettiği görülüyor. Yeni günde TSİ 15:30’da ABD’de açıklanacak olan işsizlik haklarından yararlanma bşv. verisi takip edecek. 17:30’da ise ABD Hazine Bakanı Yellen’ın kongreye yapacağı konuşma izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 1935 – 1950 – 1965 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1910 – 1890 – 1870 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version