KriptoKral.com Haber Merkezi Blog Gündem GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 06.10.2022
Gündem Piyasa

GÜNLÜK PİYASA ANALİZİ – 06.10.2022

GÜNDEM

GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ

*Hazine ve Maliye Bakanı, Ümraniye – Ataşehir – Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını açıkladı.
*Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Ukrayna'nın Zaporijya Nükleer Santrali'nin Rus mülkiyetine geçirilmesine yönelik kararname imzaladığı bildirildi.
*Atlanta Fed Başkanı Bostic: Enflasyon mücadelesinde hala erken dönemlerindeyiz.
*San Francisco Fed Başkanı Daly, enflasyonu daha fazla faiz artırımı ile kontrol altına alma taahhüdünün altını çizerken, ekonomi çatlamaya başlarsa Fed'in basitçe ilerlemeyeceğini söyledi.
*Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.
*Libya, OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararından muaf tutulduğunu duyurdu.
*AB ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması üzerinde anlaştı.
*Rusya Başbakan Yardımcısı: Fiyat tavanları getirilirse Rusya petrol üretimini azaltabilir.
*İngiltere Başbakanı Truss, BoE’nin faiz oranlarını bağımsız olarak belirleme yetkisini destekleyerek, daha önce merkez bankasının para politikasını belirleme yetkisine ilişkin mevcut çerçevenin gözden geçirilmesine dair konuları geride bıraktı.
*İspanya Başbakanı Sanchez ve Almanya Başbakanı Scholz, Avrupa'daki enerji krizini ve güvenlik sorunlarını görüştü. Scholz, "Enerji fiyatlarının düşürülmesi için İspanya ile çok sıkı bir iş birliğinde bulunuyoruz." açıklamasında bulundu.
*Fitch, İngiltere'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi.

EURUSD

Hafta içerisinde piyasalar Euro bölgesinden gelen ÜFE verisini takip etmiş ve gelen veriye göre Euro bölgesinde ÜFE Ağustos ayında bir önceki aya kıyasla aylık yüzde 5; yıllık ise yüzde 43.3 artış göstermişti. Veri beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti. Yeni günde ise ilk olarak 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan Perakende Satışlar verisi izlenecek. Ardından 14:30’da Avrupa Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği son toplantısının tutanakları yayımlanacak. Tutanaklarda yetkililerin önümüzdeki dönemler için neler planladıklarının ipuçları aranacak. ABD kanadında ise 15:30’da açıklanacak olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi takip edilecek. Yarın ise gözler tamamen ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak. FED’in de yakından takip edeceği veri ile küresel bazda volatilite artacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 0.9955 – 1.0001 – 1.0058 seviyeleri direnç noktaları olarak; 0.9856 – 0.9756 – 0.9663 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

USDTRY

İçerisinde bulunduğumuz haftaya piyasalar yurtiçinden gelen enflasyon verisi ile başlamış ve gelen veri ile Eylül ayında tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83.45 artarken, aylık bazda artış yüzde 3.08 oranında gerçekleşmişti. Veriler beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşti. İmalat PMI ise yedinci ayda da gerileme yaşamış ve Eylül’de 46.9 seviyesine düşmüştü. Haftaya 18.45 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesi hafta içerisinde bir miktar yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Yeni günde yurtiçinden gelecek ve piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. 15:30’da ABD kanadından gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi ise küresel bazda dolar endeksinde volatilitenin artmasına neden olacaktır. Yarın ise gözler yine ABD kanadından gelecek olan tarım dışı istihdam verisinde olacak. Veri ile FED’in para politikası konusunda nasıl adımlar atabileceğine yönelik ipuçları aranacak. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 18.60 – 18.70 – 18.80 seviyeleri direnç noktaları olarak; 18.45 – 18.32- 18.15 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

ALTIN

Yeni haftaya 1660 seviyelerinde başlangıç yapan altın, hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Bu hareketlenmeler ile haftanın dördüncü işlem gününe 1716 seviyelerinde başlangıç yaptı. Özellikle ABD kanadında son verilerin piyasaların bir miktar altında gerçekleşmesi, imalat göstergesinin piyasaları tatmin etmemesi dolar endeksindeki rallinin hız kesmesine ve ABD tahvil getirilerinin bir miktar azalmasına sebep olmuştu. Bu da altındaki baskıları azalttı. Bugün gözler 15:30’da ABD kanadından gelecek olan işsizlik haklarından yararlanma bşv. verisinde olacak. Yarın ise haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olan tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Veriler ile FED’in sıkılaşma adımları konusunda nasıl adımlar atabileceğine yönelik ipuçları aranacak. Bilindiği gibi FED ülkeden gelecek ekonomik verileri izliyor ve politika adımlarını verilere göre atacağını belirtiyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1735 – 1745 – 1755 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1712 – 1703 - 1692 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

DAX

Direnç: 12808 - 12974 - 13190     Destek: 12468 - 12190 - 11833

NAS100

Direnç: 11789 - 12148 - 12469     Destek: 11519 - 11347 - 11138

KAYNAK

Twitter

Instagram

KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Exit mobile version