GÜNDEM VE PİYASALARA BAKIŞ
Ne Oldu? - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Rezervlerimizdeki artış ve artan yabancı sermaye girişleri, tesis etmekte kararlı olduğumuz dezenflasyon sürecine önemli bir katkı sağlayacaktır. - BM Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi, 2024 yılında Türkiye'de ekonomik büyümenin %3,2 oranında gerçekleşerek geçen yıla göre yavaşlayacağı tahmininde bulundu. - Reuters’te yer alan habere göre İsrail'in Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını feshedeceği iddia edildi. - BM, kısa vadeli küresel ekonomik görünümün ihtiyatlı bir şekilde iyimser olduğunu belirterek, bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini %2,7'ye çıkardı. - Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran atandı. - Türkiye ile Gürcistan arasında Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalandı. - Atlanta FED Başkanı Bostic, nisan ayı enflasyon raporunun enflasyonun yönü, özellikle de barınma maliyetlerindeki artışın yavaşlaması konusunda önemli ipuçları sunmuş olabileceğini, ancak bunu söylemek için henüz çok erken olduğunu söyledi. - ECB Üyesi Schnabel: Haziranda faiz indirimi uygun olabilir, sonrası için temkinli olunmalı. - PBOC: Çin Merkez Bankası, konut konu kredilerinin faiz oranlarını 25 BP düşürecek.
EURUSD
Haftanın son işlem gününe başlarken euro varlıkları için haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri bugün açıklanacak. Euro bölgesinden açıklanacak olan enflasyon verisi ile birlikte euro varlıklarında volatilite oldukça artacaktır. Veri TSİ 12:00’da açıklanacak. Gelecek olan veri ile birlikte Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası beklentileri şekillenecek. Bu sebeple veri oldukça önem arz ediyor. Dün ise Avrupa Merkez Bankası’ndan Isabel Schnabel’in açıklamaları takip edildi. Schnabel; haziran ve temmuz aylarında üst üste faiz indirim beklentisine karşı uyarırken; mevcut verilere göre temmuzda faiz indiriminin gerekli görülmediği, erken gevşeme riskine karşı verileri dikkatle incelemeleri gerektiğini belirtti. Genel olarak piyasalar bankanın ilk faiz indirim adımını Haziran ayında atabileceğini bekliyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0901 – 1.0942 – 1.0980 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0813 – 1.0727 – 1.0653 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
PETROL
Hafta içerisinde ABD kanadından gelen ham petrol stokları verisi takip edilmiş ve veri ile geçen hafta ABD’de ham petrol stoklarının beklentilerin üzerinde azaldığı görülmüştü. Bununla birlikte ABD enflasyon verisi izlenmiş ve aylık bazda veri beklentilerin bir tık altında gelmişti. Diğer yandan Orta Doğu’da jeopolitik risklerin bir miktar azaldığı söylenebilir. Yeni günde euro bölgesinden gelecek enflasyon verisi takip edilecek. Küresel bazda piyasaları sert etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 80.00 – 80.98 – 82.22 seviyeleri direnç noktaları olarak; 77.93 – 76.72 – 75.21 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Hafta içinde ABD kanadından gelen enflasyon verisi izlenmiş ve enflasyon verisi ile birlikte FED’in faiz indirim ihtimalleri de daha da yükselmişti. Bu da altında yukarı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Haftaya 2361 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, haftanın son işlem gününe 2376 dolar seviyelerinde başlangıç yaptı. Yeni günde Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisi izlenecek. Veri TSİ 12:00’da açıklanacak. Ekonomik takvimde piyasaları sert etkileyebilecek başka ekonomik veri akışı bulunmuyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2400 – 2410 - 2420 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2375 – 2365 - 2352 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Instagram
KRIPTOKRAL.COM GÜNCEL HABERLER | Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Leave feedback about this